widget

Wednesday, August 17, 2011

mengandungkan 'bayi batu' selama 60 tahun

Wanita 92 Tahun Kandung ‘Bayi Batu’ Selama 60 Tahun
Huang Yijun, berumur 92 tahun dan berasal dari wilayah selatan China ini berjaya ‘melahirkan’ bayi batunya yang telah dikandung selama lebih setengah abad! ‘Bayi Batu’ atau dalam istilah perubatannya, Lithopedion, adalah fenomena luar biasa dimana kandungan mati ketika kehamilan. Akibat terlalu besar untuk diserap semula oleh badan, janin tersebut mengeras untuk melindungi hosnya dari bahaya terhadap jangkitan oleh sel-sel yang telah mati. Secara teorinya, mereka boleh meneruskan hidup tanpa apa-apa komplikasi kecuali menyusahkan la….

Kembali kepada Huang Yijun, telah disahkan bayinya meninggal dalam kandungan pada 1948 dan mengatakan bahawa beliau tidak mempunyai wang yang cukup utk menjalani pembedahan bagi ‘menggugurkan’ (gugur yg tidak berdosa ok) bayinya itu. Menurut sumber, setakat ini cuma 290 kes lithopedion yang pernah dilaporkan.
Diketahui juga bahawa sesetengah daripada kes ini terjadi kepada mereka yang tidak menyedari langsung kehadiran ‘bayi batu’ ini didalam rahim mereka.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

jenis-jenis tahi

Berdasarkan “Bristol Stool Chart”, “Meyers Scale” atau dalam bahasa melayunya “Skala Tahi Bristol”. Tahi boleh dikelaskan kepada 7 jenis. Skala ini telah dinamakan “Skala Tahi Bristol” kerana skala ini telah diperkenalkan oleh Lewis S.J. dan Heaton K.W di University of Bristol, UK.

Berikut adalah kelas-kelas tahi yang dimaksudkan:


Bristol stool chart showing 7 types of stools
Tahi  jenis 1 dan 2


Sekiranya anda mempunyai tahi seperti ini, itu maksudnya anda sedang mengalami sembelit. Kalau dapat tahi sebegini, memang susah sedikit nak ‘meneran’ sebab tahi itu dah menjedi keras. Selalunya situasi ni terjadi kalau seseorang tu malas untuk berak setiap hari. Semakin lama tahi berada dalam usus besar, semakin banyak air daripadanya yang akan diserap, maka semakin keraslah ia. Jadi, lepas ni jangan malas untuk buang air besar lagi ye.

Tahi jenis 3 dan 4

Seperti juga berat badan, tahi juga ada kategori yang ideal  iaitu normal, dan kategori ideal untuk tahi ini jatuh pada jenis yang ke-3 dan ke-4. Selalunya tahi sebegini dihasilkan kalau seseorang itu rajin ke tandas setiap hari.

Tahi jenis 5,6 dan 7

Bagaimana pula dengan jenis 5 hingga 7? Kalau pernah mengalami yang ke-5, itu mungkin disebabkan angin atau gas yang terlalu banyak dalam usus, atau anda telah mengambil sesuatu yang boleh menyebabkan anda cirit birit seperti susu berlaktosa. Namun untuk kategori 6 hingga 7, anda kena berhati-hati sedikit kerana itu mungkin membawa maksud ‘diarrhea‘ iaitu masuk ke tandas dan cirit lebih daripada 3 kali sehari. Ingat, diarrhea yang berterusan boleh membawa maut!
Diet juga sangat mempengaruhi rupa tahi yang dihasilkan. Jangan sesekali mengabaikan sayur dan buah-buahan. Itu merupakan sumber serat nombor satu yang harus diambil secara berterusan selagi kita masih bernafas. Dan jangan malas untuk buang air besar!

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

kembar 17

Anjing Lahirkan Anak Kembar 17
Seekor anjing dari jenis Great Dane ataupun dikenali sebagai German Mastiff terpaksa melayan kerenah anak-anaknya yang baru dilahirkan itu. Oleh sebab beliau telah melahirkan 17 ekor anak, maka adalah sangat susah untuk menyusu da menjilat kesemua anaknya itu.

Hania, yang berumur 4 tahun terpaksa membahagi kasih sayang nya sama rata kepada kesemua 17 anaknya untuk memastikan kesemua anaknya 17 ekor itu mendapat jumlah susu yang sama.Hania telah melahirkan 8 ekor anak jantan dan 9 betina melalui kaedah Cesarea di klinik haiwan berdekatan dengan rumahnya di Warsaw, Poland. Ini adalah kerana lebih mudah bagi Hania kerana ini adalah pertama kali buatnya melahirkan anak.

Oleh kerana agak susah untuk menyusukan kesemua 17 anak anjing itu, pemiliknya Gabriela Kubalska terpaksa mencari seekor lagi anjing Great Dane untuk membantu dalam proses menyusukan anak Hania itu.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

koleksi anjing yang bernilai RM 40 juta

Koleksi Anjing Kenny Lai Mencecah RM40 Juta
Tibetan Mastiff adalah salah satu spesis anjing yang makin popular semenjak akhir-akhir ini dimana jutawan-jutawan di China berebut untuk memilikinya. Namun, bagi seorang jutawan dari Malaysia, Kenny Lai, beliau amat berbangga dengan koleksinya sejumlah 30 ekor anjing dari jenis ini dan mereka bernilai mencecah puluhan juta ringgit kesemuanya.

Memulakan bicara dengan sedikit informasi tentang anjing ini, Tibetan Mastiff adalah jenis anjing yang dikatakan raja segala anjing. Mereka berasal dari kawasan pergunungan di Himalaya dan semenjak berkurun lamanya mereka menjadi sangat berguna sebagai penjaga kuil-kuil dan ternakan.


 

Spesis anjing ini boleh hidup sehingga 14 tahun dan boleh mencecah berat sebanyak 120kg. Satu ketika dahulu, Genghis Khan dikatakan memiliki 30,000 ekor anjing ini dan dibawa ketika usaha untuk menawan Eropah. Dalam satu gempa bumi yang menimpa Yushu, China tahun lepas dijangkakan hampir 90% dari Jumlah anjing ini telah mati.

Kejadian ini telah menjadikan harga bagi baka anjing ini melambung naik dan diketahui rekod anjing termahal didunia buat masa ini adalah 1 juta Pound Sterling.


 

Kenny lai, seorang jutawan Malaysia telah mula mengumpul anjing ini sejak 3 tahun lepas. Beliau telah menjelajah keseluruh China untuk mencari baka tulen anjing ini dan akhirnya beliau telah berjaya mendapatkan sejumlah 9 ekor dengan kos sebanyak RM16 Juta.

Kini, Kenny Lai telah berjaya membiakkan sebanyak 30 ekor dan menjaga mereka di sebuah penthouse seluas 5000 meter persegi yang terletak di Kuala Lumpur. Mereka dijaga dengan rapi dan hidup di penthouse mewah itu disamping bersama beberapa orang pelatih dan doktor haiwan.


Mengikut harga pasaran, koleksinya itu kini dijangkakan mencecah hampir RM40 Juta dan mungkin boleh menjadi lebih daripada itu kerana permintaan yang tinggi dari jutawan-jutawan dari China.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

hilang 10 kg sebab makan ubi kentang

Turun 10kg Dengan Hanya Ubi Kentang!
Sering kali kita dengar makanan berkabohidrat seperti nasi, ubi kentang dan juga roti mampu menaikkan berat badan seseorang jika diambil secara berlebihan. Tetapi berlainan pula dengan lelaki bernama Chris Voigt yang berjaya turunkan berat badan sebanyak 10kg dengan ubi kentang.WASHINGTON – Seorang warga Amerika Syarikat (AS), Chris Voigt yang gigih mengamalkan diet memakan ubi kentang selama 60 hari akhirnya berjaya mengurangkan berat badannya sebanyak 10 kilogram (kg), lapor sebuah akhbar semalam.

Diet istimewa itu membawa kesan baik terhadap kesihatan Voigt apabila berat badannya berkurangan dari 89.35kg kepada 79.83kg manakala tahap kolesterolnya berkurangan kepada 69.Pengurangan berat badan itu mengejutkan doktor yang memeriksanya dan Voigt kini dinasihatkan secara perlahan-lahan mengambil makanan yang lain selepas dia berhenti mengamalkan diet istimewa itu Isnin lalu.

Ubi kentang dipercayai kaya dengan potassium, vitamin C  yang membekalkan karbohidrat kompleks dan fiber. Ia juga mengandungi vitamin B1, B2 dan B3 serta sedikit kandungan protein dan zat besi. Kandungan potassium ubi kentang adalah dua kali ganda daripada yang terdapat di dalam pisang dan fiber. Jumlah lemaknya pula di bawah paras 25%, dengan ini dapat menghalang mendapan kolesterol di dalam lapisan saluran darah.

Dan ubi kentang merupakan karbohidrat kompleks yang mempunyai manfaat iaitu tubuh memerlukan waktu lebih lama untuk menguraikannya menjadi gula. Dengan demikian, gula memasuki aliran darah dengan laju kecepatan yang lebih stabil. Sertakan dalam karbohidrat makanan campuran yang berserat tinggi. Semakin banyak serat yang dikandung makanan, semakin perlahan proses pencernaannya dan semakin lambat pula peningkatan kadar gula darah.

Mungkin kerana itu, Chris Voigt dapat menurunkan berat badannya, kerana karbohidrat komples ini memberi efek lambat lapar kepada seseorang jika di bandingkan dengan karbohidrat ringkas.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

pertandingan ratu cantik dalam penjara


gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

rambut panjang... i mean, sangat panjanggelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

sayangkan kucing, anak mati kebuluran

A 2 year 10 month old Japanese baby has starved to death because the his father was more concerned with raising the cat.

Police stated that the starved baby must have gone into survival mode, eating anything he could find, after pieces of diaper, cat litter, plastic, and paper were found in his belly.The father denied the charges and also offered the following statement:  ”It’s not that I didn’t do anything.  It was just my cat was more important than my child.” (???!!!)

Japanese social service were alerted to the boys situation after his check up at 6-7 months old, he was only 13.7 pounds.  This tragic and heartbreaking case could have been prevented.

The social service had gone to the house to check on the baby five times, but to no avail as the father would never let them see the boy or they weren’t home.

When the boy died he only weighed 12.8 pounds.  Normal average weight for a 2 year 10 month old boy is 29.7 pounds.

The mother called the police saying her baby was not breathing.  Police immidiately rushed the baby to the hospital but he died that night.  Officers are investigating the case after hospital officials told them that they suspect the parents were neglecting the child. Unfortunately it’s a little to late.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

anti hunger cookiesANKARA: Seorang pembuat biskut di wilayah barat laut Edirne, Turki, Arif Meric, mendakwa berjaya menghasilkan biskut khas yang boleh menahan seseorang daripada berasa terlalu lapar ketika berpuasa.

Arif terkenal kerana pernah menawarkan hidangan istimewa kepada Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama, ahli gusti sumo, ahli politik dan artis. Beliau menghasilkan biskut itu khususnya bagi mereka yang menghadapi kesulitan berpuasa meskipun selama beberapa jam selain memudahkan seseorang itu daripada terlalu rasai cuaca hari panas di bulan Ramadan dengan membekalkan tenaga kepada mereka. Biskut yang dinamakan ‘Sehr-i Ramazan’ itu disifatkan Arif sebagai berkhasiat kerana ia tidak mengandungi tepung, mentega dan garam, lapor agensi berita Anatolia.

“Jika Ramadan berlangsung pada musim panas, seseorang akan berpuasa selama 16 jam sehari dan hilang banyak tenaga. Itu sebabnya kami menghasilkan biskut ini untuk memberikan mereka tenaga.

“Ia mengandungi rempah, madu, kacang pistachio, gula dan putih telur. Pakar kesihatan meminta kita supaya menjauhi mentega, garam dan tepung.

“Ini kerana bahan terbabit akan menyebabkan masalah kesihatan terutama bagi yang berpuasa, kami menghasilkan biskut ini yang akan membuat orang ramai tidak berasa lapar.
“Apabila anda makan hanya sekeping biskut ketika sahur dan berbuka puasa, anda tidak akan berasa lapar sepanjang hari.

“Ini kerana biskut ini adalah sumber tenaga,” katanya sambil menambah sebanyak 259 gram biskut dijual pada harga 5 lira.

Arif yang dikenali sebagai duta sukarelawan pelancongan oleh penduduk di Edirne turut menghantar pes badam dan biskut kepada Rumah Putih melalui Jawa-tankuasa Edirne, yang turut menyertai Majlis Berbuka Puasa Kebangsaan dianjurkan Obama pada 5 Februari 2009.

Beliau juga pernah menawarkan khidmat pemakanan khas kepada ahli gusti sumo yang datang ke bandar terbabit bagi menghadiri pertandingan ‘Kirkpinar Oil Wrestling’ ke-649. – Agensi    

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

kawen dengan sepasang kembar
Mr Wichai (Tao), 24 tahun, dari propinsi Samut Songkram, kehidupan nya menjual barang-barang bekas, telah menikah dengan dua kembar gadis cantik, Ms Sirintara dan Ms Thipawan (22), dia menjamin bahwa kedua nya ’suka sama’!

Mr Wichai, telah menikah dalam suatu upacara untuk pernikahan kembar secara bersamaan.
dalam wawancara di Thailand oleh wartawan Rath, Mr Wichai mengatakan bahwa dia tidak melihat banyak memiliki masalah dalam melakukan tugas-tugas perkimpoian nya dengan dua isteri.

Keterlibatan dalam upacara sebelum pernikahan, Mr Wichai berhasil ditawarkan sebuah maskimpoi delapan baht emas dan 80.000 baht SETIAP untuk lovely darlings.
Kedua keluarga merayakan perkimpoian dengan rasa gembira dan berkata kepada orang mereka senang untuk pernikahan tiga orang.

Mr Wichai kepada pers bahwa ia telah berteman baik dengan gadis kembar tersebut sejak mereka masih anak-anak.

‘Ketika saya dewasa, saya berjalan lewat rumah setiap pagi dan mencoba memutuskan untuk diri saya, mana yang paling saya sukai, tetapi itu hal yang mustahil – saya suka mereka berdua – dan saya tidak bisa menentukan salah satu dari mereka untuk hidup bersama….!’

Sampai pada satu hari ketika saya tidak bisa menahan lagi dan sedikit frustrasi hingga akhirnya saya mengatakan kepada mereka,’ Saya cinta kalian berdua dan ingin menikahi kalian berdua”
Ternyata Mr Wichai yang beruntung, ketika kedua gadis mengakui untuk bersumpah bersama dan ingin menikah dengan satu pria yang sama!

‘Awalnya tidaklah mudah, dengan gossip tetangga, tapi keluarga kembar memahami, dan mendukung sepenuhnya,

Mereka hanya mencintai untuk satu orang pria.

Mr Wichai hidup bersama dengan dua gadis kembar di rumah keluarganya setelah pernikahan, dan ibunya dengan bangga telah mempersiapkan dua buah kamar untuk yang mereka baru menikah.
ketika ditanya tentang aturan tidurnya, Mr Wichai menjawab dengan sederhana dan sambil tersenyum.

‘Tentu saja tidak ada masalah! Selama tiga malam dalam seminggu, saya akan tidur dengan Thipawan dan tiga malam lagi dengan Sirintara. Dan setiap hari Sabtu, kita akan tidur bersama-sama ‘


gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

paralympics games' training - inspired!

With just a year until the 2012 Summer Olympics, athletes are immersed in intensive training around the world. Reuters photographer Jason Lee documented members of China's Yunzhinan Swimming Club as they prepared for the Paralympics, which will be held in London in August, after the Olympics. Olympic-style games for disabled athletes were organized for the first time during the 1960 Summer Games in Rome.Qian Hongyan, 16, from the Yunzhinan Swimming Club for the handicapped, climbs onto a platform during a daily training session at a swimming centre in Kunming, southwest China's Yunnan province, July 30, 2011. About 30 disabled athletes from the club aged 10 to 22 are training for the London 2012 Paralympic Games. The club was founded in August 2007. (Reuters/Jason Lee) 


Coach Li Keqiang (left) speaks to members of the Yunzhinan Swimming Club for the handicapped, after a daily training session. (Reuters/Jason Lee)

Qian Hongyan, 16, from the Yunzhinan Swimming Club for the handicapped, practices during a daily training session at a swimming center in Kunming. (Reuters/Jason Lee)

Xu Jiawen, a 11-year-old from the Yunzhinan Swimming Club for the handicapped, stretches during a daily training session. (Reuters/Jason Lee)
 
Gu Kaixiang (left) and 15-year-old Ma Kangbo, from the Yunzhinan Swimming Club for the handicapped, practice during a daily training session at a swimming center. (Reuters/Jason Lee)

Guan Xiangnan from the Yunzhinan Swimming Club for the handicapped practices swimming posture while facing a mirror. (Reuters/Jason Lee)

Bai Juan, from the Yunzhinan Swimming Club for the handicapped, smiles as she is held by her coach Li Keqiang after a daily workout. (Reuters/Jason Lee)

Xu Jiawen from the Yunzhinan Swimming Club for the handicapped stretches during daily training. (Reuters/Jason Lee) 

Qian Hongyan (right) and 19-year-old Wu Qi practice walking. (Reuters/Jason Lee)

Wu Qi practices with her coach Li Keqiang. (Reuters/Jason Lee)

Qian Hongyan,16, from the club prepares to enter the water. (Reuters/Jason Lee)

Qian Hongyand dives into the pool during a daily training session at a swimming centre in Kunming, southwest China's Yunnan province. (Reuters/Jason Lee)

Yang Ping (left), 22, from the Yunzhinan Swimming Club for the handicapped, puts on swimming goggle for her teammate Xu Qing. (Reuters/Jason Lee)

Hao Weixing, 18, from the Yunzhinan Swimming Club for the handicapped, practices his backstroke technique. (Reuters/Jason Lee)

Xu Jiawen, 11, during practice at the swimming center in Kunming. (Reuters/Jason Lee)

Hao Weixing, 18, works on his freestyle during training. (Reuters/Jason Lee)

Wang Chao (left), 20, from the Yunzhinan Swimming Club works on his backstroke. (Reuters/Jason Lee)

Pan Jinping, from the Yunzhinan Swimming Club for the handicapped, relaxes near a father and daughter after a daily training session. (Reuters/Jason Lee)

Xu Qing, 20, from the Yunzhinan Swimming Club for the handicapped, takes a drink of water during a break in training. (Reuters/Jason Lee)

Qian Hongyan, 16, from the Yunzhinan Swimming Club for the handicapped, works on her technique. (Reuters/Jason Lee) 

A member of the Yunzhinan Swimming Club for the handicapped jumps into the pool during a daily training session at a swimming center in Kunming, southwest China's Yunnan province, July 30, 2011. About 30 disabled athletes from the club aged 10 to 22 are training for the London 2012 Paralympic Games. The club was founded in August 2007. (Reuters/Jason Lee)

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...