widget

Saturday, February 4, 2012

menarik---kaitan solat dengan warna!
 http://kebunketereh.com/wp-content/uploads/2010/07/Senja.jpg


Waktu Maghrib
Menjelang waktu Maghrib, alam berubah ke warna merah dan di waktu ini kita kerap dinasihatkan oleh orang-orang tua agar tidak berada di luar rumah. Ini kerana spektrum warna pada waktu ini menghampiri frekuensi jin dan iblis (infra-red) dan ini bermakna jin dan iblis pada waktu ini amat bertenaga kerana mereka resonan dengan alam. Mereka yang sedang dalam perjalanan juga seelok-eloknya berhenti dahulu pada waktu ini kerana banyak interferens berlaku pada waktu ini yang boleh mengelirukan mata kita.
Waktu senja adalah waktu syaitan berkeliaran. Sabda Nabi s.a.w.,

"Apabila hari sudah senja, tahanlah anak-anak kamu (keluar rumah) kerana syaitan-syaitan berkeliaran ketika itu. Apabila sudah berlalu sebahagian daripada malam, maka biarkanlah mereka tetapi kuncilah pintu dan sebutkan nama Allah. Sesungguhnya syaitan tidak sanggup membuka pintu yang dikunci. Tutup tempayanmu dengan menyebut nama Allah. Tutup semua bekasmu dengan menyebut nama Allah, sekalipun dengan membentangkan sesuatu di atasnya..."
(Riwayat Muslim daripada Jabir bin Abdullah r.a.)


Waktu Isyak
Apabila masuk waktu Isyak, alam berubah ke warna Indigo dan seterusnya memasuki fasa Kegelapan. Waktu Isyak ini menyimpan rahsia ketenteraman dan kedamaian di mana frekuensinya bersamaan dengan sistem kawalan otak. Mereka yang kerap ketinggalan Isyaknya akan selalu berada dalam kegelisahan. Alam sekarang berada dalam Kegelapan dan sebetulnya, inilah waktu tidur dalam Islam. Tidur pada waktu ini dipanggil tidur delta dimana keseluruhan sistem tubuh berada dalam kerehatan.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNu9_PvmW5fmJFwVnUd0DFeQc9UIOS4EJt-gxBnV9nn7Ra6eB3tsiqorGNzCSfu3ZIProXngZiGHLdFR5SCFcY70GojAqzLN7V9B65t3G9funXFgdJ1JBTjE_g-N3w6w0my1-qSsjpLOE/s1600/Dock.jpg
Waktu Subuh
Pada waktu Subuh alam berada dalam spektrum warna biru muda yang bersamaan dengan frekuensi tiroid yang mempengaruhi sistem metabolisma tubuh. Jadi warna biru muda atau waktu Subuh mempunyai rahsia berkaitan dengan penawar/rezeki dan komunikasi. Mereka yang kerap tertinggal waktu Subuhnya ataupun terlewat secara berulang-ulang kali, lama kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki.


Ini kerana tenaga alam iaitu biru muda tidak dapat diserap oleh tiroid yang mesti berlaku dalam keadaan roh dan jasad bercantum (keserentakan ruang dan masa) - dalam erti kata lain jaga daripada tidur. Di sini juga dapat kita cungkil akan rahsia diperintahkan solat diawal waktu. Bermulanya saja azan Subuh, tenaga alam pada waktu itu berada pada tahap optimum. Tenaga inilah yang akan diserap oleh tubuh melalui konsep resonan pada waktu rukuk dan sujud. Jadi mereka yang terlewat Subuhnya sebenar sudah mendapat tenaga yang tidak optimum lagi.


Waktu Zuhur
Warna alam seterusnya berubah ke warna hijau (isyraq & dhuha) dan kemudian warna kuning menandakan masuknya waktu Zohor. Spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi perut dan hati yang berkaitan dengan sistem penghadaman. Warna kuning ini mempunyai rahsia yang berkaitan dengan keceriaan. Jadi mereka yang selalu ketinggalan atau terlewat Zuhurnya berulang-ulang kali dalam hidupnya akan menghadapi masalah di perut dan hilang sifat cerianya.


Waktu Asar
Warna alam akan berubah kepada warna oren, iaitu masuknya waktu Asar di mana spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi prostat, uterus, ovari dan testis yang merangkumi sistem reproduktif. Rahsia warna oren ialah kreativiti. Orang yang kerap tertinggal Asar akan hilang daya kreativitinya dan lebih malang lagi kalau di waktu Asar ni jasad dan roh seseorang ini terpisah. Jangan lupa, tenaga pada waktu Asar amat diperlukan oleh organ-organ reproduktif kita.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

legging yang pelik
 
 
note : macaam bagus tak payah pakai seluar

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

jenis-jenis manusia dalam facebook
 • 1.  Manusia Kaki Update

      Tak kira bila dan di mana sekalipun, mereka akan selalu 

      update status.Statusnya pendek tetapi padat.

      Contoh : "sarapan nasi lemak^^"
             : "on da way pergi jamban"


  2.  Manusia Kaki Mengeluh


      Manusia jenis ni tak pernah puas dan suka sangat nak 

      mengeluh.Pagi,petang,siang,malam hanya mengeluh.

      Contoh : "Panas gila hari ni"
             : "Menyampah betul hari ni"

  3.  Manusia Kaki Berlagak


      Mungkin diorang tak berniat nak berlagak, tapi orang lain 
      yang baca status tu mungkin rasa menyampah dengan status yang 
      berbau sombong ni.

      Contoh : "Siot, BMW aku rosak"
             : "On da way pergi Milan"

  4.     Manusia Kaki Jiwang

      Manusia jenis ni istimewa sikit, sebab setiap status yang dia 

      update semua indah - indah dan berbunga belaka.

      Contoh : "Mencintaimu adalah perkara terindah dalam hidupku"

             : "Kita berdua bagaikan sepasang burung yang bersayap 

                satu, dan hanya mampu terbang bila bersama."

  5.     Manusia Kaki Review

          
  Manusia jenis ni pulak agak mulia sikit sebab selalu       

      kongsikan segala segala pengalaman dia dengan kawan-kawan  
      dia dengan membuat review.

      Contoh : "Call Of Duty Black Ops memang gempak"

             : "Filem 2 alam filem paling terbaik dalam dunia"

  gelang kristal rm5!!

  gambar cara pakai masker vagina :)

  ibu kolagen asli (pure marine collagen)

  cara masukkan pengantin dara dalam vagina


  kalo suka sila share :)

  semakin dibedah, semakin hodoh

  Ada apa dengan kecantikan ? Cantik tu membawa maksud indah dimana semua orang suka tengok. Seronok ke jadi cantik ?

       Kebanyakan orang nak jadi cantik dan kacak sebab banyak benda boleh dapat dengan senang kalau ada asset tu. Dan bagi mereka yang kurang cantik tu pembedahan plastik menjadi pilihan terakhir mereka.

       Diorang yang ambik keputusan untuk buat pembedahan plastik ni pada dasarnya orang yang takde keyakinan kat diri sendiri. Sanggup ubah ciptaan yang dah sedia cantik. Alang alang nak ubah, apa kata letak tanduk kat kepala ke, tukar telinga gajah ke, baru lah berbaloi baloi.

       Kat bawah ni ada gambar seorang awek Korea yang bernama Han Mi Ok. Dia ni dulu pernah cuba buat pembedahan untuk cunkan lagi muka dia tapi gagal. Makin hodoh dan makin teruk muka dia lepas pembedahan tu. Tapi awek ni tak mengenal erti putus asa dan terus menjalani pembedahan untuk mencantikkan lagi wajahnya

  -Sebelum Pembedahan-
  -Selepas Pembedahan yang ntah berapa kali-
       Dia telah melakukan 15 kali pembedahan untuk mengubah wajahnya yang kelihatan makin teruk lepas pembedahannya kali pertama. Mungkin ni adalah balasan untuk dia yang cuba nak ubah ciptaan Allah. Wajah dia bertambah teruk dan hodoh. to be honest, aku taktau nak cakap apa bila tengok muka dia. tapi for sure bukan perkataan yang menyenangkan. u all know it.


  -Final Result- 

  gelang kristal rm5!!

  gambar cara pakai masker vagina :)

  ibu kolagen asli (pure marine collagen)

  cara masukkan pengantin dara dalam vagina


  kalo suka sila share :)

  Emma Killilea, wanita yang alergi dengan duit


      Bagi Emma Killilea, memegang duit syiling akan membuat tangannya membengkak, dan gatal.

       Wanita 39 tahun ini menderita gangguan alergi berat terhadap benda-benda yang mengandung nikel dan tembaga, termasuk duit syiling dan perhiasan. Sekali terkena logam yang mengandung nikel, kulintnya akan terasa panas dan gatal hingga bertahan hingga 24 jam.Walaupun begitu tiada ubat yang dapat mengubati penyakitnya itu. Akibatnya, Emma lebih senang menggunakan kad kredit ketika berbelanja daripada memegang wang tunai.

       Penyakitnya itu mula menjadi serius pada usia sembilan tahun. Ketika itu, dia memperoleh hadiah rantai dari neneknya. Setelah memakai rantai, dia mula berasa gatal di bahagian lehernya. Semakin meningkat dewasa, dia mulai perasan tentang penyakit alerginya dan berusaha keras untuk mengelak dari nikel dan tembaga.

  gelang kristal rm5!!

  gambar cara pakai masker vagina :)

  ibu kolagen asli (pure marine collagen)

  cara masukkan pengantin dara dalam vagina


  kalo suka sila share :)

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...