widget

Sunday, January 8, 2012

bila ular sawa pula jadi sahabat manusia

Di Kemboja, seorang kanak-kanak menjadikan ular sawa sebagai haiwan peliharaannya. Semasa kanak-kanak tersebut berusia 3 tahun, bapanya menemui seekor ular sawa di dalam rumah mereka. Dia membawanya balik ke dalam hutan tetapi ular tersebut kembali semula pada hari berikutnya. Kini,dorang anggap ular tu macam family dorang.. ish ish ish
gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

bila buaya jadi sahabat manusia

Foto-foto ini sungguh menakjubkan. Seorang pemuda bermain-main dengan seekor buaya yang besar. Dulu buaya itu pernah hampir mati namun diselamatkan oleh lelaki tersebut. Nama lelaki hebat ini adalah Chito, dan buaya besar itu dinamainya Pocho!


Dua puluh tahun lalu Chito menemui buaya ini di sungai dengan keadaan hampir mati, terluka kerana tembakan senjata api. Dia menaikkan buaya besar itu ke perahunya dan dibawa ke rumah, lalu lukanya diubati.“Setiap malam aku tidur di sebelah Pocho ketika dia cedera. Aku memperlakukannya dengan penuh kasih sayang,” kata Chito.
Chito mengambil masa lapan tahun untuk saling memahami dengan Pocho. Sekarang dia sudah boleh berenang bebas bersama Pocho di kolam. Waktu memberinya makan pun Chito terus masuk ke dalam air. Persahabatan di antara manusia dengan buaya ini menjadi tontonan para pelawat yang hadir.
gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

tanam rambutTeknik Follicular Unite Extraction (FUE) dikatakan meminimumkan kesakitan dan kesan luka atau parut.

 

Menurut kajian, 40 peratus lelaki mengalami masalah keguguran rambut bermula seawal usia 35 tahun. 

 
Manakala masalah yang sama turut menyerang wanita sekitar usia mereka 60 tahun. 

 
Memang anda tidak keseorangan kerana ramai rakyat Malaysia yang berkongsi masalah tersebut.

 
Tapi sedarkah bahawa masalah rambut gugur kini menyerang lelaki dan wanita pada usia yang jauh lebih muda. 

 
Puncanya, ialah perubahan iklim sekeliling, pemakanan, gaya hidup dan pelbagai lagi faktor yang melibatkan tekanan dan sebagainya. 

 
Keguguran rambut yang sekali gus menjadikan seseorang itu berstatus 'botak' merupakan satu masalah yang amat berkait rapat dengan psikologi.

 
Bayangkan apabila kulit kepala tampak semakin jelas akibat rambut yang gugur dengan banyak, seseorang jadi semakin tidak keruan kerana risau dengan penampilan yang tidak menarik berbanding dulu. Sekali gus ini mengurangkan keyakinan diri. Namun terdapat pelbagai teknologi dihasilkan sebagai cadangan untuk mengatasi masalah tersebut.
 
Antara yang terkini, NeoAsia (M) Sdn. Bhd. memperkenalkan Omnigraft sebagai teknologi transplan pertama rambut menggunakan sistem automatik.

 
Ia juga merupakan yang pertama di Malaysia dan terdapat di klinik Dr. Alice Prethima yang terletak di Klang, Selangor dan Jalan Maarof, Bangsar, Kuala Lumpur.

 
Menggunakan teknik Follicular Unite Extraction (FUE), ia dikatakan menggunakan teknik yang meminimumkan kesakitan dan kesan luka atau parut. 

 
Menurut Dr. Alice, prosedurnya juga tidak mendatangkan komplikasi dan memberikan kesan yang lebih semulajadi.

 
"Tekniknya mudah, biasanya bagi lelaki, keguguran rambut bermula dari bahagian hadapan kepala hinggalah ke tengah kepala. Manakala bahagian yang berambut lebat, biasanya terdapat di bahagian belakang kepala. 

 
"Jadi akar dari bahagian berambut lebat akan diambil dan ditanam di bahagian yang mengalami keguguran rambut," jelasnya ketika sesi memperkenalkan teknik Omnigraft di Sunway, Selangor, baru-baru ini.

 
Pada sesi tersebut, Dr Alice turut mempertontonkan video prosedur penanaman rambut Omnigraft.

 
Prosedur yang dirakam secara terus dari bilik pembedahan memperlihatkan seorang lelaki berusia lingkungan 40 tahun yang mengalami masalah botak dari dahi hadapan hingga ke tengah kepala. 

 
Pesakit yang terbabit melakukan prosedur tersebut dalam keadaan sedar dan ia hanya mengalami kesan pendarahan yang minimum.

 
Malah dalam tempoh dua minggu rerambut baru akan mula tumbuh dan hasilnya sungguh memberangsangkan.


note : orang duk sibuk tanam rambut, aku duk sibuk cabut rambut.. heeeeeeeee XD... habit.... sangat sukar kalo tak buat.. macam tak tenteram idup.. :D
 

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

jenis-jenis punggung XD


talk to yourself la which one is yours.. haha

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...