widget

Saturday, August 4, 2012

muka chubby nampak lebih muda

BANYAK perempuan yang beranggapan bahawa tubuh ramping akan membuat mereka nampak lebih muda. Namun, hasil kajian terbaru malah bertentangan dengan itu. Disebutkan, perempuan berusia di atas 40 tahun akan terlihat lebih muda apabila memiliki wajah yang chubby.
 http://www.trulygraphics.com/wp-content/uploads/2010/10/chubby-face5.jpg
Kesimpulan itu didapati setelah para peneliti membandingkan 186 pasang orang kembar identiti. Ditemukan, penambahan berat badan pada perempuan boleh membuat mereka terlihat lebih muda empat tahun.

Ketua kajian ini Dr Bahaman Guyuron berkata, “Penampilan seseorang boleh dipengaruhi genetik dan faktor lingkungan.” Kerana orang kembar identiti memiliki penampilan serupa, maka untuk memperkirakan usia mereka boleh dilihat dari faktor eksternal seperti gaya hidup. Untuk itu, peneliti lalu mengalkulasikan indeks massa tubuh setiap pasangan kembar.

“Mereka yang memiliki indeks massa tubuh yang lebih malah terlihat lebih muda dua-tiga tahun. Ini ditemukan pada perempuan berusia 40 tahun ke atas,” kata Guyuron seperti dikutip The Telegraph.

“Semakin banyak lemak di wajah, terutama di pipi, Anda akan semakin mendapatakan wajah lebih muda,” kata Rajiv Grover, konsultan bedah plastik di Secretary of the British Association of Aesthetic Plastic Surgery. “Sebaliknya, diet berlebihan yang menyebabkan wajah menjadi cengkung akan membuat penampilan nampak lebih tua.”
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQoQTa0EJNrrPg_gLWFVN0WeB1Jc43roJVMvzKN9X5BKaHUI9iCW28TXRcfIFn2TjGv0_T0O1LQyyGRNOO1P25SGiuMZOn_QmL3CQjCz3bM1SPXRTNDBelhOWczWQcOBwXeb57LRFnjdc/s320/angelina+jolie+anorexic.jpg
Terlebih, jelasnya, bagi mereka yang menjalani diet secara tidak konsisten hingga tercipta efek yo-yo. Tak hanya akan membuat lemak di wajah hilang, tapi juga membuat kulit yang tadinya meregang menjadi mengendur kemudian meregang kembali sehingga garis wajah di hidung dan mulut serta rahang akan terlihat lebih jelas dan tampak seperti kedutan. 

Maka itu, bersyukurlah mereka yang berwajah chubby!

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

2 comments:

  1. saya chubby. hehe alhamdulilah. Muka aje chubby. Tapi badn kecik celenit mcm budak darjah 6. padahal dh form 5. sobsob

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...