widget

Friday, April 27, 2012

kawen 2 wanita dalam satu malam ("-_-)

Petani kahwin dua wanita satu malam

ABDUL RAHMAN duduk diapit dua isterinya, Intidhar (kiri) dan Suad di Samarra .


SAMARRA, Iraq - Seorang petani berusia 22 tahun, Abdul Rahman Nayef al-Obeidi jatuh cinta dengan dua wanita.

Namun, daripada memilih salah seorang gadis itu untuk dijadikan isteri, dia melangsungkan perkahwinan dengan mereka pada hari yang sama di sebuah kampung di tengah Iraq. 

Majlis perkahwinan Abdul Rahman dan dua wanita yang merupakan sepupunya, Intidhar, 17, dan Suad, 22, berlangsung pada 6 April lalu.

Ia diadakan di rumah keluarga lelaki itu di kampung Al-Laqlaq, utara Tikrit.

Majlis itu dihadiri oleh keluarga kedua-dua pengantin wanita, saudara-mara dan rakan-rakannya yang terkejut dengan perkahwinan tersebut.

Abdul Rahman yang merupakan anak bongsu daripada lima beradik berkata, dia memberitahu ibu bapanya tentang niat untuk berkahwin dengan dua sepupunya dalam satu malam.

Ibu bapa lelaki itu bersetuju walaupun kebanyakan saudara-maranya menentang idea berkenaan.

"Saya mengambil masa kurang sebulan untuk membuat keputusan muktamad kerana dua keluarga itu ialah saudara-mara saya dan saya menyintai dua gadis tersebut," katanya.

Langkah paling penting yang perlu dibuatnya adalah dengan berusaha memujuk dua wanita muda tersebut.
Intidhar berkata: "Abdul Rahman memberitahu, dia akan berkahwin dengan saya dan Suad dalam satu malam. Apakah yang anda mahu katakan?

"Saya memberitahunya, ia sesuatu yang baik jika anda melayan kami dengan adil." 

Agama Islam membenarkan lelaki berkahwin dengan empat wanita namun mensyaratkan isteri-isteri perlu dilayan dengan adil.

Suad berkata, dia terkejut apabila Abdul Rahman memberitahunya tentang hasratnya itu.

Namun, katanya, Abdul Rahman memujuknya supaya dia bersetuju.

Abang sulung pengantin lelaki itu, Salman berperanan sebagai orang tengah dengan berunding dengan dua keluarga gadis itu.

Dia kemudian berjaya menjadikan impian adiknya itu sebagai satu realiti.

Bapa Abdul Rahman, Nayef Hamid berkata, dia berasa bangga terhadap anaknya itu.

Dia merupakan satu-satunya anak lelaki yang berkahwin dengan dua wanita serentak.

Ibu Abdul Rahman, Rasmiya Mohammed mempunyai pendapat yang sama seperti suaminya dan dia tidak mahu anaknya berasa sedih kerana menyintai dua gadis.

Idea Abdul Rahman berkahwin dua itu disokong ramai lelaki yang memberi komen dalam laman Facebook mengenai gambar mereka manakala kaum wanita menentangnya.

"Lelaki ini seorang hero. Tiada seorang pun yang pernah melakukannya sebelum ini dan namanya patut dimasukkan dalam Guinness World Records," komen Ali Bassi Abbar. 

Namun, Sara Yasser memberikan komen dengan sinis. 

"Kasihan lelaki itu, dia tidak mahu melukakan hati salah seorang daripada mereka. Dia seorang lelaki yang baik," katanya. 

Seorang lagi wanita, Sara Saad mengkritik dua pengantin baharu wanita tersebut dengan menyatakan bahawa setiap wanita yang bersetuju dengan perkahwinan itu adalah seperti tidak mempunyai perasaan dan maruah. - AFP

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

lelaki berjalan dengan kaki dan tangan lebih setengah abad

Long Shilu,  penduduk kampung yang kurang upaya di Lianmeng, daerah Bishan, Chongqing, mengasihi kerbau lebih daripada dirinya sendiri.

Lelaki ini berjalan dengan kaki dan tangan sudah 48 tahun

Kakinya yang lumpuh dalam insiden perubatan ketika dia berusia 8 bulan, dengan otot kakinya telah menguncup begitu serius sehinggakan dia bergantung kepada tangannya untuk menyokong badan dan keperluan untuk merangkak untuk berjalan di sekitar.

Kerana Long tidak boleh melakukan kerja secara manual, dia mula membesarkan kerbau kira-kira 30 tahun yang lalu dan menyara hidup dengan menyewa kerbau untuk melakukan kerja-kerja ladang bagi orang lain.

Lelaki ini berjalan dengan kaki dan tangan sudah 48 tahun

"Antara beberapa kerbau yang saya besarkan, yang sekarang ini adalah yang paling pandai," kata Long.

Beliau berkata, dia menghabiskan banyak masa menyediakan makanan untuk kerbau. Sekali, apabila ia hamil baru-baru ini, beliau memasak bubur jagung dan labu kegemarannya.

"Dia benar-benar suka akannya (bubur)," katanya.

Untuk mengurangkan beban kerja kerbau itu, dia akan berjalan ke rumah dengan tangan dan kakinya, bukannya menunggang kerbau.

 
 
baiknya hati dia kan? :) 

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

10 perkahwinan kembar seiras

10 perkahwinan kembar seiras yang aneh

Ciuman perkongsian hidup, Vinnie dan Rut Quinto, kanan, dan Martha dan Philip Catura, kiri, meraikan ulang tahun perkahwinan mereka yang ke 50 pada bulan Ogos 2010, di kalangan keluarga dan rakan-rakan di The Orangery. Seperti hari perkahwinan mereka, kembar seiras Rut dan Martha memakai pakaian yang hampir sama pada majlis itu, yang dihoskan oleh anak-anak mereka.

10 perkahwinan kembar seiras yang aneh
Adik-beradik kembar seiras Diane dan Darlene Nettemeier bertemu adik-beradik kembar seiras Craig dan Mark Sanders sedekad yang lalu.

Set kembar dari Texas itu jatuh cinta, mereka bertunang pada hari yang sama, berkahwin pada satu majlis bersama ('perkahwinan quarternary'), dan membina dua rumah, sebelah-menyebelah.

Tidak lama kemudian, walaupun satu juta untuk satu kemungkinan, Diane dan Craig mendapat anak kembar seiras mereka sendiri - Colby dan Brady. Kesemua anak mereka kini tujuh orang.


Barbi Kantor-Goldenberg dari Rye Brook, New York dan kakak kembar beliau, Cheryl, berkahwin dengan saudara kembar, Bruce dan Barry Goldenberg, masing-masing, hampir 30 tahun yang lalu dalam upacara yang berbeza iaitu selang setahun.

Hari ini, kedua-dua pasangan ini kekal bahagia berkahwin dan mempunyai lima orang anak di antara mereka. Anak-aanak Goldenberg sebenarnya adik-beradik genetik penuh, keanehan genetik yang berlaku apabila kembar seiras berkahwin dengan kembar seiras (oleh kerana kembar seiras berkongsi DNA yang sama).


Kembar seiras dari Abilene Christian University, Ginna dan Gaylen Glasscock, kedua-duanya 22, mula dating dengan Erich dan Nicholas Schmidt, kedua-duanya 23, pada tahun pertama mereka di ACU iaitu tahun 2008.

Selepas tiga tahun dating, Nicholas dan Erich melamar teman wanita mereka pada 27 Oktober. Lamaran tersebut adalah satu kejutan terancang.

Pasangan itu berkongsi atendan perkahwinan, gereja dan sambutan tetamu - yang dapat menjimatkan wang.


Dua set kembar ini yang mengadakan majlis perkahwinan bersama di bandar Pechora, Rusia, banyak kekeliruan kawan-kawan dan saudara mara. Adik-beradik kembar Alexei dan Dimitry Semyonov berkahwin dengan adik-beradik kembar Lilia dan Liana.

Ibu pengantin kembar berkata bahawa semasa dia mengecam anak-anak sendiri, dia tidak dapat mengenal pasti perbezaan antara kedua-dua pengantin. Malah, pasangan itu mengaku bahawa ada kalanya mereka juga menjadi keliru.

Kedua-dua adik-beradik itu bertemu Lilia dan Liana hampir setahun sebelum perkahwinan di sebuah parti tari-menari, kelab tempatan di St Petersburg.


Orang ramai keliru bagaimana pasangan Cina ini berjaya menjalankan restoran yang sibuk 21 jam sehari tanpa penat. Rupa-rupanya, restoran ini dikendalikan oleh dua pasangan ... kedua-dua lelaki dan wanita adalah kembar seiras!

Penduduk tempatan telah menggelar restoran ini 'restoran pasangan robot' kerana mereka tidak dapat memahami bagaimana pasangan yang sama seolah-olah bertugas dari pukul 6am kepada 3am. Walau bagaimanapun, seorang wartawan dari Today Morning Post telah menemu-bual pemilik restoran dan membongkar kebenaran.

Rupa-rupanya adik-beradik kembar, 3berkahwin dengan adik-beradik kembar yang sama  dan berpindah ke Yiwu untuk menjalankan restoran bersama-sama. "Ramai pelanggan fikir kami bekerja terlalu keras dan seperti robot, tetapi mereka tidak tahu bahawa kami sebenarnya empat orang," kata Mao Zhanghua.

Kris and Mandy Westerman and Brandy and Daniel Laman

Kembar seiras Mandy Westerman and Brandy Laman berkahwin dengan Kris Westerman dan Daniel Laman. Mereka mengadakan perkahwinan sekaligus pada bulan Mei 2008. Diikuti dengan bulan madu bersama di Jamaica.


Ketika masih remaja pada tahun 1946, adik-beradik kembar seiras Hunny dan Bunny Feller mendapat kerja pada musim panas sebagai pelayan di Laurel Park Hotel,  Mountains Catskill, New York. Di sana, mereka bertemu satu lagi set kembar seiras, pemuzik Elliot dan Reiken Danny.

Dan begitulah seterusnya kisah cinta berkembar bermula - yang kemudiannya melangsungkan perkahwinan berganda.

Roy and Joyce Sinton and Frank and Irene Sinton

Sepasang kembar seiras meraikan ulang tahun perkahwinan berlian mereka - selepas melamar pada hari yang sama.

Apabila Frank Sinton bertanya Irene Evans untuk berkahwin dengan beliau pada tahun 1947, dia tidak sangka bahawa Roy saudaranya telah memilih hari yang sama untuk melamar Joyce Toft.


Dua saudara kembar seiras telah berkahwin dengan dua saudara perempuan kembar seiras dalam majlis perkahwinan bersama di China. Kedua-dua pasangan, dari bandar Binhai, kelihatan begitu banyak persamaan dimana ahli-ahli keluarga mereka sendiri sukar untuk mengecam yang mana satu.

Salah seorang saudara, Yang Kang, bertemu dan jatuh cinta dengan salah seorang daripada adik-beradik, Zhang Lanxiang, ketika kerja di Wuxi. Pasangan yang lain, saudara Yang Jian dan adik Jiang Juxiang, bertemu di parti pertunangan mereka dan dengan serta-merta jatuh hati antara satu sama lain.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

hantu casper muncul dalam cawan

Hantu Casper muncul di permukaan air kopi
Casper adalah satu watak kartun yang kononnya hantu yang baik dan mesra dengan manusia. Wataknya dicipta pada lewat 1930an oleh Seymour Reit dan Joe Oriolo.

Casper tampil buat kali pertama dalam rancangan kartun The Friendly Ghost, diterbitkan oleh Paramount Pictures pada tahun 1945.

Di bawah adalah laporan dari Tribun Manado yang dikutip dari akhbar The Sun berkenaan imej hantu Casper yang muncul di permukaan kopi. Ntah betul atau tidak, dengar saja lah, tak perlu percaya sangat.  Mungkin ia sengaja dibentuk sebegitu oleh pekerja kedai kopi itu, atau mungkin juga ada jin yang nak bergurau.  :)

Peristiwa unik dan aneh terjadi di sebuah kedai kopi di Cardiff, Welsh. Gambar mirip hantu Casper kelihatan jelas pada minuman kopi yang telah dituang ke sebuah gelas.

Maria Sullivan, seorang pekerja di kedai kopi, itu sempat terkejut akan peristiwa tersebut. Dia mengaku sedang menuangkan kopi latte ke dalam gelas. Tiba-tiba buih kopi itu membentuk Casper. Dia pun akhirnya menyebut "Casper-ccino" untuk kopi tersebut.

Casper the friendly ghost
"Ini sangat menakutkan. Saya sangat ketakutan hingga membuat bulu roma di bahagian belakang leher saya berdiri," kata Maria.

"Hantu Casper itu hanya terapung di cawan, seperti mengawasi saya. Saya belum pernah melihat perkara seperti itu sebelumnya," tambahnya.

"Sukar untuk dipercaya, saya hanya menuangkan kopi dan ada itu (gambar Casper). Saya berharap ia tidak akan terjadi lagi," ujarnya.
 
 
 
casper--- katun kegemaran zaman kanak2 dolo.. hihi

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

kentang bentuk hati ditemui di serbia dan china

Dua penemuan aneh dan romantik dalam satu hari berlaku, dan subjeknya sama. Dua pedagang sayuran sama-sama mengumumkan bahawa mereka menemui ubi kentang dengan bentuk hati pada hari yang sama. Seorang petani di Serbia dan seorang lagi di China.

ubi kentang bentuk hati

Petani Serbia, Srdjan Popovic, dari desa selatan di Donja Konjusa menggunakan kentang berbentuk hati untuk menarik perhatian pelanggan di gerai buah dan sayuran miliknya dekat Kota Kursumilja.

Popovic mengatakan, “Kentang hati ini tidak untuk dijual, kentang ini adalah hal yang bagus untuk menunjukkan kepada pembeli betapa kasih sayang yang saya curahkan dalam menanam sayuran.”

Sementara itu di China, seorang pedagang bernama Lin Qi menemui ubi kentang berbentuk hati di dalam sekarung kentang. Kentang berbentuk unik itu kini sedang dipamerkan di sebuah pameran pertanian.

Lin Qi mengatakan,”Saya tidak ingin menjual kentang itu. Saya ingin membahagi pesan kasih sayang dengan orang lain sebanyak mungkin melalui kentang itu."

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...