widget

Wednesday, October 19, 2011

Tempe diubah jadi bar coklat


BAR coklat tempe yang dihasilkan oleh sekumpulan pelajar UPM di Serdang.


SERDANG - Pernahkah anda terfikir bahawa makanan tradisional masyarakat Jawa iaitu tempe mampu menjadi hidangan moden yang lazat seperti bar coklat?

Hasil ciptaan kreatif pelajar Universiti Putra Malaysia (UPM) ini pasti menjanjikan sesuatu yang berbeza jika berjaya dipasarkan secara komersial.

Menurut Ketua kumpulan Nutri Nine Food Industries, Sew Chang Chew, 22, kumpulan yang menghasil Choc Tempt, ia merupakan ciptaan kreatif mereka yang mahukan produk asas tempatan dimodenkan dan mampu menyaingi produk antarabangsa.

"Kami melihat tempe mempunyai potensi yang sangat besar, oleh itu kumpulan kami yang mempunyai sembilan ahli mengambil keputusan untuk menjadikan tempe sebagai asas projek," katanya ketika ditemui.

Menurutnya, mereka mengambil masa satu semester untuk menghasilkan ciptaan mereka ini dari bahan mentah kepada produk siap dengan pembungkusan.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...