widget

Wednesday, December 14, 2011

kaitan teh panas dengan kanser kerongkong


Teh panas...memang sedap dan segar tetapi awas...
PARIS - Menurut satu kajian yang disiarkan British Medical Journal, penggemar minuman teh panas berisiko menghidap kanser kerongkong.
 

Kajian yang disiarkan dalam jurnal itu menyatakan risiko itu tidak berlaku terhadap peminum teh yang lebih sejuk.
Kanser kerongkong dikaitkan dengan tabiat merokok dan minuman keras tetapi minuman panas turut dianggap sebagai satu risiko kerana ia merosakkan tisu kerongkong.
Sekumpulan penyelidik Iran sanggup pergi ke Golestan bagi mendapat hasil kajian itu kerana wilayah itu mempunyai penghidap kanser oesophageal paling tinggi di dunia.
Penduduk di wilayah itu minum teh panas dalam kuantiti yang banyak.
Pada kebiasaannya, mereka minum lebih satu liter sehari.
Kajian itu diketuai oleh Reza Malekzadeh dari Pusat Penyelidikan Penyakit Penghadaman, Universiti Perubatan Sains Teheran.
Menurut kajian itu, mereka yang minum teh panas berisiko menghidap kanser kerongkong dua kali lebih tinggi berbanding peminum teh suam. - AFP

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

ipod selamatkan budak perempuan dari petirBAJU yang dipakai Sophie terbakar kerana disambar petir.SOPHIE memakai iPod.

ESSEX - Seorang remaja perempuan di sini iaitu Sophie Frost terselamat kerana petir yang menyambar iPod miliknya tidak menyebabkan badannya terbakar.
Remaja itu sedang berteduh di bawah sebatang pokok kerana hujan dengan gajet itu digantung pada lehernya ketika petir dengan kekuatan 300,000 volt menyambarnya.
Bagaimanapun, Sophie hanya mengalami luka kecil dan rambutnya berbau hangit apabila kilat itu mengalir melalui wayar fon kepala yang tergantung pada pakaian seragam sekolahnya dan tidak mengenai organ penting dalam badannya.
"Saya tidak mengingati apa yang berlaku tetapi semua orang menyatakan saya bernasib baik kerana iPod itu mengalihkan petir daripada mengenai badan saya," katanya.
Ibunya berkata: "Doktor-doktor menyatakan dia terselamat kerana iPod. Sophie bernasib baik kerana tidak memakai fon kepala ketika kejadian. Dia mungkin tidak akan terselamat jika memakai fon kepala," katanya. - Agensi

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Hilang ingatan selepas dihempap kura-kura
CHENG CHENG hilang ingatan selepas dihempap seekor kura-kura.

CHONGQING - Seorang budak perempuan di China iaitu Cheng Cheng hilang ingatan dan terpaksa dibawa ke sebuah hospital setelah dia dihempap seekor kura-kura yang sedang bunting.

Menurut ibu saudaranya iaitu Ling Lang, ketika berjalan, dia mendengar Cheng Cheng menjerit dan apabila menoleh ke belakang budak perempuan itu terbaring dan kepalanya dilumuri darah.
"Terdapat seekor kura-kura dekat tubuhnya," katanya.
Dr. Zhuo Xuan yang merawatnya berkata: "Dia tidak dapat mengingati apa yang telah berlaku kepadanya.
"Kami percaya, dia menghidap amnesia bagi tempoh jangak pendek."
Menurut seorang anggota polis, kura-kura itu dicampak dari sebuah flat.
"Kami sudah menyoal siasat penghuni flat yang menafikan melakukan perbuatan itu,"katanya.
Bagaimanapun, kura-kura itu mati selepas dibuang dari ketinggian tinggi dan bangkainya dibekukan bagi tujuan pemeriksaan forensik. - Agensi

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

khas wanita----- pilih coli yang sesuai dengans saiz andaPEMILIHAN saiz coli yang salah boleh mengakibatkan kerosakan jangka panjang pada tisu dan bentuk payu dara sekiranya terus dibiarkan.
Pada peringkat awal perkembangan biologi tubuh wanita, payu dara adalah agak kecil dan tidak kelihatan.
Pada usia sekitar 10 tahun pula, lapisan lemak di bawah epidermis masih lagi tidak terlalu tebal manakala ketika mencapai tahap matang, berlaku perkembangan optimum tubuh wanita. Ketika inilah pertumbuhan payu dara mulai matang.

KAJIAN menunjukkan lebih daripada 80 peratus wanita Asia memakai coli yang tidak mengikut saiz payu dara.
Bagaimanapun, selepas usia 35 tahun, pertumbuhan lemak di bahagian bawah epidermis telah sempurna dan menyebabkan bentuk payu dara mula berubah dan mengendur.
Maka, di sinilah pentingnya pemakaian coli yang betul. Pemilihan padanan coli yang sesuai dengan saiz payu dara boleh membantu memberikan satu ilusi tubuh yang lebih ramping, sempurna serta kelihatan tambah menarik.
Menurut kajian, lebih daripada 80 peratus wanita di Asia memakai coli yang tidak mengikut saiz payu dara. Ini kerana kurangnya pendedahan terhadap penjagaan payu dara.
Memiliki payu dara yang cantik merupakan aset seorang wanita. Namun semakin usia meningkat, kelahiran anak, perubahan bentuk tubuh, dan pengabaian penjagaannya, menyebabkan payu dara jatuh atau kurang menarik.
Menurut Konsultan Pakar Bedah Payu Dara dan Endokrin, Pusat Perubatan Prince Court, Dr. Harjit Kaur, golongan wanita perlu memakai coli yang bersesuaian dengan saiz payu dara bagi menguatkan sokongan luar di samping meningkatkan keselesaan dan memberi bentuk tubuh yang cantik.
“Cara memilih coli juga perlu betul, iaitu dengan mengambil kiraan ukur lilit bahagian bawah payu dara dan ukuran lilit payu dara. Kedua-dua jumlah ini ditolak dan hasilnya adalah ukuran yang anda perlukan.
“Misalnya, jika ukuran bawah ialah 84 sentimeter (sm) ditolak ukuran payu dara 72 sm menjadikan beza 12 sm. Bagi coli ukuran mangkuk A ialah 10 sm, B pula 12.5 sm dan C ialah 15 sm. Jika beza diperoleh 12 sm bermakna anda perlukan coli B cup.
“Pemakaian coli yang salah dan tidak sesuai juga boleh mengakibatkan masalah-masalah belakang, sakit kepala, ketegangan leher, ruam dan menarik struktur ligamen pada tubuh badan.
“Walau bagaimanapun, setakat ini masih belum ada ujian yang membuktikan bahawa coli penyebab kanser payu dara. Ia hanyalah mitos,” ujarnya.
Apa pun, menjadi satu kelaziman wanita gemar memakai coli yang mempunyai mangkuk yang terlalu kecil atau terlalu longgar di bahagian tubuh bagi menampakkan bentuk yang menawan.
Memakai coli yang salah bukan sahaja tidak menyenangkan malah mungkin merimaskan. Jadi bagi mengelakkan terjadinya perkara yang lebih memudaratkan, wanita dinasihatkan memakai coli yang sesuai dan selesa dengan kehendak payu dara.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

memek muka ikut kelajuan--- funny

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

tips jimat petrol

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqEKpVeTrfigg2cYL2F2Ggw6Mfvp8uV7o9s0msLyZrAYXV2LK8FglnUKq4_TixQBjPj8BtEW9yQQvjfSPUX9rB78XaMcJsghH54URpFX2dTv1yzekzrGDLpwpyiCP4oy8JVYaJ536W-3k/s1600/perempuan+dan+minyak+3.jpg 
Isi minyak sebelah malam, apabila cuaca sudah sejuk
Mengisi minyak pada waktu malam, akan mengurang gas dalam petrol atau diesel. Kandungan gas dikatakan banyak pada waktu siang yang panas, di mana setiap liter yang di isi pengguna akan rugi sebab haba petrol bercampur lebihan gas dalam kandungannya. Benar atau tidak,Ini berdasarkan pengalaman sendiri. Memang benar. Ada perbezaannya. Penggunaan petrol lebih lama bertahan jika di isi pada waktu malam.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIdta9ZIVUT7qSTHNmVcSXkG_6w_Q4TtvtPMVK0lEpDgOnFke9Q0bC_C7KGIOMkMAe1WPixcg5yixrPf18l1OShbS7_yMeV-zwjyWQ2TBksNdynMbCXIkvzQLIjpnPN6upCk8qpy7zUaM/s1600/minyak.jpg
Isikan minyak sehingga tangki penuh
Minyak atau petrol cepat habis jika ruang tangki banyak yang kosong. Benarnya tips ini memang ada. Minyak atau petrol akan meruap. Semakin besar ruang semakin banyak minyak atau petrol meruap. Petrol yang meruap tidak dapat dibakar oleh enjin. Dicadangkan juga penuhkan semula tangki apabila tangki separuh kosong. Jangan tunggu sehingga meter pada tanda “E” baru diisi. Semakin banyak ruang kosong semakin banyak petrol meruap, maka lebih cepat habis.

http://alihussain.me/wp-content/uploads/2011/01/car-speed-limit-1.jpg
Bawa kereta dalam kelajuan yang tetap
Tidak terlalu laju dan tidak terlalu perlahan. 70 – 90 km sejam adalah bersesuaian. Pastikan anda mematuhi had laju dan pandu pada lorong yang sesuai. Semakin laju kereta, semakin minyak digunakan. Pandu secara perlahan pula menyebabkan beban pada kereta. Ini menyebabkan enjin tertekan dan menyebabkan banyak minyak digunakan.

http://kaedah.com/wp-content/uploads/2011/07/kereta.gif
Patuhi jadual penyelenggaraan kereta atau kenderaan anda
Enjin yang diselenggara akan berfungsi dengan baik dan lebih berkesan. Pada jangka masa yang tetap, gunakan bahan rawatan petrol. Ini bertujuan untuk cucian pada injap minyak agar tidak tersumbat. Pastikan penapis petrol diperiksa atau ditukarkan apabila perlu.


Angin tayar perlu sentiasa pada tahap tekanan yang disyorkan Seminggu sekali periksa tekanan tayar. Penjagaan tayar yang baik memastikan cengkaman tayar yang sesuai dan pada jumlah jarak yang jauh, nyata menjimatkan minyak.
https://lh3.googleusercontent.com/-1lap_6JDju4/TlXC_B2pQPI/AAAAAAAABqc/X10UN5I1h0M/mudik.jpg
Kereta sesuai untuk perjalanan yang jauh
Jika tempat yang dituju boleh berjalan kaki atau berbasikal, adalah baik melakukannya. Banyak minyak boleh dijimatkan tetapi keselamatan penting jika jalan dilalui gelap, sunyi dan diragui keselamatannya adalah lebih baik bawa kereta.

Kurangkan penggunaan penghawa dingin
Perjalanan pagi atau malam yang sejuk tidak perlu penghawa dingin. Buka tingkap sedikit dan biarkan angin luar masuk. Awas jangan buka tingkap terlalu luas sehingga tangan dari luar boleh mencapain ke dalam dengan mudah.

Kurangkan beban kereta
Barang-barang yang tidak perlu dalam kereta perlu dikeluarkan. Semakin banyak beban semakin banyak tenaga dan minyak digunakan.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguEqxDKGJu8znCamsjk3egl7l9IjlvPFXR36ozul84F06VRwnAp9h_J48A1L6DVHEwHnO5MdHJ-aEHdIgSHV_3zaqMfnqrtRXd5zo4ZkjR71M7ICRv3-ALHKbViFVwMTpU9JvUl7hgaDWo/s1600/car.jpg
Panaskan enjin selama 30 saat sahaja
Enjin kereta panas lebih berkesan semasa kereta bergerak. Memanaskan enjin lebih 30 saat bukan sahaja membazir minyak tetapi boleh merosakkan enjin kerana pelinciran enjin lebih berkesan ketika kereta bergerak (maklumat dari PERSATUAN PENGGUNA P.PINANG – CAP)

Elakkan menunggu dengan enjin masih hidup
Sekiranya anda terpaksa menunggu seseorang di dalam kereta, matikan enjin. Lebih murah untuk menghidupkan semula enjin daripada menunggu 1 minit di dalam kenderaan dengan enjin yang masih hidup.

Elakkan menggunakan gear rendah. Cuba kekalkan halaju kereta lebih daripada 35 km/jam.
Langkah gear dari gear 1 terus ke gear 3 atau 4 ketika kereta menuruni bukit atau melalui jalan rata. Tukar gear secepat mungkin ketika menaiki bukit. Apabila memandu secara automatik, tingkatkan halaju anda dengan segera. Jangan andaikan bahawa anda perlu memandu di lebuhraya sahaja untuk menggunakan gear 5. Seboleh-bolehnya pandu dengan gear 5 di mana sahaja walaupun berada di dalam jalan yang kecil.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

fakta tentang nyamuk

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRzmWZZL7jy0GtkHOYM3r9jS2076pGzGWl0F325AQnOJc5z7OC-YjKqjlCYh3YEXanOF1M8rnlMl0le5S1wIfxewUfevZqXN6iGfSMZreS2r_yBMMVYPGN6_KCV3ma9KmP3smjkswqe4hW/s1600/nyamuk+kartun.jpg
 1. Memilki 100 mata di atas kepala.
 2. Memilki 48 gigi pada mulutnya.
 3. Memilki 3 hati yang berasingan.
 4. Memilki 6  bilah pemotong pada muncungnya.
 5. Memiliki 3 sayap setiap bahagian samada kiri atau kanan.
 6. Dapat mengesan haba.
 7. Memilki warna seperti warna kulit manusia.
 8. Dapat melihat semua warna walau dalam gelap.
 9. Dapat membezakan kandungan darah pada manusia.
 10. Muncungnya dapat mengisap darah.
 11. Mampu mengelak untuk dikesan oleh musuh.
 12. Dapat menghidu peluh manusia dari jarak yang jauh.
 13. Dapat mengelak dari bahan berbahaya yang terdapat pada manusia.
   

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

mengomen dalam loghat kelantan

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqHpW_dHy2_472E_if58s-zDfg0ol_5wFZlHkghtfn4c3UrUfcqL1Rh26Ueml0hjd87lUGIHOlftc_DI7oluv3K1cLcrv49J00m0vd0qOgno_ok-8PHApRpzDbgzadKpM1yH9-8ckAqB0/s1600/budu.jpg 

1- Rambot warno po taik aye monir..dopom warna po air karat..kokor tapom-tapom bajek napok po avril..

2- Awok dok main pulas-pulas rambot tepat pablik po kero duku dok jeler lidoh..Awok nak jadi pornstar ko..?

3- Ambik gambar kot atah, buat muko po itik & awok upload kat facebook..lugar sayo ngelih..kalu sor album namo awok, dale tu sumor muko po itik awok buat. Muko penuh depey kamero.. penuh frame.. wak lapa ni awok ni…

4- Awok sero comel la tu awok taip msg ” euuww.. gih derat awop..puah etek nih..rumoh takdop ore..gewe gi main futsal pulok dos.. bosey bosey! T__T po taikk awok nin…
 http://3.bp.blogspot.com/_FclMQG0VU6s/TMFwrvcI1GI/AAAAAAAAAeo/3ri3PTIkbLg/s1600/gelak%5B1%5D.JPG
5- Awok agah bilo makan di KfC nge saem-saem awok..dam lagi awok amek gambar..snap situ snap sini.. wak po takdop ore jah.. awok tahu dop kalu mat salleh dio kato” annoying shit” awok ni… bolok ni..

6- Awok pakai baju napok luroh kofek pahtu awok gi jalan KBmall..awok suko baru boyo darat dok kutik pitah awok.. pahtu balik update status di fb ” ‘nyampah nyow adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh’ Perosak bahasa sial…

7- Sakit mato awok tahu dop tengok awok dok peluk nge jatey ko atah shoppping complex… dos gatal juboo mena gak ejah gi hotel buko bilik 3o yar laa… wak munoh pemandangan ore nok shopping jas awok ni…

8- Awok pakai tudung pigak awok paka suar jeans hok bekah punggong sapa dok sekilo tu napok dos yuk yak punggong awok dok golek…tamboh-tamboh time awok duduk.. separr napok lurooh juboo…

9-Po taik awok ni..bilo awok tulis status kat facebook..kononnyo awok ni macam best kejap Single, metar in relation, kejap open..baik awok bubuh ‘I am Lesbian’ lalu.. baru jolo…

10- Nyampah awok tahu dop awok tok reti bawok barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik jah..tu pun nak suruh cik abe awok gok bowok..biar gewe awok nyupoh abis segalo nate lam bukit tubik pom lam ati dioo…

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...