widget

Friday, April 20, 2012

anda tahu ke macam mana wallpaper Windows XP yang terkenal iaitu 'Bliss' dirakam?

Chuck O'Rear memandu untuk melawat teman wanitanya apabila dia terpegun dengan keindahan ladang anggur yang beralun.

Bagaimana wallpaper Windows XP yang terkenal iaitu Bliss dirakam

Ramai orang melalui tempat itu tanpa mempedulikan untuk berhenti dan mengambil gambar.  Tetapi bekas jurugambar majalah National Geographic ini begitu terpesona dengan kehijauan rumput dan awan putih di langit biru California, menyebabkan dia mendapatkan kamera beliau.

Bagaimana wallpaper Windows XP yang terkenal iaitu Bliss dirakam

Tidak sesekali dia fikir shot itu akan menjadi imej yang paling banyak dilihat di atas muka bumi ini.

Foto yang diberi nama 'Bliss' itu telah dipilih oleh jurutera Microsoft sebagai wallpaper desktop untuk latar belakang (background) Windows XP mereka.

Walaupun jurugambar yang berusia 69 tahun itu telah menandatangani perjanjian rahsia, yang menjadikannya tidak boleh memberitahu berapa dia dibayar - adalah dilaporkan ia adalah lesen foto kedua paling mahal pernah dibeli.

Chuck O'Rear with Bliss

"Saya memandu laluan yang sama antara Napa dan San Francisco beberapa kali seminggu pada tahun 2002 atau 2003 tetapi ini adalah Januari apabila rumput hijau yang paling cemerlang di sini, jadi saya melompat keluar dan mengambil beberapa tembakan dan kemudian membawanya dalam perjalanan saya ," kata Encik O'Rear.

Dia tidak mahu berfikir banyak lagi tentang gambar itu selepas mengambil teman wanitanya Daphne Larkin, yang dia kahwini tidak lama selepas itu.

Ia hanya apabila dia mendapat panggilan daripada ejen dengan arkib foto Corbis memberitahunya bahawa Microsoft mahu gambar asal, dia mendapati dia telah mendapat tuah yang besar.

Tetapi tidak seperti kebanyakan pengguna PC, dia tidak dapat melihat gambar XP beliau setiap hari - kerana dia menggunakan Mac.(ayat ni buat aku terketawa.. haha)

Bagaimana wallpaper Windows XP yang terkenal iaitu Bliss dirakam
korang baru tau? aku pon baru tau... haha :)

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...