widget

Friday, December 7, 2012

kesilapan dalam amalan sihat

1. Menghindari matahari: Tubuh memerlukan vitamin D (cahaya matahari) supaya tulang tetap sihat dan meningkatkan sistem imunisasi badan. Cuba dapatkan cahaya matahari sebelum jam 10 pagi tetapi elakkan daripada membiarkan wajah terkena pancaran cahaya matahari. Seeloknya, sapukan sunblock supaya dapat menapis cahaya ultraviolet yang berbahaya untuk tubuh.
http://www.puteraduyong.com/blog/wp-content/uploads/2012/08/anak-gemuk.jpg
2. Menggunakan sabun antibakteria: Sabun dan gel antibakteria boleh melemahkan kemampuan tubuh untuk melawan bacteria jika digunakan terlalu kerap. Sebenarnya, mencuci tangan dengan air hangat dan sabun selama 20 saat juga mampu melindungi anda  daripada kuman.
3. Makan makanan organik: Makanan organik sebenarnya belum benar-benar masak dan lebih baik pilih buah-buahahn sederhana seperti rendah gula, natrium dan karbohidrat olahan.
4. Olahraga berlebihan: Tubuh dan fikiran tidak memerlukan dari 3-4 kali latihan kardio selama 30 -45 minit seminggu. Tidak perlu olahraga yang berat, sebaliknya hanya melakukan olahraga versi santai, ringan dan menyenangkan seperti renang, tenis, golf ataupun senamrobik.
5. Bergantung pada penghawa dingin: Ruang berhawa dingin mengandungi bacteria dan kuman dan juga banyak partikel debu. Buka tingkap dan nikmati udara segar adalah lebih baik dan menyihatkan.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...