widget

Thursday, June 21, 2012

kebaikan simpan emas

http://baranganmistik.files.wordpress.com/2012/06/susuk-emas-an-nur.jpg
1. Emas ialah kekayaan yang sebenarnya
--------------------------------------------------------------------
Sejak dari dulu lagi emas menjadi simbol kekayaan hinggalah zaman sekarang. Selain itu juga emas tidak boleh dibinasakan. Sesuatu benda yang menjadi penyimpan kekayaan mestilah mempunyai sifat tidak boleh dibinasakan. Sebab itu makanan, haiwan dan tumbuh-tumbuhan tidak boleh menjadi penyimpan kekayaan. Ini kerana di dalam jangka masa panjang kesemua benda tersebut akan binasa.

Sesuatu benda yang boleh dibinasakan dengan mudah tidak boleh menjadi penyimpan kekayaan yang terunggul.


2. Harga emas sentiasa meningkat dalam jangka masa panjang.
--------------------------------------------------------------------

Sejak 10 tahun yang lalu harga emas telah mula meningkat. Siapa yang simpan emas sejak masa itu, memang menguntungkan!

Purata kenaikan harga emas adalah sekitar 27% setahun. Siapa nak bagi anda untung setinggi ini? ASB jika tinggi pun, anda akan dapat 11% setahun. Yang mana satu lebih untung?


1 gram emas tahun 2000 = RM25.50

1 gram emas ari ni? --- pergi cek! pergi cek!

3. Nilai wang kertas sentiasa jatuh di dalam jangka masa panjang
--------------------------------------------------------------------

Senang saja. Sebagai contoh, pada tahun 1980an, kebanyakan pelajar sekolah membawa antara 20 sen dan 30 sen sebagai duit poket. Duit tersebut cukup untuk membeli nasi dan air minum. Bagaimana dengan sekarang?

4. Aset yang terunggul
--------------------------------------------------------------------

Tidak ada aset lain yang boleh menandingi kecairan emas. Ia bukan sahaja boleh dicairkan di Malaysia tetapi boleh dicairkan di seluruh dunia. Katakanlah negara kita dilanda peperangan. Kita lari dengan membawa emas ke negara lain. Ianya boleh ditukarkan kepada wang kertas negara itu. Dan dengan emas itu, kita mampu hidup di negara tersebut. Lain pula jika kita membawa wang kertas kita, adakah ianya laku di negara lain? Ibarat ‘wang kertas Iraq’ yang sama sekali tidak bernilai akibat peperangan.

5. Ia tidak boleh dimanipulasikan
--------------------------------------------------------------------

Emas sukar diperoleh dan tidak boleh dicipta. Jadi, ia tidak boleh dimanipulasikan. Kuantitinya tidak boleh ditambah dengan mudah. Ini menyebabkan emas sentiasa bernilai.

Ini berbeza sekali dengan wang kertas. Ia boleh dicetak sesuka hati oleh pemerintah. Jika jumlah cetakan terlalu tinggi, maka nilainya akan menurun. Rm 1 juta hari ini tidak akan bernilai RM1 juta lagi pada 5 tahun akan datang.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

kebaikan hidup single

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRhPijv_D9BezJGMEImZ0q4NJYjVuiUF1mh0ok8dk6pKE_dHQzclSCqEifsh7V29OiqGCEhyr_aknM2R8UIEw-jrxtFrsAvPyRa-dCFZ88exVaVW2UQ1F1A_BYbaJdAmRHwT0U2fxdIqA/s1600/1000.jpg

1. Bebas dan berdikari

Jika terasa ingin membeli belah, jangan fikir lama-lama. Dengan kebebasan yang ada, anda boleh membuat apa sahaja yang anda suka, sama ada menonton wayang romantiks seorang diri atau ke salun kecantikan. Jika teringin mencuba stail rambut baru, pergilah ke salun dan dapatkan nasihat. Bukan sahaja kebebasan ini dapat memberi anda ruang untuk mebuat perkara yang diinginkan, anda juga dapat berkenalan dengan lebih ramai rakan baru tanpa perlu risau boyfriend/girlfriend berasa cemburu.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKclP33loUHUjiIh3_dqrZM9Lc6g-ZQixiMJyDVxGSod74lJsR5ILMPV30d08EI3OSGfJAEhGx5c6vr4vyqqOUYzsDn5COP8qMzF8LJ7bYR_hFXsrU6px4dpAjYhTFutAGr__PtTFtxUwk/s1600/single.jpg
2. Jadi rakan yang baik

Sememmangnya tanpa kekasih di sisi, anda mempunyai banyak masa berkualiti bersama rakan-rakan. Anda boleh ke spa bersama-sama dan mengadakan parti di rumah. Bukan sahaja mengeratkan hubungan malah memberi peluang mengenali diri dan rakan. Detik yang dikongsi bersama boyfriend ke padang bola atau futsal boleh digantikan dengan membuat aktiviti yang lebih berfaedah dengan rakan baik.


3. Lebih banyak masa berkualiti di rumah

Ibu bapa sering terasa keseorangan apabila anak gadis sudah besar dan mempunyai boyfriend terutamanya apabila anak-anak sudah bekerja dan mempunyai rumah sendiri. Kalau single, lebih banyak masa boleh diluangkan bersama mereka di rumah. Sama ada makan malam bersama atau berbual-bual di hujung minggu cukup bermakna kepada kedua-dua ibu bapa anda. Bukan itu sahaja, anda juga boleh membantu ibu mengemas rumah atau menolong ayah mencuci kereta. Hubungan kekeluargaan akan lebih erat.


4. Kuat keuntungan dengan part-time

Dengan banyak masa terluang, anda boleh membuat kerja part-time. Bukan sahaja memberi wang lebih malah berpeluang berkenalan dengan orang baru. mungkin anda bertuah bertemu teman baru yang berkongsi minat yang sama.


5. Jimat kos

Bila berdating, perbelanjaan akan meningkat. Bila single, perbelanjaan boleh dijadikan simpanan dan digunakan untuk aktiviti yang diinginkan seperti melancong ke luar negara dan membeli komputer riba baru. Anda boleh memilih untuk makan fast food dan pulang ke rumah menikmati makanan ibu. Bukan itu sahaja, anda tidak perlu keluarkan bajet untuk hari2 spesel seperti hari kekasih, ulang tahun dan sebagainya.
bill telefon pon tinggi.http://justlife.in/wp-content/uploads/2012/02/being-single.jpg
6. Kurang beban tanggungjawab

Anda tidak perlu risau sama ada rakan-rakan boyfriend/girlfriend sukakan anda atau tidak. Anda juga tidak perlu risau sama ada ibu bapanya mempunyai impresi positif terhadap anda. Dengan menjadi single, anda hanya perlu bertanggungjawab pada diri sendiri. Segala keputusan terletak di tangan anda dan tak rasa gusar atau bimbang sama ada ia akan merisaukan boyfriend/girlfriend anda.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

awek cun, mulut pon 'cun'

 
 
ade kan? ade kan? XD

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

cara untuk kekal sihat dan kurangkan berat badan1. Kunyah makanan lebih lama dari biasa. Ini akan membuatkan anda berasa cepat kenyang lantas akan mengurangkan pengambilan makanan.
http://www.instructables.com/image/F9RE8EBFITU5IUH/How-to-eat-healthy.jpg
2. Kurangkan pengambilan makanan yang tidak sihat sedikit demi sedikit. Makan makanan yang kurang lemak. Kurangkan makanan yang mengandungi jumlah gula yang tinggi seperti air bergas, kuih muih, dan makanan ringan.---- yang aku sangat berjaya buat! XD

3. Jika anda terasa lapar, makan hanya sedikit sahaja nasi dan banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran untuk menghilangkan rasa lapar.

4. Jangan makan lewat malam. Jika anda tergolong dalam golongan ini, kurangkan pengambilan sedikit demi sedikit dan makan selewat-lewatnya 3 jam sebelum masuk tidur.

5. Jika anda terbangun dari tidur pada waktu malam dan terasa lapar, minum air kosong atau makan sebiji buah seperti epal atau pisang.

6. Jangan terlepas atau sengaja melepaskan waktu makan anda dengan tujuan untuk menurunkan berat badan. Anda hanya akan berjaya menurunkan metabolisme badan sahaja dengan cara ini. Langkah terbaik adalah makan 5-7 hidangan sederhana sehari.--- yang ni pon berjaya buat XD

7. Kawal nafsu makan anda kerana ia akan membuatkan anda makan lebih dari yang sepatutnya. Inilah sebabnya anda perlu makan 5-7 kali hidangan sehari demi untuk mengawal nafsu makan anda.

8. Jika anda masih gagal mengawal nafsu makan, anda boleh membeli 'protein shakes' dan memakannya di antara hidangan dua kali sehari iaitu antara sarapan dan makan tengahari serta antara makan tengahari dan makan malam.---- dulu2 aku amik soy protien, tapi sekarang dah berenti amik benda2 macam ni.

9. Anda boleh menggunakan pil diet untuk mempercepatkan lagi proses menurunkan berat badan. Tetapi ia akan menjadi sia-sia jika anda tidak mengamalkan cara pemakanan yang betul dan sihat.--- semua ubat-ubat kurus dipasaran tu hanya membantu anda menurunkan berat badan je.. tapi jika anda sendiri tak bantu diri sendiri, kirim salam lah untuk dapat hasil yang baik.

http://www.digitalpedometerguide.com/images/step-counter.jpg
10. Tingkatkan aktiviti fizikal anda. Latih diri berjalan sekurang-kurangnya 400 meter sehari. Anda tidak semestinya perlu pergi ke gym atau berjogging di padang permainan. Objektif utama adalah untuk membakar lebih banyak kalori. Lakukan aktiviti seperti park kereta anda lebih jauh dari destinasi yang hendak dituju dan pilih untuk menggunakan tangga daripada menggunakan lif.---- aku pernah pakai step counter... target sehari ialah 10000 langkah! adakala tak sampai, adakala lebih.. kalo korang pakai pergi shopping, kompom capai 10000 langkahXD.. murah je alat ni--- rm5

11. Buat senaman 'sit up' dan 'push up' setiap kali bangun tidur pada waktu pagi dan pada waktu petang selepas balik kerja. Lakukan sebanyak 20 kali setiap set. Tambah jumlah 'sit up' dan 'push up' dari hari ke hari sehingga mampu untuk membuat 100 kali setiap set. Dengan cara ini, anda bukan sahaja boleh menurunkan berat badan dengan cepat, malah berpotensi untuk mendapat abs yang cantik berketul-ketul.
12. jangan lupa minum air masak.... berusaha minum 1-2 liter sehari.. nak tau macam mana kornag dah cukup air? cek air kencing korang.. tengok kaler apa.. kalo kuning, banyakkan minum air masak..untuk pengetahuan korang, dalam seminggu mungkin sekali dua je aku minum air manis...  setiap kali pergi makan aku akan order air suam... aku berjalan aku bawa air mineral, kat rumah air masak wajib kena ada atas meja tepi laptop yang aku sedang menaip ni XD

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

gambar-gambar penanggal

Penanggal ni adalah hantu PEREMPUAN yang menuntut ILMU HITAM untuk kepentingan tersendiri seperti nak MEMUSNAHKAN MUSUH dia, jaga KECANTIKAN, jaga KEBUN dll. Nama penanggal diambil dari kata dasar, TANGGAL yang merujuk sifatnya yang terpisah kepada 2 bahagian, kepala dan badan (putus kat leher). Akibat dari pisahan tersebut habis la isi perut dia terburai. Sesiapa yang kena darah isi perut ini ada kumungkinan dapat sakit kudis. Penanggal juga ada nama dan jenis yang berlainan seperti berikut: 

Tengelong – Kedah, Malaysia ( penanggal biasa )
Engkalan – Sarawak, Malaysia ( penanggal biasa )
Balan-balan – Sabah, Malaysia ( penanggal lelaki, menjangkitkan ilmu kepada keturunan melalui makanan)
Krasue – Thailand ( penanggal biasa )
Leyak @ le-ak – Bali, Indonesia ( penanggal biasa tapi boleh berubah bentuk jadi binatang seperti babi )
Manananggal – Filipina ( penanggalannya bermula dari pinggang bukan leher)

Menu Penanggal
Semua benda hidup memerlukan makanan begitu juga penanggal. Makanan penanggal ialah DARAH PEREMPUAN BERSALIN, URI dan BUDAK YANG ADA DALAM PERUT mak dia lagi. Mula-mula penanggal akan menggunakan ilmunya untuk melesing bidan yang nak sambut bayi tu sehinggalah mak bidan tersebut pengsan. Lepas itu baru dia attack ibu mengandung yang dalam kesakitan tadi. Sudah pasti perempuan mengandung tu dah tak boleh buat apa dah kan. Kemudian barulah disantapnya menu tadi. Tapi yang itu versi yang kejam, ada juga yang versi biasa ja. Kalo yang biasa penanggal akan hirup darah perempuan bersalin.

Cara Nak Kantoikan
Senang ja nak kantoikan penanggal ni. Masa penanggal tu mencari mangsa, tubuhnya yang tiada kepala tu diterbalikkan. Nanti bila dia nak pasang kepala dengan badan mesti kepala dia menghadap belakang, badan pula menghadap depan. Esoknya kalo dia keluar rumah mesti kantoi punya la.
Cara Nak Bunuh!

Kalo asyik bunuh ibu brsalin ja mesti la kita kena balas. Ada beberapa cara yang boleh digunakan untuk membunuh penanggal.
a) Teknik yang paling biasa digunakan ialah dengan meletakkan daun mengkuang dekat pintu dan tingkap rumah org yang nak bersalin. Lepas tu sertakan juga dulang yang ada kain putih @ kuning dan kacip pinang. Kacip Fatimah tidak diperlukan, yang itu khas untuk orang lepas bersalin untuk mengecutkan rahim. Nanti isi perut penanggal akan tersangkut kalo dia lalu tempat yang ada daun mengkuang tadi. Potong ja la pakai kacip pinang. Biar die mampos!!

b) Sumbat bawang putih lenyek dan abu ke dalam tubuh penanggal. Akibatnye nnt die dh x bleh nk cantum dngn badan die sendiri kerane dh dipenuhi abu dn die x suke bawang putih mcm pontianak la.

c) Siapa yang jadi penanggal mesti ade tempayan cuka. Fungsi tempayan tu bila dia balik rumah nanti dia akan rendam isi perut dia ke dalam cuka sebelum nak bercantum balik. Katanya senang sikit nak cantum sebab isi perut dia dah kecut kena cuka. Oleh itu, kita carik pokok berduri dan letak dekat mulut tempayan cuka tadi. Penanggal takut dengan duri jadi dia hanya akan mampu berlegar-legar sampilah penat. Masa azan subuh nanti penanggal akan terbakar dan mampoossss……d) Kaedah ini rugged siki, tangkap penanggal tu dan hentak ja dengan kayu besball. Abis cita….
 

menjadi tak gambar-gambar penanggal ni? bukan aku yang lukis.. aku cilok dari belog epic-scene.. hee hee

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

cara buang batu karang di rumah

REMOVING GALLSTONES NATURALLY...
By: Dr.Lai Chiu Nan 

http://www.painlessgallstoneremoval.com/graphics/4.jpg

It has worked for many. If it works for you please pass on the good news. Chiu Nan is not charging for it, so we should make it free for everyone. Your reward is when someone, through your word of mouth, benefits from the regime. Gallstones may not be everyone's concern. But they should be because we all have them. Moreover, gallstones may lead to cancer. "Cancer is never the first illness," Chiu Nan points out. "Usually, there are a lot of other problems leading to cancer.

In her research in China , she came across some materials which say that people with cancer usually have stones. They all have gallstones. It's a matter of big or small, many or few.

One of the symptoms  of gallstones is a feeling of bloatedness after a heavy meal. You feel like you can't digest the food. If it gets more serious, you feel pain in the liver area." So if you think you have gallstones, Chiu Nan offers the following method to remove them naturally.

The treatment is also good for those with a weak liver, because the liver and gallbladder are closely linked.

Regimen: 

http://www.mostphotos.com/preview/321204/naturally-cloudy-apple-juice.jpg
1. For the first five days, take four glasses of apple juice every day. Or eat four or five apples, whichever you prefer. Apple juice softens the gallstones. During the five days, eat normally.

2. On the sixth day, take no dinner.

3. At 6 PM, take a teaspoon of Epsom salt (magnesium sulphate) with a glass of warm water.

4. At 8 PM, repeat the same. Magnesium sulphate opens the gallbladder ducts.

5. At 10 PM, take half cup olive oil (or sesame oil) with half cup fresh lemon juice. Mix it well and drink it. The oil lubricates the stones to ease their passage.


The next morning, you will find green stones in your stools. "Usually they float," Chiu Nan notes. "Even if you don't have any symp tom s of gallstones, you still might have some. It's always good to give your gall bladder a clean-up now and then.

Now you know!!!!

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

rupa lelaki jika mengandung

euuuuwwwww~~ mau muntah ka? mau muntah ka?? haha

thats called bumcit! bersenam la oii.. haha

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

cara paling mudah cari pengiklan


 
 
LOL!! 

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

poster kempen kesedaran WWF yang aweeesome

ramai manusia tak sedar lagi kan? buat sesuka hari ikut mak nenek dorang je... orang begitu jenis hati batu la kot.. sebab tak kena atas batang hidung sendiri..


mari kita tengok poster2 di bawah ni... kalo korang rajin, pergi print and tampal.. tak pon jadikan poster ni sebagai wallpaper kat dekstop korang... XD

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

kelakar--- sex toy dianggap cendawan aneh sampai masuk berita!

Beberapa penduduk dari kampung Liucunbu yang terletak di kawsan pedalaman barat bandar Xi’an, China telah menemui sejenis cendawan aneh semasa menggali perigi.

Oleh kerana tertanya-tanya tentang cendawan yang ditemui, mereka mengambil keputusan untuk memberitahu
stesen TV Xi'an dan dengan secepatnya pihak stesen tersebut menghantar Yunfeng Ye, seorang wartawan wanita muda untuk membuat liputan.

Setelah sampai ke lokasi, Yunfeng Ye mula membuat liputan dan menerangkan secara teperinci bentuk fizikal cendawan tersebut. Melalui liputan tersebut, mereka mengatakan bahawa pada hujung tumbuhan tersebut mempunyai sesuatu yang menyerpai mulut dan di hujung yang satu lagi mempunyai lubang yang menghubungkan kedua-duanya. Selain itu, ia sangat licin dan lembut seperti daging berkemungkinan adalah cendawan
Taisui yang jarang ditemui.

Namun selepas liputan tersebut habis disiarkan, pihak stesen TV Xi'an mendapat banyak panggilan daripada orang ramai yang mengatakan bahawa cendawan yang ditemui sebenarnya adalah sejenis
sex toy untuk kaum lelaki. Sehari selepas itu, Stesen TV Xi'an telah meminta maaf secara rasmi dan kesal dengan kesalahan liputan tersebut. 


super LOLOLOLOLOL!! ahha... adoooohai.... sampai masuk berita tu... 


gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...