widget

Thursday, October 6, 2011

Strok akibat seksSTROK yang diakibatkan seks atau orgasma kerap berlaku di kalangan orang tua.


PADA Disember 2007, seorang wanita berumur 35 tahun dari Illinois, Amerika Syarikat menunjukkan simptom yang menyamai strok semasa melakukan hubungan seksual.

Kebas separuh muka, pertuturan yang tidak jelas sebutannya dan lengan kiri yang lemah telah membawa wanita itu ke hospital.

Lumpuh muka, pertuturan yang teruk dan lengan kiri yang tidak dapat digerakkan telah memaksa doktor untuk menggunakan ubat lerai darah beku di dalam otaknya dalam cubaan segera untuk menghalang strok daripada menjadi lebih teruk. Ia berkesan.

Wanita itu kemudiannya menunjukkan peningkatan kesihatan yang cepat, dan simptom strok hampir tidak kelihatan langsung 12 jam selepas prosedur itu.

Doktor memberi perhatian lanjut terhadap kes ini memandangkan wanita berkenaan tidak mempunyai sejarah penyakit kardiovaskular - masih muda, tidak merokok dan tiada masalah kesihatan yang serius.

Strok yang diakibatkan seks atau orgasma dikatakan jarang berlaku di kalangan orang muda, tetapi faktor yang bergabung untuk menyebabkannya berlaku bukanlah sesuatu yang baru. Hanya penyatuannya yang menjadikannya unik.

Dan masalah yang dihadapi wanita tadi dikelaskan sebagai gangguan jantung yang dipanggil PFO, di mana bukaan kecil pada dinding jantung antara kedua-dua bahagian atas jantung yang membenarkan darah melintasi jantung dan mengalir terus ke otak.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...