widget

Friday, June 22, 2012

jenis-jenis berak yang tak elok dilakukan di tandas awam


1. Dilarang menghasilkan bunyi 'plup2'


Plup, plup,plup. Bunyi ini terhasil apabila sebongkah tahi menjunam ke air dalam mangkuk tandas tanpa menyentuh lantai mangkuk tandas tersebut. nanti orang kat luar tnadas tu ketawa kat korang.


 

2.Dilarang memberak sambil mengeluarkan bau.

Bau semerbak akan menguasai ruang tandas dan semua akan pening akibat kekurangan oksigen. Lu keluar je dari toilet, lu dah boleh nampak semua orang terbaring pengsan, silap2 dan dah mati pun sebenarnya.3. Dilarang membunyikan bunyi "pret3"


Ini bunyi terhasil gara2 menyelam sambil minum air. Sambil2 berak, lu kentut.4. Dilarang mengerang. Sangat, sangat-sangat dilarang.


Ya, walaupun lu berak jenis saiz batu bata, tapi tak perlulah mengerang okay. ahhhhh~

 
 
betol kan semua ni?
 
 
aku cilok dari dari belog Shawn Razaleigh XD

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

cara hilangkan 2 kg dalam 5 hari tanpa ubat, tanpa senaman, tanpa belanja besar

http://toolstolife.com/files/shareimages/zjacobs-successstories-1320140052.jpg 
nak tau cara turunkan berat badan dengan cara yang paling mudah dan paling murah? nak tahu? tak tahU?? XD

nak tahu cara hilangkan 2 kg dalam 5 ari tanpa keluarkan belanja besar? nak tahu? nak tahu?? XD

alkisahnya bermula apabila aku naik penimbang seminggu lepas dan sangat-sangat lah terkejut apabila aku tengok berat aku makin naik!! soooooooooooo stress sebab naik tanpa alarm sedangkan aktiviti dan makan adalah seperti biasa..


maka, aku pon nekad... "musti buat sesuatu ni, kalo tak nanti aku dah tak cun".... haha----> perasan XD


korang rasa apa aku buat?


1- soalan: ubat kurus?
http://i1224.photobucket.com/albums/ee377/ayamdanbabi/jusmate.png 
jawapan : salah!

2- soalan :excercise?


http://shanti.blogdetik.com/files/2008/12/senam.jpg 
jawapan : salah!


3- soalan: julap?http://www.constipationopia.com/images/cartoon-rabbit.jpg 
jawapan: salah jugak!


4- soalan : muntahkan balik makanan?
http://2.bp.blogspot.com/-GT1pmePqX7E/TibcC2BSEAI/AAAAAAAAAGQ/Rzb1OVvhslM/s1600/uncategorized-muntah.jpg
jawapan: salah lagi! lagipon aku tak makan cicak! XD


5- soalan: makan cacing ka?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiu-0nE1TIxgAcXYoV0cKUAwSCAUq_2bo32p7EKKko1qoqIQWk4Hu0M5cII4R8PygJgK0Ch85drBUbkUVCJqWbEOlwTNcTiSi1xGlDZjHXA5ftE4bVT_e-BFkqmHdO11lq0tjGjMq7_CwYG/s1600/ist2_1035760-smiling-worm-cartoon.jpg
 

jawapan : tidak juga!---> terpaksa cari clipart je sebab aku geli geleman dengan cacing... eeeeee~~~

jadi apa dia??????https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxf_THFMy0mHQ502ZI-LxVJDdfKDtij93TCekN8l945AjoATEGVWLRy9S_Y9pW6QcOy4c9MHUx3tVYRqPBY1k5alboLsaRgHqvJqD8hmUjGNLBDErsHtwy11eZ6gwpjxiGX3uTXiN-/s640/y+u+no+guy.jpg-----> marah suda


jawapannnya----------------> aku posa start ari isnin sampai ari jumaat...

 total posa : 5 hari.. 
total belanja? untuk buka puasa je.... laaaaaaaaagi jimat XD
jumlah kg hilang : 2 kg

cubalah... insyallah korang pon boleh buat XD

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

hukum kahwin dengan wanita hamil kerana terlanjur

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpowjziaCZnbXne6jUn_ehRrepJLHQ2H7p9xeN2WBPCy0Howhiv3J6f6HmsAZbFWes_YXKe7gRFuujeppTqTHcZP6yEFowk2NsTtjZ9CYxpyHruovicrva6rmWN-i9fTztqGIYyhuNzlc/s1600/hairy-pregnant-belly.jpg
Telah disepakati oleh para ulamak bahawa harus seorang lelaki mengahwini wanita yang dizinainya. Ibnu ‘Abbas r.a. pernah ditanya berkenaan seorang pemuda yang berzina, kemudian ia bertaubat dan ingin mengahwini wanita yang dizinainya sebagai jalan menutup keaiban wanita tersebut, maka beliau menjawab;

أَوَّلُهُ سِفَاحٌ، وَآخِرُهُ نِكَاحٌ، وَالْحَرَامُ لاَ يُحَرِّمُ الْحَلاَلَ
“Diawal adalah sifah (zina) dan diakhirnya adalah nikah. Yang haram tidak mengharamkan yang halal”.

Jika lahir anak selepas enam bulan dari tarikh berlakunya akad perkahwinan, maka nasab anak itu sabit kepadanya. Namun jika lahir kurang dari enam bulan, maka nasab tidak sabit kepadanya.

Namun jika wanita yang dizinai diketahui telah hamil, bagi masalah ini terdapat dua pandangan ulamak;
Pandangan pertama;

1 ) Pandangan Imam Syafi’ie dan juga Imam Abu Hanifah; 
 
Wanita yang hamil kerana berzina harus dikahwini sama ada oleh lelaki yang berzina dengannya atau dengan lelaki lain, namun tidak harus mensetubuhinya hinggalah ia melahirkan anak yang dikandungnya mengikut pandangan Imam Abu Hanifah.

Menurut Imam Syafi’ie; makruh mensetubuhinya dalam keadaan hamilnya itu. Bagi pandangan ini, tidak ada kehormatan bagi zina untuk mewajibkan iddah ke atas wanita yang berzina. Oleh demikian, harus ia dikahwini pada bila-bila masa sama ada oleh lelaki yang berzina dengannya atau lelaki lain sekalipun ia sedang hamil.

Cuma jika ia sedang hamil diharamkan mensetubuhinya (mengikut mazhab hanafi) atau dimakruhkan (menurut mazhab Syafi’ie) sehinggalah ia melahirkan anak. Selain itu –menurut pandangan ini juga- jika wanita yang berzina itu mempunyai suami harus suaminya mensetubuhinya tanpa perlu menunggu tempoh iddah tertentu sebagaimana pandangan kedua nanti.
Pandangan kedua;

2 ) Pandangan ini merupakan pendapat Imam Rabi’ah, as-Tsauri, al-Auza’ie dan Ishaq dan ia merupakan pegangan mazhab Imam Malik dan mazhab Imam Ahmad.

Wanita yang hamil kerana berzina tidak harus dinikahi sehinggalah ia melahirkan anaknya.Ini kerana menurut mereka, wanita yang melakukan persetubuhan zina wajib ke atasnya beriddah selama tiga kali haid atau tiga bulan (mengikut pendapat Imam Malik) atau dengan melahirkan anak jika ia hamil.

Jika wanita yang berzina itu mempunyai suami, haram ke atas suaminya mensetubuhinya hinggalah tamat iddahnya itu. Kesimpulannya; mengikut pandangan ini, wanita yang berzina tidak harus dikahwini kecuali setelah tamat iddahnya iaitu tiga kali suci atau tiga bulan. Jika ia hamil tidak harus dikahwini kecuali setelah melahirkan anak. Di samping itu mereka menambah satu lagi syarat iaitu hendaklah wanita itu telah bertaubat dari zina.

Wallahu A’lam.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

hukum bedah siasat

Bedah siasat dijalankan bagi tujuan mencari bukti pendakwaan atau pembuktian bagi kes kematian luar biasa seperti dibunuh mahupun kemalangan.http://images.immvidpro.multiply.com/image/2/photos/15/600x600/7/babyfood.jpg?et=%2BDqSiQw5IAGMev%2C1u0ffwg&nmid=81351991
Ia dapat membantu manusia mencari keadilan dalam beberapa kes dan turut mendapatkan pampasan wajar. Bedah siasat adalah harus dan tiada kaitan dengan menyeksa mayat kerana tujuannya murni iaitu mencari kebenaran.

Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan ke-61 yang bersidang pada 27 Januari, 2004, ketika membincangkan hukum bedah siasat mayat yang kematian bukan dikategorikan kes jenayah memutuskan bahawa:
“Hukum asal pembedahan mayat adalah haram tetapi dibolehkan jika keadaan darurat dan ada keperluan mendesak seperti membuat kajian terhadap penyakit, mengenal pasti punca kematian dan penyelidikan serta pendidikan, khususnya dalam bidang perubatan.”

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

ciri-ciri lelaki masih teruna

selama ni kita asyik disogok dengan artikel-artikel wanita masih suci/dara... jarang pula ada artikel mengenai lelaki teruna (aku rasa la).
 
Mungkin wanita-wanita diluar sana ingin mengahwini lelaki yang status teruna ( meskipun sekarang ni ternyata tak ramai dah )..korang tak geli ke dapat lelaki yang dah kena pakai? XD.. Ape-apa pon anggap lah tips ini sebagai panduan kepada wanita-wanita di luar sana..
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicsnA-WwLKY41Ge3IByu-TDtTcfFPwCzi6wS1IBCCdnNfSBdMgM03SmogYJYth0Oy_XlUaESdT8ktsMz53xeYVOf9dl__uBTwt4RsK_1Ec_uwBw-omL011-FWVBSRXGRXB_ZAHYB0ob_tk/s1600/boy-girl.jpg
1. Lelaki teruna suka mengintai-intai (curi pandang) perempuan cantik pada wajah berbanding lelaki tak ada teruna gemar melihat tubuh wanita.

2. Lelaki teruna segera mengalihkan pandangan apabila ditentang wanita cantik manakala lelaki tak teruna mengekalkan pandangan.


3. Lelaki teruna menunduk apabila dipandang wanita cantik dan menunjukkan reaksi gembira (mengetap bibir untuk cover senyum) tetapi lelaki tak teruna menunjukkan reaksi bersahaja.


4. Lelaki teruna malu membuka mulut untuk makan atau bercakap di hadapan wanita yg cantik. lelaki teruna seperti “kena interview” apabila bercakap dan badannya kaku.


5. Lelaki teruna berdegup kencang jantungnya apabila mendapati wanita cantik menyukainya.


6. Lelaki teruna membosankan apabila bercinta. gayanya agak “nerd”. gemar berlagak untuk menarik pasangannya.


7. Lelaki teruna juga sanggup menghabiskan banyak wang untuk pasangannya untuk menambat hati pasangannya.


8. Lelaki teruna terlalu sensitif. mereka akan sering menghubungi pasangannya sehingga dapat dan mereka akan rasa sedih yang amat sangat apabila diabaikan.


9. Lelaki teruna sering mengagung-agungkan pasangannya dan mengatakan orang lain tak cantik. mereka akan bercerita tentang pasangannya dan memuji-muji pasangan apabila berbual dengan kawan-kawan.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

gambar kote ayah

adooooohai... ni baru sikit... macam2 keyword yang aku boleh jumpa... memang tak senonoh... kekadang krem perot duk ketawa menengokkan keyword2 ni... ("O")

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

kepercayaan masyarakat jepun

Ingatkah anda dengan Misteri atau Mitos Angka 13? Kepercayaan yang begitu menular di dunia barat sehingga ada yang mempercayainya sebagai nombor sial atau malang. Namun sebaliknya ianya tidaklah menjadi satu kesialan bagi masyarakat Jepun. Kalau di dunia Barat, tingkat 13 biasanya sengaja ditinggalkan atau pun dinamakan sebagai 12b dan sebagainya, bagaimana pula dengan kepercayaan mitos masyarakat Jepun? Di Jepun masalah mitos dan kepercayaan kepada pantang larang ini juga wujud, dan marilah kita lihat apakah bentuk pantang larang dan kepercayaan orang-orang Jepun.

1. Kepercayaan Nombor 4 dan 9
Angka 4 dan 9 dianggap sebagai nombor atau angka sial di kalangan masyarakat Jepun kerana sebutannya iaitu 4 sama dengan kata untuk “kematian ” (shi). Manakala nombor 9 pula disebut “ku” bermaksud “kesengsaraan”. Oleh kerana itu, orang tidak boleh membuat hadiah yang terdiri daripada empat bahagian atau kuantiti, dan seumpamanya.

Di Jepun ada beberapa hotel dan hospital di mana bilik yang menggunakan angka 4 dan 9 akan samaada tidak diwujudkan terus atau dinamakan sebagai nombor sebelumnya dengan tambahan sekuens seperti 3b, 13A dan sebagainya. Begitu juga dengan nombor pada katil di hospital di mana nombor 4 dan 9 tidak digunakan.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiX68VdIJSV5ovYBlxmeI4741Qb0tUeutQdlW6KUmf5UtRqzCnUA3bURdQn853Znj9hJiJ2oPnyNFWCgU9LJoLNUCvx7h1qi-h1Ab17XoT0QEthffv5-yxjUJS9ffayDx4IDWwy1kSatYB/s1600/chopsticknono2.jpg
2. Penyepit (Copstik) dibiarkan tertusuk ke nasi
Jangan sekali-kali anda menusuk penyepit copstik anda ke dalam makanan secara umumnya, terutamanya ke dalam nasi kerana perbuatan itu hanya dilakukan semasa upacara pemakaman jenazah (copstik ditusuk ke dalam nasi untuk tujuan adat pemakaman orang yang meninggal)

3. Berikan makanan dari penyepit kepada penyepit
Ini hanya dilakukan dengan tulang-tulang badan simati yang dikremasi di tempat pemakaman.

4. Tidur Mengarah ke Utara
Jangan tidur dengan badan berdepan ke arah utara kerana hanya mayat sahaja yang diletakkan sedemikian.

5. Jangan Tunjukkan Ibu Jari Anda
Jika kereta jenazah melintasi anda, anda harus menyembunyikan ibu jari anda. Sekiranya tidak, ibubapa anda dikhuatiri akan meninggal dunia selepas ini. Kepercayaan berdasarkan kepada perkataan “oya yubi” yang bererti “ibu jari” manakala “oya” juga membawa erti “ibubapa”.

6. Potong kuku pada malam hari
Jika anda memotong kuku pada malam hari, anda tidak akan dapat bersama ibubapa anda ketika mereka mati.
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/226526_10150620483285370_643425369_18808351_2344034_n.jpg
7. Berbaring setelah makan
Jangan anda sekali-kali berbaring sebaik saja selepas makan, kerana akan dikhuatiri menjadi seekor lembu.

8.Bersiul di malam hari
Jika anda bersiul di malam hari, ular itu akan datang kepada anda.

9. Kucing hitam
Ada juga beberapa kepercayaan tahyul yang diambil daripada kepercayaan lain seperti percaya bahawa sekiranya kucing hitam menyeberangi jalan di hadapan anda, ianya menyebabkan nasib buruk atau sesuatu kesialan akan berlaku pada anda.

Pada banyak kuil, candi dan kedai-kedai suvenir, tangkal azimat dijual dengan beranggapan ianya dapat membawa kemenangan, keselamatan atau nasib baik serta pendinding kepada sebarang sial dan nasib buruk. Ada pelbagai tangkal azimat untuk tujuan tertentu seprti untuk kekayaan, kesihatan, cinta, kejayaan pada ujian, keselamatan di jalanan.

Terdapat juga kertas potongan kecil yang dipanggil omikuji dijual yang dipercayai mampu meramalkan masa depan anda. Potongan kertas yang telah dibaca akan diikatkan pada cabang ranting pokok bertujuan samada untuk membawa nasib yang baik atau untuk mengelakkan nasib yang buruk di masa depan.ingat ye, ni semua kepercayaan orang2 jepun... jangan mengada2 nak ikut2 pulak melainkan ia membawa kebaikan dan tak bertentangan dengan agama masing2... XD

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

cara atasi kulit geleber

Masalah kulit kedut dan geleber bukan terjadi kerana usia semakin tua. Pelbagai faktor menjadikan seseorang itu cepat dimamah usia. Antaranya, sering terdedah kepada matahari, merokok, kerap bersalin, tidur yang tidak mencukupi, tekanan perasaan dan persekitaran, dan pencemaran bahan kimia dalam produk kecantikan. Bagi anda yang mempunyai masalah kulit berkedut atau geleber, amalkan petua ini:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoSdOBY_dGlVzy8D514cqP3pd7PnnTx6Hd4cxNwf4bx5zvV1Tmst2V81Tr18vyDS_5xALrMjFYcclhc4aANA2VgEIACjj5WYRcrxUrYXRgKby0nQ0SbWQVSD0Ek9Ch9oWEfzVEgdX7GkA/s1600/kucing+sphynx1.jpg
Pilihan 1: Ambil 10 liter air dicampur dengan 500 gram daun teh (lebih baik lagi jika anda gunakan ‘white tea’ jenis daun teh Cina yang tidak diproses peram). Campurkan dengan 300 gram gambir. Rebus sehingga mendidih. Biarkan sehingga air tinggal separuh. Embunkan semalaman selama 3 malam berturut turut. Sebelum matahari terbit, sapukan pada kulit muka dan leher. Amalkannya setiap pagi.

Pilihan 2: Ambil lempuyang wangi dan kunyit sebesar ibu jari. Bersihkan dan kisar halus, campurkan segelas air. Ramuan dibahagi dua untuk 2 kali minum. Campur madu dan kuning telur pada bahagian yang hendak diminum dahulu.

Pilihan 3: Daun katuk atau cekur manis 10 lebar dikisar lumat. Campurkan dengan 1/2 cawan air yang dimasukkan pecahan hempedu ayam. Ratakan pada wajah dan biarkan 10 minit dan bilas bersih. Lakukan setiap malam.

Pilihan 4: Campurkan 1 biji kuning telur dengan satu camca teh minyak bijan. Sapu pada wajah. Biarkan kering dan bilas bersih.

Pilihan 5: Ambil 2 biji pisang embun. Lumatkan bersama 1/4 cawan susu. Ratakan pada muka. Apabila sudah kering, bilas bersih.

Pilihan 6: Kulit dari 2 biji pisang dikikir dalamnya sehingga tinggal kulit luaran sahaja. Jika kulit anda jenis kering, kisarkan dengan 1/4 cawan susu. Jika kulit jenis berminyak, kisarkan dengan 1/4 cawan campuran tepung beras dan air. Guna kapas dan lumur perlahan-lahan sehingga 5 minit. Biarkan kering dan bilas.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

bookstore yang super awwwwwesomee!Di China, kerajaan mereka bertungkus lumus untuk menjadikan membaca budaya mereka, budaya membaca ni kena diterapkan pada peringkat umur yang sangat awal, antara salah mereka menarik minat golongan kanak kanak untuk membaca satu cara adalah dengan membangunkan book store mesra kanak kanak yang sangat awesome.

Kedai buku ini telah direka oleh arkitek Sako. Ianya terletak di Beijing, China dan berkonsepkan playground inspired children’s bookstore.

Kedai buku ni menjual buku kanak kanak dari seluruh dunia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

cara bonceng awek

 
LOL~~

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

penerimaan budaya k-pop

what about in malaysia? XD

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...