widget

Sunday, May 12, 2013

rahsia label pada buah-buahan

Ada sebab mengapa setiap buah-buahan dan sayur-sayuran dilekatkan pelekat seperti di dalam gambar. Apa maksud nombor yang ada di pelekat itu?

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicctQUScCTxtGC1YVqaLxFoHiusg9SHeHjNAhg1AP1n0kBmdVQvcNCEHNsqtY8CUS-e2vNSAgkPhXXZIHirV1HCxZ_WWZjykPQIahyphenhyphenlqshpa8sRFC4LAKhalFctQTC8H8cVPJbQhiYevE/s1600/download.jpg 
Berikut adalah perkara asas yang perlu anda ketahui apabila membaca label :

1) Jika hanya ada 4 digit nombor pada PLU, itu bermakna produk itu ditanam secara konvensional atau tradisional, dengan penggunaan racun serangga. 4 digit terakhir kod PLU hanyalah penerangan mengenai jenis buah atau sayur. Sebagai contoh, semua jenis pisang akan dilabelkan dengan kod 4011.

2) Jika ada 5 digit nombor pada kod PLU dan nombor itu bermula dengan “8″, ini bermakna produk itu adalah produk GMO. Sebagai contoh, pisang yang mempunyai kod 84011 adalah pisang GMO.

3) Jika ada 5 digit nombor pada kod PLU dan nombor bermula dengan “9″, itu bermakna produk itu ditanam secara organik (tanpa racun serangga dan bukan GMO). Sebagai contoh pisang organik, kodnya adalah 94011.

Selamat membelek label pelekat! :D


gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...