widget

Saturday, May 21, 2011

pengaruh dadah kepada pelukis

Di bawah ini ada 9 gambar hasil seorang pelukis yang dipengaruhi oleh ubat psikotropika LSD. LSD adalah masuk jenis “dadah” yaitu ubat “psikotropika” yang dapat menurunkan aktiviti otak atau merangsang susunan syaraf pusat dan menimbulkan kelainan perilaku, disertai timbulnya halusinasi (mengkhayal), ilusi, gangguan cara berpikir, perubahan perasaan dan dapat menyebabkan ketagihan serta mempunyai efek stimulasi (merangsang) bagi para pemakainya.

LSD sebagai ubat sering disalahkan gunakan bagi para penagih “dadah” untuk tujuan “fly”.Dalam percubaan ini, mula-mula pelukis diberi suntikan LSD-25 sebanyak 50 mg yang dilakukan oleh team medik di Amerika dalam rangka uji cuba pengaruh LSD terhadap manusia.Pelukis diberi kebebasan keluar masuk ke suatu ruangan menggambar yang penuh dengan krayon dan pensil. Objek yang digambar adalah seorang mahasiswa kedoktoran.
Gambar 1: dilukis dalam 20 minit setelah pelukis mendapat suntikan pertama LSD (dos 50 mg).
Gambar 2: 20 minit setelah pelukis diberi suntikan LSD yang ke 2 berdos 50 mg (sama dengan dos 1) atau 85 minit setelah dos 1. Total dos 50 mg + 50 mg.
Gambar 3: 2 jam 30 minit setelah dos 1.
Gambar 4: 2 jam 32 minit setelah dos 1.
Gambar 5: 2 jam 35 minit setelah dos 1.
Gambar 6: 2 jam 45 minit setelah dos 1.
Gambar 7: 4 jam 25 minit setelah dos 1.
Gambar 8: 5 jam 45 minit setelah dos 1.
Gambar 9: 8 jam setelah dos 1.
Pelukis duduk di bangku.Dia mengatakankan bahwa “pening” (khayal) nya telah hilang cuma kadang-kadang melihat muka orang nampak samar-samar. Ketika pelukis ditanya bagaimana kesan atas hasil lukisannya yang terakhir ini, dia menjawab: “Saya tidak mempunyai komen atas lukisan terakhir ini,buruk dan kurang menarik, saya ingin pulang sekarang”.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...