widget

Monday, June 11, 2012

tips jimat

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdCTwXbbczxvAuL9kuWNJX4WmrQlpocc2QST3hD9Lvj8KodLb7TbKp_PAYGoZH_eTGTdgHIDheBx70nu6QT-G3OSDAeGlZXEPO2Wkg1WwrB7LbwCVtYMuGzQvmY-AgetgcDvkXLayPB2s0/s1600/salary.jpg

1. Beli barang makanan secara pukal seperti gula, susu tin, atau sardine. Barang bukan makanan juga boleh dibeli secara pukal seperti tisu, axion dan sebagainya. Tetapi anda haruslah bijak memilih. Belilah barangan yang boleh disimpan dalam jangkamasa yang lama dan mempunyai tawaran harga yang menarik jika dibeli secara pukal.

2. Sesetengah pusat membeli-belah seperti Tesco menawarkan kupon bagi sesuatu produk atau promosi. Lebih baik guna dari dibuang sahaja.

3. Jika anda ingin membeli sesuatu produk, contohnya susu tin, jangan terlalu berkira tentang jenama tetapi belilah jenama yang menawarkan harga yang berpatutan dan selesa dengan bajet anda.

4. Jika rumah anda mempunyai laman atau ruang untuk bercucuk tanam, lebih baik anda berjimat cermat dengan menanam sayuran sendiri seperti serai, cili, bawang (daun bawang), pokok kari (daun kari), pandan dan sebagainya.

5. Membeli air mineral sekali sekala tidak mengapa, tetapi jika setiap kali anda mahu minum di luar dan membeli air mineral di kedai, adalah tidak menjimatkan. Lebih jimat anda membawa botol air anda sendiri dari rumah.

6. Jika anda ingin lebih berjimat, bawalah bekal anda sendiri dari rumah. Setiap kali waktu makan, anda tidak perlu keluar makan di kedai yang sudah tentunya adakalanya mahal.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

cara cepat atasi masalah keguguran rambut

http://www.hairgrowthtipshq.com/wp-content/uploads/2012/05/hairloss1.jpg 
1) Gunakan gam cap gajah untuk menggamkan balik rambut korang yang gugur tu. Gam dari tepung ubi tidak di galakkan kerana ia tak tahan kena air.

2)
Semburkan rambut korang dengan racun makhluk perosak. Ianya penting bagi menjamin rambut korang dari diserang makhluk perosak seperti kutu babi.

3)
Lumurkan rambut korang dengan baja asli atau organik seperti taik ayam atau taik lembu. Kalau taik kucing lagi bagus. Hasilnya rambut korang akan tumbuh dengan subur.

4)
Buang atau cantas rambut-rambut yang bercabang. Ianya amat perlu supaya rambut-rambut yang lain tidak turut dijangkiti penyakit rambut bercabang-cabang.https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKLTu6uNcOfNjK8WxPocaMsJoh0JEXgyPxp7LAChPxAPbjIkjZJvW1MKVX6JUnebWmx6HG0NDHf3_TE4HqqZ1AqjiMJfz2gVsELiLPBU2C6Xb7rGkDIau05Co1CFsqs2j_ubjKRTysy0U_/s1600/rambut%20gugur.bmp
5) Jangan membebeankan kepala otak dengan banyak berfikir kerana ianya akan menyebabkan akar-akar rambut menjadi lemah. Sila berfikir menggunakan kepala orang lain.. jadi selamatlah rambut anda.

6)
Sekiranya semua di atas gagal dilakukan korang boleh ambik bulu ketiak atau mana-mana bulu dan tampal atas kepala korang supaya masalah ini di atasi dengan pantas sekali.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

rahsia rambut

http://cutebabypictures.org/d/2902-1/baby%20with%20funny%20hair%20and%20beautiful%20blue.jpg 
1) Walaupun dari segi zahirnya rambut orang Asia ini kebanyakannya berwarna hitam, akan tetapi akibat ingin membaratkan diri maka diorang sanggup mewarnakan rambut.

2)
Untuk membentuk sahsiah diri yang lebih cemerlang ia memakan masa dan tekad yang kuat, tapi untuk membentuk rambut dengan pelbagai bentuk hanya perlu menggunakan minyak atau jelly rambut.

3)
Ramai yang terpengaruh dengan iklan pencuci rambut bukan disebabkan kualiti produk yang dijual, akan tetapi modelnya. Adakala membeli syampu berdasarkan model syarikat mana yang paling menawan.

4)
Salah satu bahagian aurat wanita adalah rambut dan tak patut dipertontonkan. Akan tetapi ramai orang lelaki yang lebih gembar menyorokkan rambut kerana takut disalah anggap akan status jantina diorang.

5)
Terdapat berbagai-bagai jenis rambut, antaranya rambut ikal mayang dan rambut gatal. Bukan hanya penari sahaja mempunyai rambut ikal mayang dan bila pasangan korang curang jangan sesekali menyalahkan rambut gatal, salahkan pasangan korang yang memang gatal.

6)
Rambut beruban itu bukan penyakit, jadi tak perlu risaulah jika rambut korang memutih. Itu hanya petanda bahawa korang makin tua dan bersyukurlah kerana korang sempat beruban daripada tak beruban.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

ciri-ciri kawan pergi mati

http://home.comcast.net/~superearthling/images/LifeLessons/Friends/friends02.png

Kawan Yang Suka Makan Kawan
Boleh jadi kawan makan kawan ni ialah kawan lama korang yang makan sepinggan, tidur sebantal yang korang dah berikan kepercayaan sepenuhnya. Mungkin kerana seorang perempuan yang korang berdua sangat suka tetapi perempuan tersebut milih kawan korang. Tu korang tak puas hati dan korang burukkannya di belakang kawan korang tu.

Kawan Yang Macam Kawan Tapi Tak Boleh Dibuat Kawan

Boleh jadi kawan macam ini dia berbaik-baik dengan korang sebab pada satu masa nanti diorang boleh gunakan korang. Dia boleh menjadi kawan rapat, bila susah dia cari korang tapi bila senang dia akan hilang buat sementara.

Kawan Yang Tak Reti Bahasa

Kawan yang tak reti bahasa ini sebenenarnya dia faham apa yang korang cakap tapi dia buat bengap atau bodoh seperti tak paham. Contohnya, harta kita dia buat macam harta dia sendiri atau dah la tumpang almari baju lepas tu ngan baju-baju kita dia sarung sekali.

Kawan Yang Kedekut

Kawan yang kedekut taik hidung masin. Apa sahaja pun berkira walaupun duduk serumah. Lima sen pun nak berkira payah la. Jangan harap la korang nak merasa dia belanja makan.

Kawan Yang Klepet Kawan

Kawan yang suka meminjam barang-barang korang dan kata nak pulangkan tapi bila dah pinjam dia tak reti langsung nak pulangkan. Bila korang mintak pun dia buat muka tak bersalah aje.

Kawan Yang Suka Tipu Kawan

Dia bercerita seperti dia tidak bersalah langsung tapi rupanya cerita tu cuma nak meraih simpati korang agar ada orang percayakannya, padahal yang bersalah adalah dia.

Kawan Mengata Kawan

Kawan yang korang percaya sangat dengan dia tapi depan korang dia sokong je apa korang buat (yang baik la) tapi rupanya bila korang takde dia mengata dan mengutuk korang yang macam-macam, serupa talam dua muka.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

tanda-tanda anda semakin berumur

http://lnux.files.wordpress.com/2012/05/pakcik-googel.png?w=630
1) Yang jelas, rambut korang yang dahulu sama hitam hati lain-lain, sekarang dah bertukar menjadi rambut dan ada uban tapi perangai yang tak berubah.

2)
Korang terpaksa makan kolagen untuk mengelakkan nampak sebarang kedutan, walaupun sikit korang dah risau.

3)
Rasa macam semalam je buat parti birthday, tapi tahun ini hari birthday itu datang lagi.

4)
"Siapa pakcik kau, bila masa aku jadi pak sedara kau?" Dulu orang panggil abang sekarang ramai pulak yang panggil pakcik.

5)
Kawan-kawan seangkatan dan sebaya korang bila tanya lepak kat mana malam ni, kebanyakkannya lepak kat masjid. Korang je masih lepak kat pusat karaoke.

6)
Selera makan daging selalu hilang sebab ada gigi yang dah rompong, itu pun masih mengaku muda belia lagi.

7)
Bila doktor dah sahkan korang itu ada penyakit tiga serangkai, makan kena pantang, tidur kena jaga, ubat kena ambil ikut jadual.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

tahukah anda apa itu sihir pelalau?

Info Mengenai Sihir Penghalang (Pelalau)

Tujuan sihir pelalau ini ialah untuk menghalang pesakit dari mencari rezeki samada di tempat kerja atau premis perniagaan, menghalang perkahwinan atau menghalang kemajuan dalam pembelanjaraan. Semua usaha untuk mencari rezeki-rezeki ini terhalang tanpa sebab yang munasabah.

Sihir pelalau sering dilakukan pada premis tempat kerja atau premis perniagaan yang boleh menyebabkan perniagaan ditutup kerana kerugian atau tidak ada pelanggan membeli atau berurusan. Ada juga sihir pelalau untuk membuat anak-anak lalai dalam pelajaran dan akhirnya tidak lulus peperiksaan atau berhenti sekolah. Terdapat sihir pelalau untuk menghalang pesakit untuk berkahwin atau bertunang.

Ada 4 jenis sihir pelalau atau sihir penghalang:
1. Sihir penghalang perniagaan
2. Sihir penghalang perkerjaan
3. Sihir penghalang pembelanjaran
4. Sihir penghalang perkahwinan atau pertunangan

Sihir pelalau ini biasanya menggunakan kaedah makhluk halus iaitu jin. Sihir pelalau perniagaan selalunya akan menggunakan makhluk halus untuk menjaga atau menghalang premis perniagaan dari para pelangan. Jin-jin ini lah yang diperintahkan oleh tuan punya bomoh untuk mengelirukan pelanggan yang hendak datang ke premis perniagaan tersebut.

Pesakit-pesakit yang mengalami sihir pelalau ini dan kebanyakan dari mereka dihinggapi jin dalam tubuh dan otak mereka. Jin-jin inilah yang mempengaruhi dan menguasai pemikiran dan perasaan persakit supaya berkelakuan seperti malas, bingung, emosi gelisah dan resah, pemikiran tidak fokus, mengantuk yang berlanjutan, sakit seluruh badan, panas baran, selalu marah-marah tanpa sebab dan dan lain-lain.

A. Sintom penderitaan dan halangan untuk sihir pelalau perniagaan:

1. Pelanggan seolah-olah tidak nampak kedai atau premis perniagaan yang berkenaan, atau pun nampak, tetapi seperti tidak perasan.
2. Tempat perniagaan tidak ada daya tarikan.
3. Sihir pelalau yang dikenakan pada kedai makanan boleh menyebabkan makanan yang dihidangkan cepat basi atau rosak, biarpun baru dimasak.
4. Pelanggan sakit perut selepas makan dari kedai makanan itu.
5. Pesakit atau tuan punya perniagaan itu akan merasa tidak bersemangat untuk berniaga, mengantuk yang bersangatan, malas, rasa takut, gelisah dan sakit badan, tetapi semua penderitaan dan perasaan yang dialami akan hilang, pulih seperti sediakala sebaik-baik sahaja melangkah keluar dari kedai.

B. Sintom penderitaan dan halangan untuk sihir pelalau pekerjaan:

1. Pesakit rasa malas di pejabat, mengantuk yang berlarutan, resah dan gelisah di tempat kerja hingga tidak fokus dalam mengerjakan tugas-tugas di pejabat.
2. Malas dan tidak berminat untuk pergi kerja, kadang-kadang sesat tidak jumpa tempat kerja atau pejabat, fikiran runsing dan tidak dapat melaksanakan kerja dengan betul, dan akhir sekali terpaksa di buang kerja oleh majikan atau berhenti bekerja (resign).
3. Tidak disenangi oleh kawan-kawan sekerja atau pegawai atasannya sering mencari-cari kesalahannya.
4. Produktiviti perkerjaan merosot dan pesakit mempunyai moral yang rendah untuk bekerja.

C. Sintom penderitaan dan halangan untuk sihir pelalau pembelajaran:

1. Anak-anak yang sedang belajar dengan tiba-tiba akan menjadi pelupa, tidak mahu pergi sekolah lalu berhenti, padahal sebelum ini dia merupakan pelajar yang baik dan rajin.
2. Anak-anak akan menjadi leka dan tidak fokus dalam pelajaran nya dan akhir sekali tidak mahu ke sekolah.
3. Mula malas melakukan ibadah seperti sembahyang fardhu, mengaji Quran, dan sebagai nya.
4. Si anak itu lama kelamaan terdorong untuk melakukan kejahatan seperti mengambil dadah, minum arak, berzina, dan lain-lain.

D. Simptom penderitaan dan halangan untuk sihir penghalang perkahwinan:

1. Hilang keinginan atau terkunci nafsu untuk berkahwin yang membuatkan seseorang itu tidak bertemu jodoh selagi kekuatan sihir itu ada di dalam badannya.
2. Sihir ini boleh membuat pesakit murung, tidak bermaya, pendiam dan menyendiri.
3. Menyebabkan halangan untuk meneruskan pertunangan atau perkahwinan. Contohnya pihak perempuan akan menolak peminangan pihak lelaki tanpa sebab, atau rombongan peminangan dihalang datang dengan berlakunya kemalangan, atau memutuskan tarikh pertunangan atau perkahwinan walaupun telah di persetujui terlebih dahulu. Semuanya berlaku tanpa sebab yang jelas, atau ada sebab tetapi terlalu kecil untuk dijadikan alasan.
4. Berlaku pertengkaran dan pergaduhan selepas saja bertunang atau berkahwin, sedangkan sebelum bertunang atau berkahwin, mereka samat sayang menyayangi. 

wallahua'lam~~

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...