widget

Saturday, June 16, 2012

kenapa perempuan merokok?

http://static.guim.co.uk/sys-images/Arts/Arts_/Pictures/2011/6/2/1307026469250/Teenage-girl-smoking-007.jpg 
Gaya Hidup Kini


'Trend. So we must follow it! Do it! Feel it!' Jika trend mendatangkan kebaikan tidak salah untuk di ikuti. Tahukah kamu syarikat rokok kini mensasarkan dan mempromosi produk lebih kepada golongan wanita. 


Sebabnya wanita golongan yang mudah di perdaya. Kebanyakkan mereka merokok di sebabkan pengaruh rakan. Berbanding lelaki, kalau terpengaruh pun, sebab ada gadis litar tersesat mempromosi di kedai mamak.

http://agentfunny.com/wp-content/uploads/2012/01/Girl-Starts-Smoking-300x450.jpg
Diet


'Merokok cara baru diet'. Kebanyakkan perempuan yang berdiet dan nak slim akan merokok. Mungkin makan asap lagi bagus sebab jumlah jisim yang masuk dalam badan lebih sikit berbanding makan nasi dengan karbohidrat yang tinggi. Kalau terlebih makan boleh gemuk. 


Tahukah pula, merokok merupakan faktor utama penyumbang kanser payudara, pankreas, paru-paru, mulut, diabetis dan kardiovaskular. Dan kalau mengandung kesian baby yang di kandungkan kemungkinan kelahiran pra-matang terjadi.
 http://ecosalon.com/wp-content/uploads/belga-girl.jpg
Stress 


Stress sebab tekanan hidup. Atau istilahnya anggota struktur apabila di kenakan suatu daya atau momen, ia menyebabkan perubahan strain (tegang). Di mana perubahan dimensi sesuatu terjadi. Faham tak? 


Perempaun yang stress sebab frust menonggeng dengan pakwe, di kecewakan, masalah peribadi, masalah keluarga, masalah pembelajaran dan sebahagiannya akan merokok.


Betul. Merokok boleh mengurangkan tekanan dan dapat rilex tetapi dalam tempoh masa singkat dan peratusannya agak kecil. Kamu dah la stress pastu tambah pula dengan penyakit. Memang pakej terbaik untuk passaway cepat agaknya.


Sosial dan Seronok


Perempuan merokok mungkin di sebabkan untuk bersosial dan berseronok. 'Weh tak best la termenung je, lepak-lepak hisap rokok baru best'. 'Togak-togak, merokok sepam dua baru layan. Takkan clubbing hisap lollipop dengan  minum air coke je.' Kolot beb!

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

tips untuk jadi artis

Orang cakap kalau nak lebih kena bayar lebih. Macam tu jugalah kalau nak jadi artis ni. Kalau agak-agak nak jadi pelakon tu pandai-pandailah tawar menawar ye. Mana tau dapat direktor yang miang keladi. Mesti tak sia-sia menawar. Bak orang bijak pandai cakap, biar gadai body asal dapat money. Tips ni disarankan untuk yang hati kental dah berlumut dan juga busuk.http://questioncopyright.org/cm/images/ufc/artist_publisher_audience.png
Tips kedua pula,sila sediakan pahala banyak-banyak dulu. Ye lah, kang senang nak tampung balik dosa masa jadi artis. Mana taknyer, nak jadi artis la ni korang kena hot. Hot tu biar sampai meletup. Kalau boleh jangan tayang kepala lutut je tapi tayang habis tali pusat bagai. Kalau tak tayang ni nanti korang tak hot. Tak retis lah nanti.

Tips ketiga ni pula khusus untuk nak jadi penyanyi. Part ni yang penting korang kena ambik tahu. Nak jadi penyanyi la ni korang kena tau basic nak jadi pelakon. So sila belatih kat rumah dulu sebelum audition. Belakon biar real beb. Nangis tu biar keluar air mata darah warna pink. Baru orang ambik port nanti. Dah terpilih nanti korang kena share semua hal peribadi korang. Dari korang gaduh dengan mak bapak ke, gaduh dengan laki ke, kisah mandi berkemban ke. Semua tu penting beb. Korang kena fikir idea untuk cari gosip panas. Baru satu malaysia kenal. Tapi kalau korang tak menjadi juara realiti tv sebagai penyanyi, korang jangan sedih. Basic korang sebagai pelakon awal-awal tu akan mengkonfom kan korang menjadi pelakon pula nanti. Janji ada dedah-dedah sikit.. Baru masyuk.

Tips last untuk mencepatkan korang jadi artis korang kena buat satu perkara ni. Korang kena nekad. Kalau ada laki pi minta cerai siap-siap. Kang tak laku. Kalau ada bini pun pi cerai siap-siap sebab nanti boleh dapat sugar mummy. Kalau ada kawan gi gaduh siap-siap supaya lepas ni boleh jadi kes hot.
 
pada aku, its ok kalo korang nak jadi artis tapi jadilah artis yang ada ilmu

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

super pet yang super cute
























gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

golongan manusia yang paling ramah di alam maya



MAKCIK-MAKCIK
http://4.bp.blogspot.com/-1qSs8MZv9BI/TfGhRCCNA6I/AAAAAAAAAnc/dLBvha9GtH0/s1600/38156_1455619483396_1620610206_1093380_2589563_n_large.jpg
Petang-petang diorang isi masa lapang yang tak sepatutnya lapang tu dengan bertegek kat luar rumah sambil bermesyuarat tingkap. habis segala isu hal ehwal kampung diorang bincangkan. siap ada gelaran sebagai DJ kampung lagi atau pon radio bergerak.

KETUA KAMPUNG
 
ketua kampung sekarang sibuk nak ambil berat hal kampung bukan sebab iklas tapi sebab nak mempertahankan jawatan sebagai ketua kampung.
 
WAKIL RAKYAT
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/183486_1285030903114_1750393011_503239_1174634_n.jpg
Paling peramah dan baik hati.siap bagi hadiah dan derma banyak2 lagi. tapi semua tu cuma boleh nampak time pilihan raya jer.. kalau tak jangan harap nak tengok muka diorang kat kampung-kampung


DIRECT SELLING
http://www.cartoonstock.com/newscartoons/cartoonists/rma/lowres/rman1177l.jpg
Insan peramah yang selalu mengetuk pintu rumah dan juga office. diorang ni terlampau peramah sampaikan selagi takder notice "direct selling not allow"  selagi tu lah diorang akan cuba nak masuk. pastu bila dah jumpa mangsa diorang akan bercakap tak berhenti.
bang..macam2 ada..keta,rumah,motor, tv ..semua ada bang
 
PENJUAL KARPET
satu kompeni dengan direct selling - diorang punya ayat sangat manis sampaikan ada yang sangup berhutang semata-mata nak beli barang jualan diorang.

MLM 
Group yang bergerak untuk menipu orang sambil menunjukkan kemewahan diorang. diorang sangat hebat sampai mampu membeli kereta-kereta mewah secara sewa.. itu pun masih ada orang tertipu..
http://4.bp.blogspot.com/_Lsl3ZOXvc0s/SVO6vPk6L0I/AAAAAAAAD1I/LdSEHx-sLz0/s400/MLM-2.JPG 
 
PREBET SAPU
http://1.bp.blogspot.com/-6N0QzgptbJs/TtiXWSpdp9I/AAAAAAAABHQ/kzHHYdQ_lHc/s1600/prebet+sapu.jpg
Orang-orang yang buat keja part time ambik penumpang guna kereta sendiri dan mengenakan charge yang lebih murah dari teksi.

AH-LONG
http://komikniaga.com/wp-content/uploads/2012/01/ahlong.jpg
Bila ada costumer diorang sangat peramah dan nampak baik hati dan iklas nak tolong orang. Bila time nak tuntut hutang diorang sangat peramah sampai rajin tanya orang yang berkaitan semata-mata nak cari si malaun yang berhutang tu. dengan polis pun diorang peramah gak.

PEROMPAK dan PERAGUT
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/384237_188211447935836_100002409472758_377094_579770937_n.jpg
Modus operasi diorang sekarang berpura-pura menjadi baik dan bertanyakan jalan. misi diorang sangat bersopan tertapi diakhiri dengan kekejaman.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

petua kuruskan badan tanpa ubat-ubatan

http://4.bp.blogspot.com/-_a5-gJCnQgE/Tg0zv1yQqKI/AAAAAAAAAkM/DCHZrbAi2N8/s1600/kurus+tanpa+pil.jpg 

JANGAN BERLAPAR/ BIARKAN PERUT KOSONG

Makanan adalah sumber tenaga. Apabila kita menggunakan tenaga lebih dari bekalan tenaga dari makanan yang kita ambil, tubuh akan terkejut. Tubuh akan mula membakar 'muscle'(otot) untuk menggantikan makanan. Ini menyebabkan kadar metabolisma tubuh menjadi rendah. Bila anda terlalu lapar, pada kebiasaannya anda akan mengambil makanan dengan lebih banyak. Pada masa ini, walaupun tahap pengambilan makanan anda telah kembali ke paras normal namun kadar metabolisma tubuh masih lagi rendah. Ini menyebabkan kalori tidak terbakar pada tahap yang sama lagi.


AMBIL SESUATU YANG PAHIT SEBELUM MAKAN

Minum kopi dan kumur beberapa saat sebelum makan. Cara ini menyebabkan tekak merasa pahit dan menghantar isyarat melalui otak bagi menggalakkan rembesan enzim dan asid HCL. Kekurangan enzim dan asid HCL di dalam perut boleh menyebabkan ketidaklancaran penghadaman.


MINUM 8 GELAS AIR KOSONG SEHARI

Air kosong mengurangkan selera makan anda secara semulajadi dan dapat membantu proses metabolisma bagi menyingkir simpanan lemak di dalam tubuh. Sebelum makan makanan yang berat, cubalah minum air kosong, pasti anda tidak akan makan dengan banyak.



ELAKMINUM MINUMAN BERKARBONAT

Minuman berkarbonat biasanya mengandungi 7-8 sudu gula dalam satu sajian dan tidak baik untuk kesihatan tubuh.

http://www.cartoonstock.com/newscartoons/cartoonists/abr/lowres/abrn558l.jpg

KURANGKAN PENGAMBILAN GARAM


Pengambilan garam yang tinggi menggalakkan penangkungan air. Mengurangkan pengambilan garam bermakna badan anda menangkung sedikit air. Ini bermakna anda kurang berat yang disebabkan air.


AMBIL SARAPAN PAGI

Anda juga boleh menurunkan berat badan dengan pengambilan sarapan pagi. Menurut satu kajian, mereka yang tidak mengambil sarapan pagi lebih cenderung untuk gemuk berbanding dengan mereka yang mengambilnya. Bagaimana ia terjadi? Sarapan pagi menstabilkan hormone dan paras gula di dalam darah. Kadar metabolsima juga meningkat untuk membakar kalori.


MAKAN PERLAHAN-LAHAN


Nikmatilah makanan dengan perlahan-lahan dan jangan gopoh. Kerana apabila kita makan secara perlahan-lahan, tubuh akan menghantar isyarat menunjukan kepuasan.



KUNYAH MAKANAN KEPADA CEBISAN LEBIH KECIL


Kunyahlah makanan kepada cebisan lebih kecil sebelum menelan kerana dengan cara ini ia lebih mudah dihadam.



MAKAN DENGAN KERAP

Biar makan kerap dengan kuantiti yang sedikit daripada makan hanya sekali, dua tetapi dengan kuantiti yang banyak.


CUCI MULUT

Jika anda terasa ingin makan snek atau makanan ringan, beruslah gigi anda atau kunyahlah gula- gula getah. Rasa mint atau berangin di mulut akan membantutkan selera anda.



PILIH MAKANAN BEREMPAH


Sesetengah rempah seperti cili, biji sawi, didapati boleh membakar kalori. Penambahan lada hitam bukan sahaja meningkatkan penghadaman, ia juga meningkatkan pembakaran lemak.



PILIH MAKANAN BERBIJIRIN/ BERKACANG

Pilih Lebih Banyak Bijirin dan Kekacang Dalam Makanan Bijirin penuh adalah sumber utama tenaga. Bijiran dan hasil bijirin banyak mengandungi karbohidrat kompleks, protein, vitamin, mineral dan sedikit lemak.


DIARI PEMAKANAN


Simpan Satu Diari Simpan satu diari makanan boleh berpengaruh besar dalam proses penurunan berat badan. Rekodkan dalam sehari, berapa kali anda makan dan berapa banyak, tahap kelaparan yang memerlukan anda makan, dan perasaan anda ketika makan. Diari makanan boleh membuatkan anda peka kepada keinginan makan anda. Setelah beberapa lama membuat catatan, perhati dan kenal pasti di mana anda boleh membuat atau perbaiki tabiat pemakanan anda kepada yang lebih sihat. Diari ini juga boleh membuatkan anda lebih fokus dan lebih komited terhadap pelan diet anda. Mulakan diari makanan anda dan rajin-rajinlah membuat catatan.


UTAMAKAN KESIHATAN

Tumpukan perhatian untuk sihat, bukan kurus Ramai orang lebih berjaya dalam penurunan berat badan dalam jangka masa panjang apabila mereka menukar motif mereka daripada untuk kurus kepada untuk kekal sihat dan segar. Tukarlah fikiran anda untuk memikirkan dan memilih makanan apa yang boleh menyihatkan tubuh badan.


CARA MASAKAN

Cara memasak paling baik untuk mengurangi jumlah kalori dalam makanan adalah merebus memanggang atau mengukus. Khusus untuk sayuran, anda boleh menumisnya dengan sedikit minyak(misalnya satu sudu minyak masak). Hindari minyak atau lemak haiwan.


http://zuzila.com/blog/wp-content/uploads/2009/04/kurus.jpg
PILIHAN PERKAKAS

Ketika memilih piring makanan, ambilah piring yang rata dan bukan piring cekung. Ambil sayuran dahulu untuk memenuhi piring, kemudian baru nasi dan yang terakhir, lauk dagingnya. Jika ingin tambah, hanya sayuran yang boleh anda ambil. Jangan lupa, makanlah di meja makan dan jangan di sembarang tempat apa lagi sambil menonton tv. Sebab, makin menarik program tv, semakin banyak makanan ringan yang anda habiskan!



TABIAT BERBELANJA
Khusus bagi kaum wanita, yang juga perlu diperhatikan adalah tabiat berbelanja dan memasak. Seelok-eloknya, tidak berbelanja semasa perut kosong. Rancanglah perbelanjaan sesuai dengan keperluan. Jika ingin membeli makanan, kunjungilah dahulu gerai buah dan sayuran. Gerai makanan segera harus anda kunjungi paling akhir sekali jika memang benar-benar memerlukannya.


KURANGKAN GULA

Kurangkan pengambilan gula kerana setiap satu sudu gula mengandungi 32 kilo kalori.

AKTIVITI SAMPINGAN

Selain memberi peluang makanan untuk turun, kebiasaan berjalan-jalan sesudah makan akan membantu menghabiskan sebahagian kalori dari makanan itu. Setiap 25 langkah anda berjalan satu kalori akan diguna. Lebih-lebih lagi anda menaiki tangga. Tentu saja semua ini harus dilakukan dengan santai kerana perut anda baru saja terisi.

Untuk mengempiskan perut, gerakan punggung yang ringan tetapi lama akan lebih efektif. Latihan dapat dilakukan dengan alat seperti untuk permainan hula hoop. Gerakan ini mungkin boleh disamakan dengan gerakan penari gelek, dangdut atau hula-hula yang memiliki perut lebih kecil dan cantik.


Beberapa aktiviti fizikal yang mudah untuk langsing

i. Jalan cepat. Gunalah kasut yang cukup selesa dipakai agar kaki tidak melecet dan sihat

ii. Gunakan tangga untuk naik ke tingkat atas. Jika terlalu tinggi,naik tangga untuk beberapa tingkat,kemudian sambunglah denagan menaiki lif

iii. Renang adalah latihan menyeluruh. Berenang dengan laju dengan nafas yang dalam

iv. Bersenam atau peregangan, sangat baik bagi otot-otot dan sendi-sendi yang kaku. Melenturkan otot dapat melancarkan peredaran darah

v. Tunggang basikal dan kayuh perlahan-lahan tetapi dalam tempoh yang lama. Ini dapat mencantik dan merampingkan peha.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

gambar-gambar mirip ;D

Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!
Kumpulan Gambar Foto Benda Ngeres yang Unik Mirip Penis!

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

5 kaedah rawatan penyakit gatal kulit

Anda sakit gatal kulit? kusta? kurap? Ubatinya seperti yang diperintahkanNya kepada Nabi Ayyub a.s. yang menderita kerana penyakit dalam Surah Sod ayat ke-42

ارْكُضْ بِرِجْلِكَ هَذَا مُغْتَسَلٌ بَارِدٌ وَشَرَابٌ

“Hentaklah (bumi) dengan kaki kamu”, (setelah ia melakukannya maka terpancarlah air, lalu Kami berfirman kepadanya): “Inilah air sejuk untuk mandi dan untuk minum (bagi menyembuhkan penyakitmu zahir dan batin)”

Kaedah Mandi:

1. Mandi dengan air daun bidara 7 helai setiap hari (diramas dan digosok daunnya) atau;
http://4.bp.blogspot.com/-yHxJahBAei8/ToUl79zJyKI/AAAAAAAABig/vKnXfZQgtkQ/s320/daunbidara.JPG

2. Mandi dengan limau purut setiap hari atau;
http://mahmudshah.files.wordpress.com/2011/09/limau-purut.jpg?w=510

3. Mandi dengan larutan sesudu garam atau tawas atau;

http://1.bp.blogspot.com/-xDourI9hUhY/Ta5V9QkgzBI/AAAAAAAAAEg/EswJ37TREdc/s1600/P4205089.JPG

4. Mandi dengan campuran segenggam tanah
http://1.bp.blogspot.com/-_LuVJy3QsyM/TckLWbniPlI/AAAAAAAAASY/j21IrEqVS_4/s1600/tanah.jpg

5. Mandi dengan daun gelenggang (diramas dan digosok daunnya)(perubatan tradisional melayu)

http://2.bp.blogspot.com/_b0lfx44lEJk/TB40XlrD2YI/AAAAAAAAAEA/SojkW12uHYs/s1600/gelenggang.jpg
Sebelum mandi, hentakkan kaki ke bumi (menghentak kaki ke bumi mungkin suatu bidaah, tetapi untuk rawatan kulit ini, kita mahu ambil keberkatan hentakan kaki sebagaimana perbuatan Nabi Ayyub dalam wahyu ilahi), lalu dijirus air ke seluruh tubuh sambil membaca doa sebelum mandi, doanya ialah:
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ
ارْكُضْ بِرِجْلِكَ هَذَا مُغْتَسَلٌ بَارِدٌ وَشَرَابٌ
Kesemua air mandian dicampur ais kerana yang kita nak dapatkan ialah air sejuknya (بَارِدٌ)
Jangan lupa buat zikir 83 kali selepas solat, zikirnya dari doa nabi Ayyub iaitu:
أَنِّي مَسَّنِيَ الضُّرُّ وَأَنتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ
“Wahai Tuhanku,sesunguhnya aku telah di timpa penyakit dan Engkau Yang Maha Penyayang di antara semua penyayang”.(Surah Al-Anbiyaa’:83)

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...