widget

Friday, November 16, 2012

ASAL-USUL GAMBAR SULTAN PADA DUIT MALAYSIA

Mungkin masih ramai yang belum tahu siapakah gambar Sultan yang berada di dalam duit Malaysia kan?? dan dari mana asal usul gambar tersebut diambil..
ASAL USUL GAMBAR SULTAN PADA DUIT


Pada matawang Malaysia, tertera wajah Yang Di-Pertuan Agong Malaysia yang pertama yaitu Tuanku Abdul Rahman 
Tuanku Muhammad dari NegEri Sembilan.

Beliau adalah yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan (bertaraf Sultan atau Raja) dari tahun 1933-1960.Negeri Sembilan adalah sebuah negeri yang dihuni oleh suku Minangkabau semenjak abad ke-15 dan dinaungi oleh kerajaan Melaka pada masa itu.Apabila kerajaan Johor (pewaris kerajan Melaka) lemah pada abad ke-18, orang Minang meminta izin ke Sultan Johor agar pemerintah melindungi mereka. Permintaan itu
diperkenankan dan mereka kembali ke tanah asal mereka di Pagaruyung untuk meminta perlindungan dari pemerintah Pagaruyung pada masa itu.


Raja Pagaruyung menghantar anaknya, Raja Mahmud (Raja Melewar) sebagai raja di Negeri Sembilan yang pertama (bergelar yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan).

Tuanku Abdul Rahman yang gambarnya ada di mata uang Malaysia itu adalah keturunan ke lima dari Sultan Abdul Jalil, Raja Kecil dari Pagaruyung.


 


 


omg!!!! serius aku baru tau...haha XD


gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Kelebihan Wanita Yang Menjaga Dara


http://cetusanminda.files.wordpress.com/2008/11/2586624404_de163f0435.jpg 
1. Tidak perlu takut hamil di luar nikah
Dari banyak keuntungan, yang satu ini adalah yang paling jelas. Banyak perempuan yang selalu berhubungan seks selalu bimbang dengan kehamilan. Jadi jika anda seorang anak dara, nnda tidak perlu bimbang dengan hal ini. Anda juga tidak perlu pening kerana harus menjaga rutin pengambilan pil pencegah kehamilan untuk mengelakkan hamil sebelum berkahwin

2. Tidak kena infeksi menular seksual (IMS)

Perempuan yang boleh menjaga dara tentu saja tidak akan melakukan hubungan seksual yang berbahaya. Hal ini tentu saja akan menjauhkannya dari berbagai infeksi menular seksual, seperti HIV/AIDS, herpes dan kutil kelamin, sifilis (raja singa) dan gonorhea (kencing nanah).
3. Tidak ada trauma emosional dari hubungan
Cinta tidak melulu soal seks. Ada banyak hal yang boleh dilakukan pasangan belum menikah tanpa seks. Ingat, kekecewaan seksual dapat membuat Anda merasa sakit hati, stres, depresi, kesepian dan jadi pemarah.

4. Lebih bahagia

Faktanya, kebanyakan lelaki lebih menyukai menikahi perempuan yang masih dara. Perempuan yang dapat menjaga keperawanannya sampai menikah nanti cenderung memiliki pernikahan yang lebih bahagia.
Dan yang paling penting kebahagian rumah tangga yang abadi..Insyaallah bersamalah kita menjaga maruah kita sebagai wanita.Seindah perhiasan adalah wanita solehah..

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...