widget

Friday, November 30, 2012

menarik mengenai kucing ;p

http://www.kittycat.co.za/wp-content/uploads/2010/10/Feline-Leukemia-and-Feline-Immunodeficiency-Virus.jpg
Pasti ramai diantara kita sukakan kucing dan ada juga yang takut atau geli dengan haiwan jinak ini. tetapi tahukan anda terdapat beberapa perkara yang menarik tentang kucing
1. Dalam hadis Bukhari-Ibn Umar radiallahuanhu meriwayatkan sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud: Seorang wanita dimasukkan ke neraka, kerana mendera seekor kucing, ia tidak memberinya makan minum sehingga mati kelaparan.
2. Dalam suatu peristiwa, tatkala seorang sahabat nabi bernama Abdul Rahman bin Sakhr menemui seekor anak kucing yang sedang mengiau kerana kehilangan ibunya. Beliau yang dalam perjalanannya menuju Masjid Nabawi, berasa kasihan kepada anak kucing itu, lalu mengambil dan meletaknya dalam baju besar beliau.Sesampainya di masjid, baginda bertanya Abdul Rahman, apa dalam bajunya? Ia menjawab anak kucing yang kehilangan ibu, aku mengambilnya kerana kasihan padanya. Lalu baginda menggelarkan Abdul Rahman dengan Abu Hurairah (bapa kucing).Gelaran bapa kucing tidak sedikitpun menjejaskan maruah dan reputasi Abdul Rahman, malah inilah gelaran yang paling disukai tatkala namanya disebut, kerana nabi sendiri yang memberi gelaran itu. Selain itu juga, gelaran Abu Hurairah mengingatkan beliau kepada suatu amal soleh yang pernah dilakukannya menerusi pembelaan seekor anak kucing.

http://www.pet360.com/Content/Images/Cms/Cat_Hlth_HerpesVirus_200282046-001.jpg 
 
3. Suatu kajian pernah dilakukan di Universiti Atlanta di Amerika Syarikat terhadap pesakit-pesakit darah tinggi, didapati keluarga yang memelihara kucing lebih rendah tekanan darahnya berbanding keluarga yang tidak membela haiwan itu.
menarikkan disebabkan kucing ada orang dimasukan ke dalam neraka, sebab kucing juga nabi mengelarkan Abdul Rahman bin Sakhr sebagai Abu Hurairah (bapa kucing) dan disebabkan kucing juga kajian menunjukan boleh mengurangkan darah tinggi dan stress .

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

cara untuk sentiasa disenangi :)http://24.media.tumblr.com/tumblr_lrohau3Dwi1r0sv8xo1_500.png
Kebersihan – Ini merupakan sesuatu yang boleh memberikan persepsi permulaan. Oleh itu perlu untuk kita jaga kebersihan badan, anggota dan juga pemilihan pakaian.

Minat Mendengar - Mendengar merupakan perlakuan asas yang perlu diambil kira sekiranya inginkan teman dan peminat yang ramai. Hal ini kerana sifat kita yang sentiasa tenang dan gemar menjadi pendengar yang baik membuatkan rakan kita rasa dihargai dan rasa gembira. Ketika mendengar kita mengikut tatacara yang menunjukkan kita fokus mendengar dan tidak melakukan banyak pegerakan ketika mendengar. Perlakuan kita ini membuatkan peminat kita akan senang untuk meluahkan dan rapat pada kita pada hari yang lain pula.

Mudah Setuju - Kadangkala sifat yang terlalu rigid dan terlalu tidak memahami juga membuat orang rasa tidak selesa dengan kehadiran kita. Kadangkala kita perlu senang untuk setuju cadangan dan idea yang dilontarkan kepada kita demi membuatkan rakan atau peminat kita rasa dihargai dan diterima.

Mudah Memberi Penghargaan - Penghargaan juga perlu sentiasa diberikan kepada peminat kita, kadangkala setiap perbuatan yang cuba disumbangkan perlukan sedikit pujian dan penyataan terima kasih demi membuatkan peminat kita rasa disayangi atau dihargai.

Bercakap Bahasa Positif - Bercakap juga merupakan aspek penting dalam perhubungan. Untuk menarik peminat kita perlu seentiasa tuturkan bahasa yang lembut, nada yang perlahan serta panggilan yang nama yang mengembirakan. Hal ini dapat memberikan keselesaan kepada rakan kita dalam bergaul.

Mudah Memaafkan - Perasaan memarahi merupakan sesuatu yang biasa berlaku dalam perhubungan terutama diri ditipu atau dipermainkan, namun demikian sekiranya wajar memaafkan diri seharusnya banyak mempertimbangkan untuk memberi peluang kerana menyedari manusia sentiasa melakukan kesilapan.

Senang Membantu - Untuk diminati kadangkala perlukan sedikit pengorbanan. Ini kerana sifat semulajadi manusia yang lebih gemar mendapat sokongan dan bantuan. Lebih mesra jika kita senang menghulurkan bantuan semasa orang sekeliling memerlukan bantuan.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

iPoo.. tandas jenama apple ;p


Syarikat Apple Inc. kini bukan sahaja membina dan merekacipta sistem komputer operasi..malahan mereka juga membina mangkuk tandas yang bercirikan APPLE.. ada rasa nak berak ke? ;p


gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

petua wanita menjaga alat sulit

Petua Menjaga Alat Sulit Wanita

1. Disyorkan agar kaum wanita membersihkan bahagian luar faraj selepas membuang air kecil atau air besar, seeloknya menggunakan air.

2. Ketika haid, anda dinasihatkan kerap menukar tuala wanita terutama pada hari-hari yang banyak darah. Ini kerana darah merupakan media yang paling sesuai untuk kuman membiak.


3. Elakkan dari sering mengamalkan douching iatu memasukkan jari atau pancutan ke dalam faraj dengan tujuan membersihkan bahagian dalam faraj. Perbuatan ini akan menyingkirkan sejenis bakteria loctobacili dari faraj di samping mendedahkan faraj dan bahagian luar kemaluan kepada bahan kimia yang boleh mengakibatkan iritasi kulit.

4. Elakkan dari menggunakan sabun atau menyapu shower gel pada alat kelamin kerana ia mungkin menyebabkan kekeringan dan iritasi kulit dan akan menjadi gatal. Sesetengah wanita sensitif dan alah pada kandungan pewangi serta buih sabun.

5. Pasangan suami isteri diggalakkan membersihkan alat kelamin dengan air sebelum dan selepas hubungan kelamin bagi menjamin kebersihan yang optimum. Amalkan membuang air kecil lebih kurang setengah jam selepas hubungan seks untuk mengurangkan risiko jangkitan kuman pada pundi kencing.

6. Seluar dalam perlu ditukar setiap hari dan pada hari-hari yang mengalami keputihan, lebih baik memakai panty liner supaya ia tidak melekat pada pakaian dalam yang menyebabkan ketidakselesaan.

7. Selain dari itu, bengkak nanah juga dikaitkan dengan jangkitan kuman dan pesakit mengadu sakit serta demam. Rawatan adalah secara incisional dan drainage untuk menggeluarkan nanah dan pengambilan antibiotik. Bisul juga boleh terjadi pada wanita yang sering bercukur. Oleh itu kebersihan pencukur perlu dititikberatkan.

8. Wanita yang mengalami keputihan pada alat sulit seharusnya perlu tahu membezakan antara keputihan biasa dan yang berpenyakit. Keputihan normal boleh berlaku pada waktu–waktu seperti beberapa hari sebelum haid, ketika ghairah seks, kehamilan dan klimakterik ataupun selepas menopause.

9. Tanda-tanda keputihan yang berpenyakit termasuklah pertukaran warna dari jernih, putih kekuningan atau kehijauan atau berdarah. Sekiranya keputihan terlalu banyak, berketul-ketul kecil, gatal dan berbau, tanda-tanda bengkak, pedih atau sakit pada alat kelamin. Sekiranya jangkitan merebak ke pangkal rahim atau sistem peranakan, wanita akan mengadu sakit pada bahagian bawah abdomen serta demam.

10. Seelok-eloknya wanita yang mengalami masalah keputihan dinasihatkan berjumpa doktor untuk mendapatkan pengesahan samaada dia berpenyakit atau tidak, supaya rawatan dapat diberikan sebelum penyakit menjadi lebih serius.

11. Kebanyakan wanita sebenarnya tidak memerlukan produk atau ubat penjagaan alat kelamin sekiranya langkah-langkah yang disarankan diikut dengan bijak. Ubat hanya perlu diambil bagi merawat jangkitan kuman dan keputihan yang tidak normal.

12. Segelintir wanita berasa selesa dan puas apabila mereka membersih dan merawat alat kelamin dengan produk yang berada di pasaran. Anda dinasihatkan memikirkan bahan pencuci yang tidak mendatangkan kesan sampingan, yang tidak mengubah ph faraj dan telah diuji kebersihannya.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...