widget

Wednesday, August 8, 2012

petua Melambatkan Tumbuhnya Uban

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-biSW_hgXxrabUg4joHeSM11WD2MtpqkL4le92GYIxFXBD446E5LtPTl-A0UTHOVCx-fGt9eHy6dJVMhMNiQDHQG1CrO7cnLb3z6hhVWUKDzZUo4_jiHpUzDsUj5XI9es0urnGq3BE3s/s1600/uban+lelaki+kacak.jpg
1- Campurkan minyak kelapa dan air asam. Biarkan selama 15 minit sebelum dibilas.

2- Ambil secawan teh pekat dan tambahkan satu sudu garam. Setelah suam/sejuk, tuangkan rata-rata ke atas rambut dan urut kulit kepala. Biarkan selama sejam, bilas dengan air sejuk tanpa syampu. 
 http://stat.ks.kidsklik.com/files/2009/10/oldman.jpg
3- Selain itu, sila tingkatkan pengambilan vitamin A, B, minerals dan juga protein dalam pemakanan anda.

Vitamin A membantu menjaga kesihatan kulit kepala dan membuat rambut lebih bersinar. 

Vitamin A terdapat banyak dalam sayuran hijau dan buah-buahan berwarna merah dan kuning.
 
Vitamin B berperanan dalam melancarkan pengeluaran minyak untuk menjaga kelembapan dan kesihatan rambut. Vitamin B banyak terdapat dalam sayuran hijau daun, bijiran, hati, yogurt dan pisang.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

kenali sifat cemburu

Sifat cemburu ini adalah naluri manusia yang sememangnya amat sukar dibendung. Ramai yang beranggapan bahawa orang perempuan kuat cemburu. Sebenarnya dalam soal ini, samada lelaki atau wanita, sifat cemburu ini ada pada setiap manusia. Cuma kamu perlu bijak dalam mengawal perasaan cemburu. Jadi fikir-fikirkanlah yang mana baik dan yang mana buruk.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqCWVnxFKA51le1o04nTB7sGUkDKqGWssIX2eUvRQ19_sfQwBF83N_WJGyU8a-1xOZAkmqbYrC42Fg4Hsrn9EldPyrNWEj_z1gSbGMToZG9TPSzRgJTY8-PUAxjCBxU4Rtvhsz5CSfMk0/s400/i_jealous_sister1.jpg
Tanda-tanda Cemburu
1. Dia menelefon beberapa kali sehari dan marah apabila kamu tiada.
2. Dia menelefon kamu semasa kamu sedang sibuk dan tetap mendesak mahu bercakap dengan kamu.
3. Dia menuduh sesuka hati bahawa kamu telah keluar dengan lelaki/wanita lain.
4. Dia selalu mengintip dan cuba mencari peluang untuk mencari kesalahan kamu.
5. Dia mengugut membunuh diri jika kamu meninggalkannya.
6. Dia hanya mahu kamu sentiasa bersamanya dan marah walaupun kamu keluar dengan kawan-kawan lelaki/wanita yang lain.
7. Dia tidak suka pergi ke majlis sosial kerana bimbang lelaki/wanita lain tertarik kepada kamu.
8. Dia menyoal seperti seorang polis ke mana kita pergi dan dengan siapa.
9. Dia bermasam muka jika kamu kerja lebih masa.
10. Dia tidak peduli dengan penjelasan kamu.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiAOBKh0Fm5398fKTMnpZLBLufARo1CbcWZUfsMROz1DcNHxC1K9jb3p61XN7MZKydF9oNgbtNGkMxhT2wGczJBrKXLRFIgM2Duqe52_uXPz4IYIQV_3283si-LKna2kQGc6QESDp-giQM/s1600/jealousy.jpg

Tip Mengawal Keadaan Pasangan Yang Cemburu
1. Jika pasangan kamu mula menunjukkan rasa cemburu, jangan terbawa-bawa dengan sifatnya itu. Mungkin kamu tidak perlu menjawab setiap soalannya. Lebih baik berdiam diri saja daripada terus menyemarakkan kemarahannya.
2. Terima hakikat bahawa dia tidak berniat untuk melukai hati kamu. Mungkin ini sifat semulajadinya dan jangan ambil hati.
3. Cuba sedaya upaya kamu untuk membina keyakinan diri. Puji dia jika perlu. Minta nasihatnya dan salurkan rasa cinta kamu.
4. Jangan berfoya-foya dengan wanita/lelaki lain. Ini hanya membuatkan situasi lebih sukar. Apa yang dia perlukan adalah sokongan yang berterusan.
5. Berbincang dengan pasangan tentang perasaan cemburunya.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8PCr_Avof2ecN6ZbekYJmQ64tJWiy8idGQG3VJUnBUXcEkidI60IovsUXUGdjEdAm3CbNs0pRgdP0Rv2zu4VX8hplQG48toGqE9S1cOceRNydR3fgWY8EbqsU6s87_sDZ0XYFD5tdDn6e/s1600/lelaki+perempuan+cemburu.jpg
Atasi Sifat Cemburu
1. Hormati perasaan pasangan kamu. Dia juga mempunyai hak untuk menilai kecantikan wanita/lelaki lain.
2. Bagi diri sendiri masa untuk mengatasinya. Jika kita memang seorang yang cemburu, usah berharap kamu boleh berubah dalam masa yang singkat.
3. Tuliskan apa perasaan kamu apabila kamu merasa cemburu. Marah? Tidak tentu arah? Menangis? Geram? Rasa malu? Adakah kamu ingin meneruskan hidup kamu dengan cara ini? Jika jawapannya tidak, maka berubahlah segera.
4. Cuba fikirkan bagaimana cemburu kamu meledak. Adakah adil kamu menyisihkan si dia daripada orang lain? Bukannya sesuatu yang teruk andainya dia senyum dengan orang lain.
5. Bina keyakinan diri. Kita mungkin rasa tidak selamat jika bergantung kepada si dia. Luaskan persahabatan dengan orang lain.

Kesan Positif Cemburu
1. Mengelakkan si dia curang kepada kamu
2. Sentiasa menghormati kamu dan tidak pandang pada orang lain apabila bersama kamu.
3. Sentiasa menjaga hati kamu
4. Segala pergerakannya di bawah kawalan kamu


Kesan Negatif Cemburu
1. Si dia akan cepat bosan bersama kamu
2. Percintaan kamu hambar kerana kamu langsung tidak ada kawan lain
3. Selalu berlaku pertengkaran kerana sifat curiga yang terlampau
4. Pergerakan sentiasa diawasi seperti orang bersalah.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

ciri-ciri lelaki penyayang

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-ash2/373254_126218094161518_168487963_n.jpg

1) Suka Haiwanhttp://s1.favim.com/orig/19/cat-cute-pet-Favim.com-199902.jpg
- Lelaki yang penyayang adalah lelaki yang sukakan haiwan atau binatang, tak kisahla kucing ke, arnab ke, ayam lembu atau apa sahaja. Pendek kata korang tengok reaksi dorang bila ada haiwan nih sebagai contoh dikedai makan, ada kucing datang mengiauwww kat kaki lelaki tu, ada yang sepak teranjang dan halau kucing tu, ada pulak yang bercakap dengan kucing tu ” kenapa?..lapar ye..nah amik ni..” sambil beri tulang atau isi makanan. Haa, bleh tau ke mana yang penyayang?. Lagi satu contoh mudah, lelaki yang ada bela haiwan peliharaan lagi lah menyerlah sifat kasih sayang dia.

2) Suka Kanak-Kanak

http://ameliatorode.typepad.com/.a/6a00d83451c00a69e201543795374f970c-800wi
- Lelaki yang suka akan kanak-kanak berpotensi menjadi bapa yang baik. Ini kata Dr.Fadilah Kamsah. Sifat kasih sayang dan layanan baik terhadap kanak-kanak sudah sukup mencerminkan dirinya kategori lelaki yang bagaimana. Ada lelaki yang tidak suka berhampiran kanak-kanak, rimas katanya. Tapi kalu lelaki yang buat-buat sayang kat adik korang tu kompom dia nak tekel kakak, nak tekel kakak mesti tekel adik dulu kan..hehe

3) Berat Akan Orang Tua


- Lelaki yang penyayang adalah lelaki yang berat akan orang tuanya. Seperti dia lihat ibunya terkontang-kanting mengangkat kain dijemuran, perasaan tak sampai hati yang wujud mendorongya membantu. Mereka juga akan sedaya upaya meringankan beban orang tuanya tanpa mengharap balasan.


4) Berat Akan Adik-Adik


- Ha korang cuba tgk hubungan dia dgn adik…INGAT, ADIK! bukan adik beradik..bukan kakak atau abangnya. Mengapa begitu?. Kerana layanan abang terhadap adik adalah berbeza kerana adiknya lebih kecil yang sudah tentunya menjadi tanggungjawab dia. Tengok samada adakah hubungannya dengan adik rapat dan adik-adiknya menyukainya?. Perhatikan samada mereka bergurau senda atau tidak atau hanya membuat bodo je bila si adik ingin beramain dengannya.. Jika ya, maka dia merupakan lelaki penyayang. Ini berbeza dengan lelaki yang tak suka bermain-main atau melayan karenah adik kecilnya menunjukkan sifat penyayang dalam dirinya kurang


5) Prihatin Terhadap Kawan-Kawan


-Lelaki yang penyayang juga selalu bersikap prihatin atas kesusahan rakan-rakannya. jika ada yang meminta tolong dia tak ragu-ragu membantu sedaya boleh. Baginya kawan juga perlu ada dalam hidup dan perlulah ada sikap bantu-membantu dan tidak pentingkan diri. Tetapi biarlah berpada, bukannya setiap kali dia sahaja menolong atau tak pernah langsnug menolong. Perlu ada sifat timbangrasa.


6) Pandai Menjaga Hati Pasangan


-Lelaki yang penyayang memang pandai mengambil hati pasangannya. Tengokklah bila pasangannya sedang berduka, pandai sahaja dia membuat humor untuk menghiburkan hati pasangannya.Kadang-kadang dia suka membuat kejutan bertujuan menggembirakan pasangannya. Jika pasangannya sedih dia juga tidak senang hati


7) Susah Marah


-Lelaki yang penyayang sudah tentunya lelaki yang tidak panas baran dan cepat melenting. Kerana hal kecik pon nak melenting seperti terlewat berjumpa, atau tercalarkan keretanya. Lelaki yang cepat melenting mcmni korang ati-ati la..


8 ) Sentiasa Murah Dengan Senyuman


-Haa korang tengok lelaki tu sejuk je..sentiasa senyum je selalu. Memang tak lokek langsung!.. Ini menandakan dia seorang lelaki yang penyayang. Senyuman yang diukir bertujuan mewujudkan elemen kemesraan kepada sesiapa yang memandangnya. Sebolehnya dia nak menegur semua orang dan berhubungan baik dengan semua orang. Tidak mahu mewujudkan unsur kebencian. Ada lelaki yang masam je mukanya (kalau memang dah azali memang tak leh buat apa), senyum taknak, ditegur buat bodoh je):")

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Petua Untuk Kecilkan Peha


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgC8C3xhH1VCIa-xOr8K_e8lsSqGhzWvd94Q-6SGN6RVsLnGnC3itYkjhXjZhnI2dBeCr-nb1Uwlc9ZMIX1Gg4_VV_qG65v3_lG3BBoF_FnRjXwTMGrRSdreGorNjQhISNWEE974jvs8Cg/s400/Quadriceps.jpg
1. Anda hanya perlu baring terlentang.

2.Angkat kedua-dua belah kaki keatas -90 darjah. Tarik nafas ketika angkat dan lepas nafas perlahan-lahan ketika turunkan kaki anda. Lakukan setiap hari 3 set. 1 set adalah 10 kali.

3. Angkat sebelah kaki ke atas. 3 set juga seperti di atas.

4. Sit-up – Lakukan sit-up setiap hari sebanyak 3 set juga.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...