widget

Tuesday, September 11, 2012

faedah-faedah bersutubuh bagi suami isteri

Berikut ialah beberapa ganjaran melakukan persetubuhan suami isteri selain untuk memperolehi zuriat:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg15aIoAxP9txYAFPo2YSgCXFhcoONLWyL5jRqrITCajwLfogqmd1c_wGUqJsuvxifslVytAjUN3L2iVrpv_PHFlwOgfFld11fyQo5rI203Jwuc52_hXwuMLNqL14JMfzoD8RT4e0fvGDB0/s1600/bersetubuh+cara+islam.jpg
1. Sejenis senaman.
Hubungan seks ialah salah satu bentuk aktiviti fizikal. Ketika hubungan berlaku, berlaku pelbagai perubahan fisilogi yang berlaku dalam badan seolah-olah seperti seseorang lelaki sedang menjalani aktiviti senaman.
Contohnya, semasa hubungan seks, tahap kadar pernafasan akan meningkat. Peningkatan pernafasan dan pernafasan yang dalam akan meningkatkan tahap oksigen dalam badan dan boleh memperbaiki sel-sel yang rosak. Kapasiti paru-paru juga akan meningkat. Begitu juga dengan degupan jantung, ia akan meningkat ketika hubungan seks dan ini akan meningkatkan aliran darah dalam badan.

Ketika hubungan seks, pelbagai otot mengalami kontraksi dan selepas hubungan seks, sering kali saudara dapati saudara letih dan berpeluh. Ini bermakna ada aktiviti fizikal yang membakar kalori berlaku semasa hubungan seks. Dianggarkan, jika saudara melakukan hubungan seks tiga kali seminggu dan setiap kali hubungan memakan masa 15 minit, saudara akan menggunakan 7,500 kalori setahun. Ini umpama saudara berjoging sejauh 120 km. Hormon testosterone yang dikeluarkan ketika hubungan seks juga akan meningkatkan kekuatan otot dan menguatkan tulang.
2. Penawar kesakitan.
Semasa hubungan seksual, sejenis hormon yang dipanggil ‘endophine’ akan dirembeskan. Hormon endophine ini mempunyai fungsi melegakan kesakitan dan sejenis hormon penahan sakit.
Satu kajian dijalankan menunjukkan semasa hubungan seksual terutama semasa orgasma, seseorang tidak akan merasa kesakitan dan selepas hubungan seksual, kesakitan ringan akan berkurangan.
3. Perlindungan kepada kelenjar prostat.
Sebahagian besar dari cecair yang dikeluarkan semasa ejakulasi datangnya dari kelenjar prostat. Hubungan seks yang kerap dapat membantu meningkat produksi cecair yang baru serta dapat mengeluarkan cecair yang berada dalam kelenjar. Jika ejakulasi lama tidak berlaku, akan terjadi pengumpulan cecair dalam kelenjar dan ini boleh menimbulkan inflamasi atau keradangan pada kelenjar prostat.
4. Pengurangan risiko mendapat masalah mati pucuk (ED)
Lima puluh peratus dari lelaki yang berumur lebih dari 40 tahun akan mengalami masalah mati pucuk. Salah satu langkah pencegahan ialah dengan kerap melakukan hubungan seks.
Semasa proses ereksi berlaku, banyak darah dari arteri akan dipamkan ke batang zakar dan darah ini akan membawa oksigen dan nutrien kepada tisu batang zakar.
Proses ini akan mengekalkan kesihatan batang zakar dan ketegangan batang zakar.
5. Mengurangkan stress.
Sudah terbukti dari segi kajian saintifik bahawa hubungan seks yang kerap dapat mengurangkan stress. Ini adalah kerana semasa hubungan seks, badan akan menghasilkan dopamine iaitu sejenis kimia dalam badan yang boleh mengurangkan stress.
Sejenis kimia lagi yang dikenali sebagai oxytocin, juga dirembeskan dan hormon ini bertindak sebagai hormon yang memberi kesan kelegaan serta kesan positif terhadap keinginan dan nafsu seseorang lelaki.
6. Lain-lain kelebihan.
Kajian di negara Barat menunjukkan hubungan seks yang dinikmati dapat mengurangkan risiko penyakit jantung, mengurangkan sakit kepala, mengurangkan kemurungan serta dapat memberi kebaikan pada otot dan sendi. Selain itu, hubungan seks juga dapat mengukuhkan hubungan dan mengeratkan kasih sayang antara pasangan suami-isteri

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

sebab manusia masih dirasuk dalam bulan puasa


gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Petua Untuk Menyayangi Seseoranghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMOskDOCUJqicfJNFMhHp78QiuPm__QsWlu8G4CqaVkWZpBFBkn89I4L2ThIwgmRniAS3nP6nOrrS90SbGj8d3U4yYq4VWl6jvGs3C-3oSuMcgK8ucrL7GJW70_WoqN71S5CX7ZzMhyphenhyphen-k/s1600/love-heart.jpg 
1. Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan. Jika anda meletakkan sesuatu perhubungan berdasarkan perasaan, ianya akan gagal kerana perasaan sentiasa berubah dari masa ke semasa.

2. Sayangi dia seadanya. Dia sememangnya seorang yang istimewa dan biarkan ianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang dia kerana sekali anda mengubah, selamanya anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda terpikat padanya kerana dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjI871ZOlBqpsMsdXzDFPR4lqV59vBfIekCsy7wTeYgbXGfp48FJZhVLdyAjO-AbCOHLIKjCwdC0nQ4gBCC59WtlTJ5PYQ688gBOa4CT-cV7_aTzBbLg1xls0GL6NxLiuH24BAyWhUjNwc/s640/sayang.jpg
3. Sayangi dia sepenuh hati. Sesungguhnya dia telah banyak berkorban untuk anda. Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tetapi demi cinta, dia telah memilih diri anda. Maka, jangan sesekali cuba untuk mempermain-mainkan keluhuran cintanya.

4. Hormati pendirian dan keputusan dia. Jangan anda merayu dan jangan mencipta alasan supaya dia menerima cinta anda. Kelak, yang anda akan dapat darinya hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta setulus hati.

5. Yakinkan diri anda akan keistimewaan dia. Dia adalah satu-satunya di dunia ini dan jangan mengharapkan kesempurnaan dari dia kerana dia telah pun cukup sempurna semenjak anda mula terpikat padanya.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbRhC9bLnDE0Lqxf2QCdWyUE5FdoT6ykZqiSh0kfioi7bbkPRT4a8_JZFEn3zMVKHPW6sqGU2MFV-dbybqKss2TW_C02Yhyles1IOwE1_V53BFUgMowLCApueMq7NSugxpMTgqXG829bk/s1600/saya-sayang-awak.gif
6. Percaya akan dirinya. Sentiasa bersangka baik padanya jika anda juga mahukan sebegitu darinya. Pastikan anda akan sentiasa meletakkan diri anda di tempatnya sebelum melakukan apa-apa. Jika anda sendiri tidak dapat menerimanya, apatah lagi dia.

7. Jangan berjanji menyayangi dia untuk selama-lamanya kerana selama-lamanya bagi anda mungkin akan berakhir keesokkan harinya. Tetapi berjanjilah untuk menyayangi dirinya seolah-olah setiap hari itu adalah hari yang terakhir untuk anda berdua.

8. Bercinta dengannya adalah seperti memberi hati anda kepadanya untuk dilukai. Tetapi, kepercayaan itu penting. Percayalah kepadanya, nescaya dia akan melindunginya sepenuh jiwa dan raga.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

definisi seni oleh Demetri Martin yang pecah perot


gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Nakurnjak---Sarung pemanas zakar di negara beriklim sejukCroatia merupakan sebuah negara beriklim sejuk yang mempunyai tradisi sendiri dalam seni pembuatan pakaian. Antara yang paling terkenal adalah sarung pemanas zakar!

Tradisi yang berkurun lamanya ini bagaimanapun hampir ditelan zaman sehinggalah salah seorang rakyatnya, Radmilla Kus mengambil keputusan untuk mempopularkan semula sarung tersebut.

Percaya atau tidak, tempahan yang diterima sungguh hebat hingga memaksa beliau menggajikan ramai pekerja semata-mata untuk mengait sarung-sarung zakar berkenaan!

Mungkin ramai yang tertanya-tanya apa relevannya kain sarung itu?

Untuk pengetahuan korang, musim sejuk negara itu sering mencatatkan suhu yang melampau hingga ramai kaum Adam di sana diserang ‘frosbite’ terutama jika mereka menunggang kuda dalam tempoh yang lama.

Disebabkan bimbang alat genital mereka mengalami kecederaan, mereka mencipta sarung tersebut yang dipanggil ‘Nakurnjak’. Ia juga dikenali dengan nama ‘Penis warmer’ atau ‘Willie warmer’. Ia sangat terkenal di kawasan perkampungan tanah tinggi di negara itu. Selalunya si isteri akan mengait sarung ini untuk diberikan kepada suami masing-masing.

Menurut Radmilla, wanita negara itu percaya, zakar yang ‘panas’ mampu menjadikan suami mereka ‘subur’ dan meningkatkan peluang untuk mendapat zuriat.


Ketika ditanya mengenai saiz sesebuah sarung zakar yang dipesan di kedainya, Radmilla berkata, pelanggannya boleh mengukur sendiri saiz kemaluan masing-masing, kemudian serahkan padanya.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...