widget

Friday, July 6, 2012

doa untuk mengelak kita di santau/di sihir melalui makanan
DALAM sebutan rumi :


" BISMILLAHILLAZI LA YADURRU MA’ASMIHI SYAIUN FIL ARDI WA LA FIS SAMAIE , WAHUWAS SAMI’UL ‘ALIM "

Ertinya : Rasulullah s.a.w didengari berkata sesiapa yang berdoa : 


“Dengan nama Allah yang tiada dimudaratkan sesuatu apapun dengan namaNya samada di bumi dan di langit, dan Dialah maha mendengar dan maha mengetahui” sebanyak 3 kali, maka ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehinggalah subuh esoknya, dan barangsiapa membacanya ketika subuh 3 kali, ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehingga petangnya” ( Riwayat Abu Daud, 4/323 ; At-Tirmidizi, 5/465 dan Ahmad ; Tirmizi : Hasan – Teks doa berwarna Merah Syeikh Syuaib ; Hasan)

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Petua Rasulullah saw buat yang menghidap penyakit kronik..

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioicEdjQQdhcEFQJXcfeQpvw8vBc7y7cZ0tv32pvPFgnMsb63os_g9O_qVINnxzqaQOwWro8rAPgMKC7IK7cDvBcoHgASJ1GgWO3DP4I6fhDZHE-bK4yvbYIP0WAhvUX6RA1rkMIri1lL4/s1600/solat-malam.jpg


Sekiranya sahabat mempunyai kenalan yang menghidap penyakit kronik (kanser, kencing manis, sakit jantung, darah tinggi dll) pujuklah dia/mereka untuk mengamalkan solat pada waktu malam (walaupun sekadar 1 rakat witir) kerana dari Salman al-Farisi katanya, telah bersabda Rasulullah saaw;

"Dituntut ke atasmu melakukan solat malam kerana sesungguhnya solat malam itu merupakan antara kebiasaan orang soleh sebelum kamu, sebagai jalan untuk mendekatkan diri kepada Tuhanmu, penutup segala kejahatan, penghapus segala dosa dan pembasmi segala penyakit dalam badan."

Menurut guru kami, Al Fadhil Ustaz Wan Nasir Wan Abdul Wahab, pembasmi segala penyakit dalam badan bukan sahaja merujuk kepada menyembuh penyakit tetapi turut bermaksud MENGHALAU penyakit tersebut dari menghinggapi badan si sakit semula.

Mesti cuba tau! Moga Allah menganugerahkan sifat istiqamah kepada kita semua.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyxjh1nQRP41SCU14mIcGQY5Cp-h45wDKfhqAg7eLRKHcAPJdL-f1Pw0BC5MLzelB7ot6ct0-bShi7VHOw6r9MzbWaWI3la_nJ6n5t-z8Drs9juVP8WhCLJqjIdYxobzyIMnYmcWM6r-A0/s320/pr0056.jpg

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

tips lembutkan bibir

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaED2tMgDKDS_-FAtnDM4xZuC6gKvkY-V0031974OvrBcOTE1HMMQE3t-0G8Urhxx5vYKnRZxARPZ8jWka3qQg0_lAek9k-wvan897y6Zh8Hm30WWrUvuF2XR6c5ODU_7QrFUKcXIlWPg/s1600/how-to-get-soft-kissable-lips.jpg
1. Pakai gincu bibir yang mengandungi pelembap dan bahan antioksida.

2. Sapukan balm bibir sebelum membersihkan wajah anda sebelum tidur.

3. Hindari sinaran matahari berlebihan. Ia akan mudah mengering atau merosakkan bibir. Sekiranya anda banyak terdedah kepada matahari, pastikan bibir anda tersalut balm bibir yang mengandungi pelindung matahari.

4. Gunakan balm bibir semasa musim dingin atau semasa anda di dalam bilik yang berhawa dingin bagi memastikan kelembutan bibir tetap terpelihara.

5. Bagi mengelakkan bibir mengelupas akibat penggunaan gincu bibir yang kering, sapukan sedikit “Vaselin” sebelum bergincu.

6. Gunakan pelembab bibir sebelum dan selepas berenang atau berjemur

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...