widget

Sunday, September 23, 2012

Cara cara nak hilangkan parut jerawat

http://www.biovco.com/kdgn/images/jerawat-02sb.jpg 
Jerawat? Oh, tidak!!! Mesti perkara ni pernah jadi mimpi ngeri kat korang kan? Meh baca cara cara nak nyahkan parut jerawat kat bawah ni..

Rawatan awal - Radang kulit disebabkan oleh jerawat adalah satu proses penyembuhan yang normal. Ada beberapa langkah yang boleh dilakukan untuk membantu merawat peringkat awal parut jerawat:

1. Pendedahan kepada matahari melambatkan proses penyembuhan radang jerawat dan boleh merosakkan kulit. Oleh itu pengunaan sunblock yang sesuai amat penting

2. Doktor boleh memberi krim tretinoin untuk mempercepatkan proses remodeling kulit.

3. Penggunaan peeling agent seperti AHA (Alpha Hydroxy Acid) yang bersesuaian juga boleh mempercepat kan proses remodeling kulit

4. Jangan memicit jerawat atau parut jerawat. Ini akan mengganggu proses penyembuhan jerawat. Ia juga boleh menyebabkan bakteria yang terdapat di dalam jerawat tersebar lebih ke dalam kulit. Ini boleh menyebabkan parut jerawat yang lebih dalam  berlaku.

http://us.images.detik.com/content/2010/07/27/849/jerawat.jpg


5. Penggunaan krim antioksidan seperti Vitamin C juga membantu memulihkan kesan jerawat.

6. Air putih sangat penting supaya proses penyembuhan berjalan lancar.

7. Buat lah semua cara tapi kalo korang tak pandai sabar memang takde gunanya... Jadi bersabarlah ye... Proses penyembuhan bergantung kepada individu. Ada yang cepat, ada yang saaaaaaaaaaaangat lambat. Yang penting jangan putus asa:)

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...