widget

Saturday, June 23, 2012

cara buat bedak sejuk sendiri di rumah

Mula-mula, pergi kedai. Beli beras. Lagi tinggi kualiti beras tu lagi bagus.
Lepas tu, korang letak air dalam besen. Lepas tu, masukkan beras tu dalam besen. Lepas tu,korang rendam beras tu sampai beras tu jadi cair. Nanti, dia jadi macam nestum bila dah cair. amik masa gak la nak tunggu beras ni lembik.. ntah2 betahun..Lepas beras korang dah cair, korang amik daun jambu air yang besar-besar tu, lepas tu korang lipat-lipat dia, jadikan macam corong.
Lepas tu, korang bentangkan kain atas tempat yang rata. Kain apa-apa pun boleh. Kain cadar ke, kain sprah ke, kain kapan pun boleh. Haha. Lepas tu, korang cedok beras cair tu, lepas tu korang masukkan dalam corong daun jambu tu,
 Lepas tu korang titik-titik atas kain yang korang bentang tu.
                            
Lepas tu, korang bawak kain yang ada bedak sejuk tu,pergi jemur bawah matahari.


Bila korang jemur tu, korang janganlah bagi ayam ke, kucing, angsa ke atau sebagainya pergi dekat. Nanti diorang pijak ke, makan ke, berak ke, kita mana tahu kan? maka carilah tempat yang tinggi sikit untuk jemur bedak ni


Lepas dah jadi keras, korang bolehlah kikis bedak sejuk yang atas kain tu. Lepas tu, korang amik botol, simpan bedak sejuk tu. Nak bagi wangi, korang amik daun pandan, lepas tu korang potong kecik-kecik, lepas tu letakkan sekali dalam botol.

So, dah siap!!

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

bau bunga seperti bau mayat reput Baunya tidak ubah seperti bau mayat yang sudah mereput, itulah tumbuhan Titan arum atau nama saintifiknya, Amorphophallus Titanum. Spesies tersebut turut dikenali sebagai bunga mayat kerana mengeluarkan bau yang teramat busuk apabila mekar.

Gambar diatas adalah bunga mayat yang terdapat di sebuah taman botani di Copenhagen, Denmark.
 
dikatakan bunga itu telah mekar selepas sembilan tahun lalu dan mengejutkan beberapa pengunjung apabila ia mengeluarkan bau yang teramat busuk seperti bau mayat yang sudah mereput.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

cara syaitan hasut wanita

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/313809_207659959300923_100001707612988_497626_774342363_n.jpg 

1. Menghilangkan hijab (penutup)


Perubahan zaman dan budaya manusia menyebabkan pakaian lebih berfesyen dan semakin banyak baju yang merendahkan aurat. Pada tahap ini syaitan berbisik kepada wanita dengan berkata bahawa pakaian hanyalah sekadar hiasan dan tiada berpengaruh dengan agama. Justeru itu, tidak mengapa sekiranya memakai pakaian yang membuka aurat. Namun, teknik ini tidak semestinya berkesan terutama kepada wanita yang berpendirian dan percaya bahwa memakai pakaian syar’i ialah satu ibadah dan bukan sekadar berfesyen. Jika hasutan ini gagal, syaitan akan beralih kepada strategi yang lebih licik seperti di bawah.

2. Membuka bahagian tangan


Aurat wanita meliputi seluruhnya kecuali muka dan tapak tangan. Seharusnya menjadi kebiasaan tapak tangan tidak ditutup. Jadi, syaitan mengambil kesempatan ini untuk menghasut wanita dengan berkata, "Tak mengapa jika memakai baju lengan pendek. Kamu masih pakai tudung." Di pasaran pula banyak pakaian berlengan pendek terutamanya fesyen baru. Wanita yang terpedaya pun memakai baju lengan pendek dan ternyata ia kelihatan biasa pada pandangannya maupun pandangan seorang lelaki, lalu syaitan berbisik lagi, "Tidak mengapa kan..?"

3. Membuka leher dan dada


Setelah menjadi kebiasaan merendahkan sebagian lengan, datang lagi syaitan dan berbisik, "Tak mengapa kan membuka lengan. Sekarang ada fesyen baru yang merendahkan bahagian dada. Baju ini terbuka sedikit saja agar kamu tidak terasa panas. Orang pasti berkata biasa saja." Wanita itupun memakailah baju tersebut, daripada merendahkan sedikit, sehingga yang nampak lagi bahagian dadanya.

4. Berpakaian tetapi bertelanjang


Tidak cukup dengan itu, syaitan membawa lagi idea baru. Kali ini syaitan berbisik, "Baju kamu itu dah biasa dah ramai orang yang pakai. Sekarang ini ada fesyen baru lagi. Baju ini tipis dan ketat saja. Boleh kamu tunjukkan bentuk badan kamu yang cantik itu. Tidak mengapa, sebab potongan baju ini masih panjang." Maka wanita ini pun memakai baju berfesyen sebegitu sehingga menjadi kebiasaan malah baju yang dipakai semakin ketat dan jarang. Jadilah mereka wanita yang disebut oleh Nabi sebagai kasiyat ‘ariyat (berpakaian tetapi telanjang).

5. Membuka sedikit


Setelah memakai pakaian ketat dan jarang, datang lagi syaitan dan berbisik, "Susah la kalau kamu pakaian ketat semacam ini. Bergerak pun terasa terbatasi. Apa kata kamu cuba kain yang telah dibelah sampai ke lutut. Nanti lebih senang kamu untuk duduk. Tidak mengapa kamu rendahkan sedikit saja yang penting kamu selesa." Maka dipakailah pakaian wanita yang terbelah. Ternyata ia memberi keluasan dan memudahkan dalam bergerak.

6. Membuka telapak kaki dan tumit


Syaitan berbisik lagi, "Sudah tak sesuai lagi kamu berpakaian begini. Kain ini masih bagus walaupun dibelah hingga lutut. Kamu potong saja lagi hingga di atas tumit. Kamu pendekkan kain ini sehingga atas tumit untuk memudahkan kamu berjalan." Wanita terus mengikuti godaan syaitan ini dan memakai kain singkat serta ditambah pula dengan kasut tumit tinggi.

7. Membuka separuh betis


Sekarang, wanita ini sudah biasa memakai kain singkat dan ternyata masih kelihatan biasa pada pandangan orang. Syaitan berbisik lagi, "Fesyen kamu ni masih biasa saja. Orang macam tak kisahkan. Apa kata kamu cuba fesyen lain yang lebih menonjol. Di pasaran banyak kain skirt. Tak perlu beli yang sangat pendek. Yang separuh betis saja." Sekarang ni syaitan sudah menjadi seperti penasihat peribadinya. Maka dituruti hasutan tersebut. Pada tahap ini tudung sudah tidak dipakai.

8. Membuka seluruh betis


Wanita ada terfikir, "Betulkah tindakan aku ni? Apakah tidak berselisih dengan wanita zaman nabi dulu?" Syaitan pula menggunakan muslihat dengan mengaitkan zaman dahulu dengan sekarang. Syaitan berkata, "Ahh!! Tidak.. Sekarang zaman dah berubah. Dulu lelaki tak suka kalau perempuan menampakkan auratnya, tetapi lelaki sekarang banyak yang suka. Yang seksi-seksi terutama, mesti tidak terlalu seksi tapi terbuka sedikit. Di pasaran banyak pakaian zaman sekarang yang menampakkan seluruh betis. Kalau kamu tidak ikut kamu akan ketinggalan zaman." Maka pakailah wanita tersebut pakaian yang menampakkan seluruh betis.

9. Serba mini


Setelah pakaian menampakkan seluruh betis menjadi kebiasaan, datang lagi syaitan menghasut, "Pakaian kamu perlu ada variasi. Jangan pakai yang seperti itu saja. Kamu perlu pakai skirt mini. Kamu akan nampak lebih seksi dan menawan." Maka pakailah wanita ini skirt mini malahan bukan skirt saja yang mini, bajunya, skirtnya, semuanya dah menjadi kecil dan seksi. Bajunya juga sudah bervariasi seperti berlengan pendek, merendahkan sebagian dada dan sebagian pehanya. Ada yang dikhaskan untuk berpesta, bersosial, pakaian kerja, pakaian rasmi, pakaian malam dan sebagainya.

10. Hampir semua terbuka


Muncul pula keinginan untuk mandi di kolam renang terbuka dan pantai. Syaitan berbisik, "Pakailah kamu bikini.. Semua orang di sana pakai baju itu. Kamu tak perlu malu." Wanita ini pun tanpa segan lagi memakai bikini yang hanya menutup sebahagian dada dan pahanya. Dia pun bersuka ria terutama apabila semua lelaki memandangnya. Pada tahap ini auratnya sudah tidak diendahkan lagi.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

makhluk aneh dan seram 
seramnyaaaaa

 
seram kan? aku pon takot tengok Untuk pengetahuan anda, ianya hanyalah arca haiwan yang di awet oleh Rick Durham dan namakan sebagai Swamp Booger. arca ini diperbuat daripada rusa yang dinamakan White-tailed atau Swamp Bugger. Ianya merupakan arca hibrid yang ditambah mata serta mulut buatan sendiri. Sebenarnya arca ini adalah bontot rusa seperti di bawah ni.. cis kan? XD
 
i cilok dari tiba2jam6petang XD

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

pet yang sungguh comel! XD

 
comel kan? comel kan? awwwwwwwww XD

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

apa harus buat kalo mimpi basah di bulan puasa?

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhM5kYtFXAenTyKcEBstJSvWmm2Brl0IH1XZ7jJv3HLQ-8BPIuoPTiX8-WIPRiT8TGTny2ARsG13ifH9fMf-tdB-U4Va1DL7w7gju8mgocjM7tvYTpsa_lRwQj-WviOPQVNQWGnGHkLhxk/s1600/wet-dream.jpg 
Ada sebuah pertanyaan yang diajukan pada Syeikh ‘Abdul ‘Aziz bin ‘Abdillah bin Baz rahimahullah [1], “Jika orang yang berpuasa mimpi basah di siang hari bulan Ramadhan, apakah puasanya batal? Apakah dia wajib untuk bersegera untuk mandi wajib?”

Beliau rahimahullah menjawab,


“Mimpi basah tidak membatalkan puasa kerana mimpi basah dilakukan bukan atas pilihan orang yang berpuasa. Ia punya keharusan untuk mandi wajib (mandi junub) jika ia melihat yang basah adalah air mani. Jika ia mimpi basah setelah solat subuh dan ia mengakhiri mandi junub sampai waktu zhuhur, maka itu tidak mengapa.


Begitu pula jika ia melakukan hubungan intim dengan isterinya di malam hari dan ia tidak mandi kecuali setelah masuk Subuh, maka seperti itu tidak mengapa. Mengenai hal ini diterangkan dalam hadis yang sahih bahawa Nabi Muhammad SAW pernah masuk Subuh dalam keadaan junub kerana sehabis berhubungan intim dengan istrinya. Kemudian beliau mandi junub dan masih tetap berpuasa.


Begitu pula wanita haidh dan nifas, jika mereka telah suci di malam hari dan ia belum mandi melainkan setelah masuk Shubuh, maka seperti itu tidak mengapa. Jika mereka berpuasa, puasanya tetap sah. Namun tidak boleh bagi mereka-mereka tadi menunda mandi wajib (mandi junub) dan menunda solat hingga terbit matahari. Bahkan mereka harus menyegerakan mandi wajib sebelum terbit matahari agar mereka dapat mengerjakan solat tepat pada waktunya.


Sedangkan bagi kaum lelaki, ia harus segera mandi wajib sebelum shalat Subuh sehingga ia boleh melaksanakan solat secara berjemaah. Sedangkan untuk wanita haidh dan nifas yang ia suci di tengah malam (dan masih dalam waktu Isyak), maka hendaklah ia menyegerakan mandi wajib sehingga ia dapat melaksanakan solat Maghrib dan Isyak sekaligus pada malam itu. Demikian fatwa sekelompok sahabat Nabi Muhammad SAW. Begitu pula jika wanita haidh dan nifas suci di waktu Asar, maka wajib bagi mereka untuk segera mandi wajib sehingga mereka dapat melaksanakan solat Zohor dan Asar sebelum tenggelamnya matahari.


Wallahua'lam.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

cara kejut sahur paling best


Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur. macam ni antara caranya:

1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
 
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia...
 
3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...
 
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...
 
5. tutup kipas/air cond

 
Tapi kalau still tak ada effect:
 
1. jerit nama dia kuat kuat...
 
2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit
 
3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju dalam korang
 
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
 
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami!tsunami!
 
6. jerit api! api! api!
 
7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit
 
 
 
Tapi kalau still tak ada effect gak:
 
1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali...
 
2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin!
 

 
 
Tapi kalau still tak ada effect gak...ni je la cara terakhir:
 
1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan...kerana tuhan lebih menyayanginya.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

gelagat manusia di kedai makan

makan sambil cakap
Bercakap sambil makan
Beramah mesra tu tak salah akan tetapi biarlah kena pada gaya dan masanya , kalau kat dalam mulut berkepok kepok nasi dan lauk tak dan masuk dalam anak tekak , mulut lancang nak bercerita pungg pangg pungg panggg ! Sampai yang tertoleh toleh tengok rasa nak muntah darah kaler pelangi –.-‘

bersin

Bersin tak hengat dunia
Bersin adalah satu tindakan refleks ya anak anak jadinya ianya memang tak dapat nak di kawal oleh tuan empunya badan tak kira dalam apa jenis situasi sekali pon. Akan tetapi alangkah indahnya jika membiasakan diri dengan menutup mulut ketika bersin selain dari membiarkan ianya terbentang luas lalu membuatkan orang sebelah menyebelah rasa tak selesa. Kannn? –.-‘


Kecoh buat bising

Kedai makan tersebut milik beliau
Kedai makan seharusnya lah untuk orang awam , tak kira dari pelusuk mana sekali pon dia datang akan tetapi tahu kah bahawasanya makhluk lain pon mempunyai hak untuk mendapatkan keselesaan di sesuatu tempat mereka berada? Bukannya bersembang , ketawa berdekah dekah dekah sampai nak tersembol anak tekak dan mengganggu makhluk yang lain. Kann ? –.-‘
 http://cahayacinta.com/wp-content/uploads/2012/02/1225184868cuci-tangan.png

Sinki basuh tangan untuk merenjis
Ini adalah part yang paling terbaik bagi mereka yang belum bergelar pengantin , sila lah dekati makhluk makhluk yang gemar berkelakuan begini. Lepas dah habes melantak bagai nak rak , menuju ke sinki untuk mencuci tangan dan mulut . Selepas mencuci tangan , makhluk tersebut akan merenjis renjiskan saki baki air di tangan untuk di renjis kepada yang belum bergelar pengantin. –.-‘

http://ikhwanabdillah.files.wordpress.com/2009/04/having_a_smoke.jpg
merokok dalam kedai
 yang ni pesen bebal.... kot ya pon kedai tu takda tanda "dilarang merokok", toksah la dengan bebalnya merokok dalam kedai... i repeat, DALAM KEDAI... kalo kat luar kedai, takpa la juga... ini dalam kedai dan orang lain ramai lagi di sekeliling.. ("-__-)ada banyak lagi kan yang korang pernah nampak.. tapi aku list sampai sini je.. ini pon aku cilok dan edit dari belog laily qaisyirah.
gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...