widget

Friday, January 27, 2012

life museum in thailand

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

jawapan-jawapan budak sekolah

waaaaaaaaaa..... tengok la imaginasi dorang..... sungguh tinggi dan kreatif! i like!

jawapan exam [Gambar Lawak] Jawapan Exam Yang Lawakjawapan exam 14 [Gambar Lawak] Jawapan Exam Yang Lawak


jawapan exam 13 [Gambar Lawak] Jawapan Exam Yang Lawak


jawapan exam 12 [Gambar Lawak] Jawapan Exam Yang Lawak
jawapan exam 7 [Gambar Lawak] Jawapan Exam Yang Lawak


jawapan exam 6 [Gambar Lawak] Jawapan Exam Yang Lawak


jawapan exam 5 [Gambar Lawak] Jawapan Exam Yang Lawak


jawapan exam 4 [Gambar Lawak] Jawapan Exam Yang Lawak


jawapan exam 3 [Gambar Lawak] Jawapan Exam Yang Lawakgelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

lelaki tunjuk belalai gajahgelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

konsep nikah gantung

Nikah gantung (atau dalam Bahasa Arab disebut Nikah Khitbah) sebenarnya bermaksud pernikahan di mana pasangan pengantin tidak duduk serumah dalam satu-satu tempoh yang ditetapkan hasil persetujuan bersama kedua-dua belah pihak. Tanggungjawab pemberian nafkah oleh suami kepada isteri juga diringankan dan boleh dilepaskan.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0btmsBxqJ-XSgU6keTWeO0L64cU4yUwKvGV-Fc_-z0pMWNa2VspOS2SXP9vu8BS46jGSptga_J19Ouc8Eo6wA0J-oAdtdnIXSursU33uqa62HGpjqWkLO-gHSYqpEEdwPIlCN59ToFsTv/s1600/married4.jpg

Dalam kata lain, majlis akad nikah diadakan terlebih dahulu tapi majlis kenduri kahwin (walimatul urus) diadakan kemudian. Penangguhan majlis kenduri kahwin tersebut boleh hingga menjangkau tempoh bertahun-tahun lamanya.

Akan tetapi rukun-rukun perkahwinan seperti biasa perlu diikuti iaitu perlu ada suami, isteri, wali, saksi dan akad (Ijab Qabul). Tidak ketinggalan juga maskahwin pun perlu dibayar. Untuk hantaran boleh ditanggunhkan dulu.

Sebab-sebab biasa nikah gantung ini dibuat adalah seperti:
  • Suami masih tidak mampu menyara sepenuhnya kos hidup isteri seperti rumah sewa, pakaian dan sebagainya.
  • Pasangan masih lagi menuntut dan masih belajar.
  • Belum bersedia memberi komitmen sepenuhnya dalam menunaikan tanggungjawab berumahtangga.
Setelah majlis akad nikah berlangsung, kedua-dua pasangan perlu tinggal secara berasingan sehingga benar-benar bersedia untuk memikul tanggungjawab sebagai suami dan isteri. Pada kebiasaannya pasangan ini akan tinggal di rumah ibubapa masing-masing.
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlaiSpwfBetPu2b68yiMyXbrwIMhC0vz-0e4IEqOpTBpIugIS58weVMZjks3uDxpdnf3ES5lMGOMY-_gr58qtijRtzoQujs_qC6jPnHYConU1XvoHBYOCH7CtOjhPMdFLUCeUUP9DyzFQ/s1600/logo+nikah_.jpg
Tujuan utama nikah gantung ini dilakukan ialah bagi mengelakkan berlakunya penzinaan dan kelahiran anak luar nikah. Setelah kedua-dua pasangan ini melalui nikah gantung, mereka boleh bertemu, berdating, dan bermesra. Malah jika melakukan seks pun hingga melahirkan anak ianya tidak salah dan tidak haram. Anak yang mereka lahirkan itu adalah sah hukumnya.

Walaupun mereka nikah gantung, mereka adalah pasangan suami-isteri yang sah di sisi agama Islam dan undang-undang Kerajaan Malaysia.
 http://4.bp.blogspot.com/-o-w26F-CD2g/Ti4oadEd02I/AAAAAAAAAbU/YfWVYwED4Eo/s1600/nikah-yuk.jpg
Dari sini anda dapat lihat bahawa kesucian institusi kekeluargaan itu dapat terus dipelahara. Si gadis yang hamil dalam tempoh nikah gantung tidak perlu berasa panik dan gerun oleh kerana anak yang dikandung adalah sah. Dengan ini kes-kes dan isu pembuangan bayi tidak akan berlaku.

Di sinilah anda boleh lihat bahawa ajaran Islam itu amatlah mudah dan mampu meringankan umatnya dalam menjalani kehidupan seharian.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

wanita seksi boleh membawa maut kepada lelaki

Ramai wanita pasti menganggap pakaian seksi amat menyenangkan seorang lelaki. Apatah lagi secara terang terangan ramai lelaki mengakui cukup suka melihat wanita yang berpakaian seksi. Tetapi awas jangan berasa terlalu seronok melihat wanita yang berpakaian menjolok mata.

Menurut satu kajian menunjukkan bahawa seorang lelaki boleh terbunuh apabila melihat wanita berpakaian seksi. Alasannya apabila melihat wanita seksi, seorang lelaki itu perlu berusaha keras untuk menahan ghairah tanpa mampu melampiaskan hasratnya tersebut. Keadaan ini yang berterusan berlaku boleh menyebabkan berbagai penyakit kepada lelaki termasuklah stress dan kanser prostat.

Pengkaji di Amerika telah melakukan kajian selama 3 tahun. Hasilnya mereka mendapati bahawa 80% lelaki berumur diatas 60 tahun meninggal kerana kanser prostat dan penyakit lainnya termasuklah kerana hasrat yang tidak dapat disalurkan.

Selain itu didapati juga lelaki yang berusia 30 tahun memiliki gangguan impotens kerana tidak mencapai kepuasan seksual secara berterusan.
 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9zJkbcmlQ6DZtpdUzkR3lnkRoayxcAg_Svz3vIByPu9V9CNZy1CMRXkUxefHrCBlB55bf6uuBkEKGs0S32IgIfhGDVu2qmaX4NjYbDv14_bHL41XslMbt6sPgdAT1aU8adEH9NbB6iMjc/s1600/brad_pitt_08.jpg 
seksi kah? haha

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

jenis-jenis urutan

DIANGGARKAN lebih daripada 80 kaedah urutan yang diiktiraf di seluruh dunia. Keberkesanannya secara klinikal turut membuatkan urutan terus popular.
http://media1.my.88db.com/my_UploadFiles/2011/10/19/EDAD1257-E948-4BF2-B03D-BBF661F3D4ED.JPG

Biarpun tiada kaedah piawaian untuk satu-satu jenis urutan, urutan lazimnya dilakukan ke atas otot, tendon, ligamen, kulit, sendi atau tisu penghubung lain.

Urutan yang boleh dilakukan menggunakan tangan, jari, siku malah kaki ini sebenarnya sudah terkenal sejak zaman berzaman. Tulisan awal mengenai urutan boleh ditemui dalam tamadun kuno termasuk Rom, India, Jepun Mesir dan Mesopotamia.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQTywjjwJa03_Yc-Ca6lMDPx-pLlQ5rGzOVp_fwZgQKKnWG0UP2RS7faPcCViwF0lOrvR-aBRoRT3BNoL46sFI92avXq3cKIAXu4csnUdZaDLY0FcgFIdYu9L7YW-2MKjFLTtWkBVGaZ7f/s1600/6037baby_massage.jpg
Antaranya adalah urutan yang direkodkan sebelum Masihi lagi yang menceritakan mengenai urutan seharian menggunakan minyak zaitun sebagai sebahagian daripada regim kecantikan wanita.

Urutan semakin popular di Amerika Syarikat pada pertengahan abad ke-19. Namun ketika era 1930-an hingga 1940-an, pengaruh urutan kian berkurangan lantaran perkembangan dalam bidang perubatan.

Apapun, pada 1970-an, pengaruh urutan kian meningkat sekali lagi khususnya di kalangan atlit sukan di negara terbabit. Urutan turut digunakan pada era berkenaan oleh jururawat bagi membantu mengurangkan kesakitan di kalangan pesakit serta membantu mereka untuk tidur.

Ketika kejohanan Olimpik Musim Panas 1996 di Atlanta, urutan ditawarkan buat pertama kali sebagai perkhidmatan perubatan utama.

Info jenis urutan

Urutan Thai:

http://michellemerrifield.files.wordpress.com/2010/04/thaimassage2.jpg
Ia dipercayai dikembangkan oleh ahli perubatan Buddha, Jivaka Kumar Bhaccha, kira-kira lebih daripada 2,500 tahun lalu di India.Ia kemudian sampai ke Thailand di mana teknik dan falsafah Ayurveda yang digunakannya itu turut dipengaruhi oleh perubatan Cina.

Selama berabad lamanya, urutan Thai dilakukan oleh golongan sami sebagai salah satu komponen perubatan Thai.Urutan Thai agak lasak dengan penggunaan tangan, lutut dan kaki pakar terapi urutan.

Ramai menganggap urutan Thai memberi kesan merehatkan dan membuatkan diri lebih bertenaga.Urutan ini tidak menggunakan sebarang minyak yang lazimnya dilakukan di atas lantai berlapik.

Ia boleh mengambil masa antara 60 minit sehingga dua jam.Urutan ini antara lain membantu seseorang untuk lebih relaks, mengurangkan tekanan, meningkatkan peredaran darah, meningkatkan tenaga serta menyeimbangi keadaan tubuh.

Urutan aromaterapi 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxnXFfkDuGCkCOv3bu2YzEwLcWmE64WSHw1GygXklF0WKvVP9oKMQC-NVZvu0KZwzmIUgovYlg1CqEd0_jpPITX2yd0gK4oZ51x-JuXHIG8yJt-QFyX2PdQzmUUxJ3q8XH9MQneUa-gybV/
Sejenis urutan yang popular di spa. Ia menggunakan minyak pati tumbuh-tumbuhan yang digabungkan dengan minyak pembawa. Penggunaan minyak pati sudah dikenali sejak zaman kuno di Mesir, Itali, India dan China.

Minyak pembawa adalah minyak sayur-sayuran yang digunakan sebagai asas untuk mencairkan minyak pati sebelum ia disapu pada kulit. Minyak pembawa digunakan kerana minyak pati terlalu pekat untuk disapu terus pada kulit. Antara minyak pembawa yang popular adalah minyak kelapa, avocado dan badam manis.

Urutan tidak digalakkan untuk mereka yang mempunyai keadaan berikut:
1. Penyakit kulit berjangkit, ruam atau luka
2. Baru menjalani pembedahan
3. Baru menjalani kemoterapi kecuali disarankan doktor
4. Cenderung untuk mengalami masalah darah beku.
5. Wanita hamil (sebaiknya berbincang dengan doktor terlebih dulu sebelum melakukan urutan manakala urutan untuk wanita hamil sebaiknya dilakukan pakar terapi urutan yang bertauliah dalam urutan wanita hamil).

Petua urutan:
1. Jangan mengambil makanan berat sebelum mengurut
2. Tiba awal di spa atau pusat urutan, sekurang-kurangnya 10 minit untuk merehatkan tubuh sebelum memulakan urutan.
3. Pastikan pakar terapi urutan mengetahui maklumat kesihatan diri kerana sesetengah jenis urutan tidak sesuai dilakukan untuk mereka yang mempunyai masalah tertentu.
4. Jika rasa tidak selesa semasa diurut, maklumkan pada pakar terapi urutan.
5. Bernafas membantu diri untuk lebih merehatkan tubuh. Ramai yang kurang bernafas semasa diurut kerana rasa gementar.
6. Rehatkan diri ketika diurut.
7. Minum selepas urutan.
8. Ambil sedikit masa bersendirian selepas urutan bagi membolehkan tubuh 'menerima' manfaat urutan.

Kesan terapeutik urutan mengambil masa justeru, sebaiknya ia dilakukan lebih kerap untuk menikmati manfaatnya. Oleh itu, jika urutan itu bertujuan untuk memulihkan ketegangan otot atau pulih daripada masalah tisu lembut, sesi urutan lazimnya mengambil masa.


tiba-tiba rasa sangat lenguh2 bahu dan belakang-------- mengada!  :D

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...