widget

Friday, September 23, 2011

makanan paling bahaya di asia

Menurut satu kajian di barat,negara asia banyak mempunyai makanan yang merbahaya untuk di makan.Dan menurut mereka lagi tukang masak asia mempunyai kepakaran maut,Dan benar-benar berani.Inilah antara ribuan makanan maut menurut kajian mereka.Jangan terperanjat ! tempat pertama buah kebangaan kita,raja segala buah...

DURIAN

LAZAT...Tapi mudarat
Jika anda memakan buah durian kemudian minum arak ianya boleh mendatangkan maut serta merta.Oleh sebab itu buah durian sangat di takuti oleh mat atau mek salleh (orang putih).

kandungan kalori dan gula dalam ulas-ulas durian itu antara aspek yang harus diberi pertimbangan sebelum kita menelan semua ulas yang ada di hadapan mata.Terutamanya jika anda penghidap kencing manis,semput,stroke dan lemah jantung.


OTAK MONYET

ZALIM...Otak monyet di makan hidup-hidup

Ini hidangan orang-orang Cina, bukan sahaja akan  menjadikan perut anda mual, tetapi juga boleh berpotensi berbahaya untuk kesihatan anda. Jika anda makan otak monyet anda boleh dijangkiti dengan penyakit yang sama dengan penyakit lembu gila.

Kenikmatan yang ada sangat berbahaya, karena ada resiko spongiform encephalopathy, penyakit otak yang  terbukti sangat merbahaya buat manusia.


Tikus panggang dan sup kelawar

TIKUS PANGGANG...Geli dan jijik
Jika tidak betul masak, anda boleh akhirnya mati. Daging kelawar dan tikus boleh mengandungi parasit atau patogen yang boleh membuat anda sakit tenat.

Akhirnya anda akan  sentiasa menyalahkan tukang masak atas penderitaan anda.

SUP KELAWAR...dikatakan mujarab untuk lemah syahwat

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

cara nak tahu ketulenan telefon

Telefon cap ayam adalah sebenarnya bukan jenama telefon bimbit yang terkini. Tetapi istilah ini sering digunakan bagi merujuk kepada telefon2 yang tiruan ataupon lebih dikenali telefon china. Kalau dilihat secara mata kasar, agak sukar sebenarnya untuk kita cam yang mana satu original, dan yang mana satu cap ayam( tiruan). Jadi saya disini pada hari ini dengan ini...apa daaaa..berpa banyak kali ini la...jom r baca tips ini, pak cik google yng bagitau aku...


Cara nie boleh digunakan untuk semua jenis telefon


Taipkan code berikut :-

type *#06#

After you enter the code you will see a new code contain 15 digits:
43 4 5 6 6 1 0 6 7 8 9 4 3 5

- IF the digit number Seven & Eight is 02 or 20 that mean it was Assembly on Emirates which is very Bad quality :(


- IF the digit number Seven & Eight is 08 or 80 that mean it¢s manufactured in Germany which is not bad


- IF the digit number Seven & Eight is 01 or 10 that mean it¢s manufactured in Finland which is Good


- IF the digit number Seven & Eight is 00 that mean it was manufactured in original factory which is the best Mobile Quality ... make sure ur hphone is under this no.


- IF the digit number Seven & Eight is 13 that mean it was Assembly on Azerbaijan which is very Bad quality and very dangerous for health!!!

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

the real big baby

this Baby is real BIG. He was born in Tehran, Iran with a normal weight, which is 3kg. His weight then skyrocket to 11kg when he is only 3 months old, and later 20kg when he is 7 months old. 


His parents says that he drinks his mother’s milk for an hour a day, which should be the main cause for him being this big. Not sure why, but he just doesn’t looks like a Baby to me, looking like a kid already.


gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

kesan menghisap jari

bayi yang menggunakan botol susu, puting palsu (pacifier) atau menghisap jari berkemungkinan terdedah kepada risiko tinggi mendapat gangguan pertuturan apabila dewasa nanti.

Para penyelidik kesihatan dari Corporacion de Rehabilitacion Club De Leones Cruz del Sur di Patagonia, Chile dan Universiti Washington, Amerika Syarikat (AS) telah mengkaji sejumlah 128 orang kanak-kanak.

Kanak-kanak berusia di antara tiga hingga lima tahun itu tergolong dalam kumpulan yang memiliki amalan menghisap jari. Mereka yang menghisap jari atau menggunakan pacifier untuk tempoh melebihi tiga tahun didapati tiga kali ganda menghadapi masalah menyebut sesetengah perkataan apabila memasuki prasekolah.“Hasil kajian mendapati tabiat menghisap jari atau puting palsu boleh memberi kesan negatif kepada perkembangan pertuturan anak kecil,” kata Clarita Barbosa, salah seorang penyelidik. Dia memberitahu terdapat peningkatan dari segi penggunaan botol susu dan puting palsu sejak beberapa dekad kebelakangan ini.

Laporan tersebut turut mendedahkan koordinasi antara pernafasan, mengunyah, menelan dan kepetahan bertutur ada kaitan dengan penyusuan ibu

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

kaitan senaman dengan saiz payudara

‘Saya takut nak bersenam kerana takut tetek saya mengecil’
Begitu antara keluahan dan persoalan yang kerap didengar daripada perempuan. Adakah senaman akan membuatkan saiz payudara menjadi kecil? Jawapannya Ya dan Tidak. Pertama sekali perlu diketahui bahawa payudara terdiri daripada tisu lemak dan dibahagian dada juga ada otot dada atau pectoralis.
Latihan bebanan yang betul dengan diet yang cantik akan memberikan kesan pembentukan kepada seluruh badan dengan pengurangan lemak. Jadi jika lemak mula mengurang, terdapat juga lemak tidak perlu di bahagian payudara dan sekitarnya yang turun dan membentuk bentuk payudara yang sepatutnya anda kelihatan. Dalam masa sama, otot dada meningkat dan menampakkan saiz payudara lebih besar.


Kes yang berbeza untuk perempuan-perempuan yang bertanding untuk bina badan, miss fitness dan sebagainya yang memerlukan mereka untuk merendahkan lemak badan serendah yang boleh. Perempuan biasa 18% peratus lemak dah masuk kategori yang baik. Jika rendah daripada 12%, saiz payudara akan mengecut. Jika ingin membesarkannya kembali, samada tambahkan kembali lemak atau pembedahan memasukkan implan silicon. Kebanyakan perempuan yang bertanding pertandingan-pertandingan begini, biasanya akan buat pembedahan supaya nampak besar.

Adakah Senaman Boleh Besarkan Saiz Payudara?

Bila berlaku penambahan otot dada, payudara boleh kelihatan lebih besar dan memiliki bentuk yang lebih baik. anda boleh lakukan senaman dada dengan ulangan 8 hingga 12 kali untuk kesan hipertrofi.

Senaman bahagian dada untuk perempuan juga ada 1 kebaikan yang rasanya semua hendak. Bila perempuan berkahwin, memiliki anak atau dengan peningkatan usia, keadaan payudara akan kelihatan jatuh. Senaman-senaman seperti cablecross, dumbbell pullover, dip akan membantu menegangkannya kembali untuk kelihatan seperti anak dara. Dengan membina dan menguatkan otot serratus akan menyokong payudara naik kembali.


 

edit & credit dari  zaki khan

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

jangka hayat barang elektrik

 
Jangka hayat perkakasan dan perlatan elektrik amat sukar ditentukan.  Faktor harga sahaja tidak memadai untuk dijadikan panduan untuk menentukan jangka hayatnya.


Namun begitu kebanyakkan perkakasan dan peralatan elektrik dapat bertahan pada satu jangkamasa yang munasabah dengan mengambil kira gabungan beberapa faktor iaitu harga, kualiti, kadar penggunaan dan tempat peralatan itu digunakan.

Berikut adalah jangka hayat umum bagi perkakasan dan peralatan elektrik menurut RETRA (Radio, Electrical and Television Retailer's Association, United Kigdom):

Perkakasan dan Peralatan Kecil
 
Sterika, Cerek, Pengering Rambut, Pengisar Makanan,
Jangka hayat: 2 - 5 tahun.

VCRs dan DVDs berharga rendah,
Jangka hayat: 2 - 5 tahun.

VCRs and DVDs berharga premium
Jangka hayat: 5 - 8 tahun.


Perkakasan dan Peralatan Sederhana

Peti Sejuk, Peti Pembeku, Pengering Pakaian,
Ketuhar Gelombang Mikro 
Jangka hayat: 3 - 8 tahun.

Perkakasan dan Peralatan Besar

Dapur elektrik,
Jangka hayat: 8 - 10 tahun.

Mesin Pembasuh Pinggan, Mesin Basuh,
Jangka hayat: 4 – 8 tahun.

CTV mudah alih harga rendah,
Jangka hayat: 3 - 5 tahun.

CTVs berharga premium
Jangka hayat: 5 - 8 tahun.

Sistem Hi-Fi berharga rendah,
Jangka hayat: 2 - 5 tahun.

Sistem Hi-Fi berharga premium,
Jangka hayat: 5 - 8 tahun.

Jadi bila ada peralatan yang sudah melangkaui julat anggaran jangka hayat, ia umpama bonus! Namun begitu perlu waspada dan bersedia pada bila-bila masa kerana peralatan tersebut akan berhenti berfungsi tanpa sebarang notis.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Produk tenusu untuk langsingpercayakan anda bahawa produk tenusu sebenarnya dapat membantu proses penyingkiran berat badan dan mencegah masalah obesiti? ya!, itulah hasil kajian sekumpulan saintis dari universiti teknologi new curtin australia.


pengambilan produk-produk tenusu dalam kalangan sekumpulan peserta obes yang dikali mendapati lemak pada abdomen dan tekanan darah mereka berkurangan.


dalam kajian selama 12 minggu itu, berat badan peserta yang mengambil lima hidangan produk tenusu didapati menunjukkan pengurangan lebih banyak berbanding dengan peserta yang dihidangkan 3 hidangan diet yang sama.

“Kajian seumpama ini belum pernah dikaji. Diet seperti ini mengandungi paras protein, kalsium dan vitamin D yang tinggi, selain nutrien-nutrien bioaktif. 

“Kesemua bahan ini penting sebagai sebahagian daripada pelan pengurangan berat badan atau diet pengekalan berat badan seseorang,” jelas Dr. Chan She Ping Delfos yang bertindak selaku ketua penyelidik. 

produk-produk tenusu itu boleh mengeyangkan perut serta meningkatkan kadar metabolek badan. tetapi jika ditambah ke dalam diet berkalori tinggi, ia bagaimanapun tidak akan memberi kesan pengurangan berat badan.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Wanita menangis 64 kali setahun


menangis boleh melegakan perasaan seseorang
- gambar hiasan


sudah sah bahawa wanita menangis lebih kerap, lebih lama dan dramatik berbanding lelaki!

menurut satu kompilasi kajian saintifik yang dijalankan oleh persatuan oftamologi jerman, secara puratany, wanita menangis di antara 30-64 kali setahun, sedangkan lelaki hanya menangis sekitar 6-17 kali dalam tempoh yang sama. 

tempoh tangisan lelaki biasanya berlangsung sekitar 2-4 minit manakala sesi tangisan wanita pula kira-kira 6 minit.

para penyelidik mendapati wanita menagis ketika dibelenggu sesuatu masalah yang sukar diselesaikan atau apabila teringat sesuatu yang lampau.

"lelaki pula lazimnya menangis apabila mengasihani orang lain atau ketika berdepan dengan kegagalan sesuatu hubungan," jelas salah seorang penyelidik. 

fungsi sebenar menangis masih tidak dikenal pasti. namun tangisan dipercayai menjanjikan sesuatu kesan yang melegakan tuan empunya badan.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...