widget

Tuesday, July 17, 2012

Dr Afifi Al Akiti, Anak Malaysia Pertama Menjadi Pensyarah Universiti Oxford

Anak Malaysia Pertama Menjadi Pensyarah Universiti Oxford 
Dr Afifi Al Akiti menjadi pensyarah di Universiti Oxford pada usia 34 tahun. Beliau anak melayu pertama yang menjadi pensyarah di Universiti Oxford
Latar belakang beliau dari pendidikan asas di Selangor seterusnya ke sekolah pondok di Indonesia, Maghribi dan Syiria. Beliau juga dilantik menjadi iman di Ireland.
Meraih ijazah pertama dalam Bidang Falsafah Nasrani.
Beliau juga mampu menguasai 7 bahasa iaitu Bahasa Melayu, Perancis, Latin, Arab, Inggeris, Jerman, Yunani.
dan beliau berkopiah berserban segala walaupon duk sana XD
note : ramai umat manusia dah tak jadi macam manusia dah bila balik dari ober the sea-----> perasan nak jadi mat saleh itam... yerkkkk!

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

spesies kucing yang mahal

PERSIAN CAT 
Persian adalah seekor kucing berbulu panjang yang dikenali dengan wajah bulat dan mulut pendek. Universal peringkat nombor satu jenis yang paling popular kerana sangat penyayang dan setia.

Salah satu jenis kucing tertua, namanya sempena nama tempat asalnya, Persia (Iran). Diakui oleh fancy kucing sejak akhir abad 19, diperkenalkan pertama kali oleh England , dan oleh penternak Amerika selepas Perang Dunia Kedua.Di Britain, dipanggil seniman atau pemain muzik klasik Persia.

Walaupun Persia mempunyai harga yang tinggi dan perlu rawatan pemeliharaan setiap hari, ini lebih dari diganti dengan personaliti, tetapi bulunya boleh menjadi mimpi buruk untuk dikekalkan. Kadang-kadang tumbuh sehingga 3 inci panjangnya! Persia memerlukan persekitaran yang nyaman untuk merasa aman.

SIAMESE CAT
Siamese adalah salah satu yang pertama jelas diakui kucing keturunan Oriental.Asal namanya Siamese tidak diketahui, tetapi diyakini berasal dari Asia Tenggara. Kucing ini berkembang biak dari Siamese Moden menunjukkan rapi, ramping, bergaya, fleksibel dan badan berotot.

Kepala berbentuk segitiga, dengan mulut kecil. Mata berbentuk almond dan cembung. Bulu pendek, berkilat, halus, lembut, padat dan sesuai dengan badan.Siamese dikenali dengan skema warna khas yang tajam. Seekor kucing Siamese selalu ingin menjadi tarikan perhatian.

Kucing ini ingin diperhatikan.Kucing ini sangat mudah berinteraksi, berbunyi dengan suara serak untuk perhatian atau hanya untuk diajak berinteraksi! Kucing ini cenderung mendapat perhatian ramai atau kuat menangis jika anda mengabaikannya.

Kucing ini ramping dan cergas dengan telinga yang besar. bulu yang pendek dan terletak berhampiran dengan kulitnya. Kucing ini suka dibelai, dan sangat setia dan rapat dengan seseorang. Kucing ini sangat cerdas dan penuh kasih sayang...

THE MAINE COON CAT
The Maine Coon mempunyai struktur tulang yang besar, dengan bentuk badan persegi, dan bulu panjang menjalar dibadannya. Pembiakkannya dapat dilihat dalam berbagai warna dan dikenali melalui kecerdikannya.

Maine Coons adalah salah satu jenis dalam negeri terbesar.Bagi kucing jantan kebanyakan berat badannya 12-18 paun, pada berat betinanya biasanya 10-14. Kucing ini kuat, lembut dan penuh kasih dengan bulu panjang tetapi tidak memerlukan banyak berhias seperti Persia.


Kucing ini baik akan membuatkan sangat aman dengan anak-anak. Malah menjadi tambahan yang sangat setia kepada keluarga.

ABYSSINIAN CAT

 
The Abyssinian adalah jenis kucing peliharaan dengan bulu dicipta sebegitu menarik.Ada banyak cerita tentang asal-usulnya, sering kucing ini berguling di Mesir,tetapi asal-usul yang sebenarnya tidak pasti.

The Abyssinian telah menjadi salah satu yang paling popular keturunan kucing bulu pendek diAmerika Syarikat. Bulu separa-panjang, padat, dan lembut untuk disentuh. The Abyssinian mempunyai bulu yang luar biasa cukup untuk menarik perhatian.


Setiap bulu mempunyai warna asas dengan tiga atau empat jalur berwarna gelap,bulu berwarna lebih terang pada akar berhampiran kulit,dan gelap "ticking" warna di hujungnya. Abyssinians sangat aktif, sibukdan lucu, dan kucing ini menyayangi manusia.

RAGDOLL CAT
The Ragdoll adalah salah satu jenis kucing peliharaan terbesar dengan bentuk badan tegap, tapak kaki besar dan seimbang. Kucing ini berkembang biak dengan mata biru dan bulu colorpointyang berbeza. Ini adalah kucing semi-artis besar dan berotot dengan bulu yang lembut dan halus.

Dikembangkan oleh penternak kontroversial Amerika Ann Baker, yang terbaik adalah dikenali dengan sifat yang jinak dan tenang dan sifat kasih sayang.

     
Kucing ini sangat lembut,santai dan penuh kasih sayang. Ragdoll yang sempurna untuk peliharaan di rumah atau di mana-mana. Kucing ini begitu jinak sebaliknya berbahaya untuk ditinggalkan di rumah sendirian kerana kucing ini tidak dapat mempertahankan dirijika diserang haiwan lain.

THE EXOTIC CAT
 
The Exotic Shorthair mempunyai sifat lembut dan tenang dari Persia, tetapi lebih hidup dari keturunan kucing berbulu panjang itu.Sifat ingin tahu dan suka bermain, kucing ini mesra terhadap kucing dan anjing lainnya. Kucing ini jarang mengeluarkan bunyi. Kucing ini tidak suka ditinggalkan sendirian, dan memerlukan kehadiran tuannya.

       
Kucing ini cenderung untuk menunjukkan kasih sayang lebih dan kesetiaan dari keturunan paling dan menjadikan pusingan hidup kucing yang sangat baik. sifat kucing yang tenang dan stabil membuat kucing ini sesuai untuk penduduk bandar.

Meskipun demikian, Exotics mempunyai beberapa warisan tenaga dari keturunan kucing berbulu pendek Amerika dan sering mampu memburu tikus.

SAVANNAH CAT
 
 Savana dianggap salah satu jenis yang lebih besar dari kucing peliharaan.Padang rumput tinggi dan ramping membangun memberikan penampilan ukuran lebih besar dari berat biasanya. Kucing ini merupakan kacukan silang antara kucing serval dan kucing rumah.

 
Savana umumnya dibandingkan dengan anjing dalam kesetiaan, dan kucing ini akan mengikuti tuannya di sekitar rumah seperti juga anjing. Savana juga dapat dilatih untuk berjalan di atas tali, dan malah menyambut tetamu.

Savana dilaporkan sebagai sangat sosial dan mesra dengan orang-orang baru, dan kucing lain dan anjing, sementara yang lain ada bersembunyi atau kembali mendesis dan marah ketika melihat orang asing.

Paparan terhadap orang lain dan haiwan peliharaan yang paling mungkin faktor kunci dalam sosialisasi sebagai kucing Savana membesar.Savana tidak mempunyai masalah sifat yang akan dikaitkan dengan asas kucing lebih pemalu dan / atau agresif hybrid. Savana yang sangat ingin tahu,dan telah dikenali masuk ke dalam segala macam hal.

Kucing ini sering belajar bagaimana untuk membuka pintu dan almari, Savana merupakan kucing yang tidak takut dengan air di mana banyak orang akan mand iatau malah terjun dalam air. Beberapa pemilik kucing juga mandi dengan kucing Savana.

BURMESE CAT
 
Burma dianggap sebagai kucing bulu pendek asing di Amerika Syarikat. Warna mata kucing ini diterima untuk berkembang biak dengan mata berwarna emas atau kuning.

Walaupun antara pembiakan dengan Siam dapat mengakibatkan biru atau hijau. Mata biru atau nyata ("aqua") mata, secara genetik mungkin kucing asli di Burma.
Badan ini dikenali kerana berkilau, dengan satinfinish. Seperti kebanyakan kucing berbulu pendek, tidak memerlukan rawatan tambahan. kucing Burma cenderung vokal seperti Siam. Kucing boleh benar-benar terikat dan percaya dengan tuannya.


MANX CAT
The Manx adalah jenis kucing dengan mutasi semula jadi tulang belakang. Mutasi ini ekornya lebih pendek.

Banyak Manx mempunyai rintisan "kecil" ekor, tapi kucing Manx terkenal sebagai sepenuhnya ekor, ini adalah karakter yang membezakan dari keturunan dan jenis badan kucing mutasi genetik. ParaManx dikatakan pemburu unggul dan dikenali untuk menangkap mangsa yang lebih besar malah ketika masih muda.

 


Kucing ini sering dicari oleh petani dengan masalah haiwan pengerat seperti tikus. Kaki belakang Manx lebih panjang daripada kaki depan, menciptakan satu henjutan yang berkesinambungan dari bahu ke punggung kucing memberikan penampilan yang kuat.


Telinga kucing lebih kecil dari keturunannya dan Manx boleh ada dalam pelbagai warna, termasuk Tortoise-shell, Tabby, Calico, dan semua warna bulu padat. Kepala yang bentuknya bulat, dan sering kali sangat ekspresif, dengan mata lucu dan hidung kecil.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

kisah seluar dalam di asrama

http://3.bp.blogspot.com/_jGrl1fbv_UY/TVClgppEvtI/AAAAAAAABGo/7UqmDtzrLYU/s400/spender+Anwar.jpg
Almari Ali adalah almari pertama yang diperiksa oleh warden.. 

Maka terjadilah dialog ini..

Warden : Ali, berapa helai seluar dalam yang kamu ada ?

Ali : Tujuh helai cikgu,

Warden : Ouh, sehari sekali kamu tukar ya ? Bagus !

*********************

Seterusnya giliran almari Ah chong pula diperiksa,.. 

Warden : Ah chong, Berapa helai kamu ada ?

Ah chong : Lima helai cikgu, 

Warden : Kenapa lima helai sahaja ?

Ah chong : Sabtu dan ahad saya tak pakai seluar dalam..

Warden : =,=

*********************

Akhir sekali , giliran Siva pula untuk diperiksa ..

Warden : Siva, Berapa kamu ada ?

Siva : Saya ada dua belas helai cikgu ! Hehe

Warden : Wah banyaknya , Bagus-bagus ! kamu memang pembersih orangnya.. Sehari berapa kali tukar ?

Siva : Saya tukar sebulan sekali.. Ini stok untuk setahun, cikgu !


Macam Harem ! =D

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

fungsi-fungsi mesin rambut

Mesin rambut adalah satu mesin yang digunakan oleh para penggunting rambut untuk memotong rambut.. 

Para cikgu juga kadangkala menggunakannya dengan tujuan membalas dendam kepada murid yang menderhakai peraturan sekolah dengan membela rambut mcm Amy Search dulu-dulu..

ini untuk kegunaan biasa..


Tapi sedarkah kalian yang mesin rambut ini hanya pada namanya sahaja mesin RAMBUT.. Sebenarnya fungsinya meluas,, Tak percaya,meh tengok buktinya..


(1). Mesin Rambut juga berkeupayaan untuk memotong bulu ketiak yang semakin hari semakin sayang, Eh silap, semakin subur dan panjang dan hitam dan lebat..


(2). Mesin ini juga mempunyai kebolehan untuk menipiskan janggut atau jambang..

(3). Dan akhir sekali mesin ini juga mempunyai kehebatan luar biasa apabila berjaya membuktikan bahawa mesin ini juga berupaya memotong bulu ari-ari atau nama glamournya Bulu Jembot la senang..

*dicilok dari belog alif haris

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

kesan cukur bulu kemaluan

Bulu kemaluan atau 'pubic hair' berfungsi sebagai perlindungan terhadap jangkitan kuman. menurut Ava Shamban, pakar kulit di santa Monica, California, ketika melakukan hubungan seks, bulu kemaluan berperanan untuk mencegah jangkitan sampingan yang terjadi akibat gesekan. Sekiranya anda berniat untuk menghilangkannya dengan cara 'wax' lakukan dengan sebaiknya. Manakala, menurut Lisa Materson, pakar sakit puan dari Cerdas-sinai Medical Centre, Los Angeles pula, kulit di sekitar vagina mudah terkena jangkitan. Jadi, jika tidak berhati-hati kamu berisiko untuk terkena penyakit menular seksual. mencukur bulu juga akan mengakibatkan iritasi pada kulit kemaluan. jika tidak mahu menanggung risiko, disarankan untuk memotong pendek bulu kemaluan untuk kebersihan seperti yang disarankan oleh sunnah Nabi.

http://www.trolino.com/image?id=5068          Disebutkan A’isyah radliallahu ‘anha, bahwa Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda, “Ada sepuluh hal dari fitrah (manusia); Memangkas kumis, memelihara jenggot, bersiwak, istinsyaq (menghirup air ke dalam hidung), potong kuku, membersihkan ruas jari-jemari, mencabut bulu ketiak, mencukup bulu pubis dan istinjak (cebok) dengan air. ” (H.r. Muslim, Abu Daud, Turmudzi, Nasa’i, dan Ibn Majah).

                Selain itu dalam hadist rosul, Muhammad SAW bersabda “ Lima Hal yang termasuk sunnah fitrah adalah, Mencukur bulu kemaluan, Berkhitan, Memendekkan kumis atau merapikan bulu kumis, Mencabut bulu ketiak, Memotong kuku “ ( HR.  Jama’ah ).
Dan,

“Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam memberikan batasan waktu kepada kami untuk memotong kumis, memotong kuku, mencabuti bulu ketiak, dan mencukur bulu kemaluan, agar tidak dibiarkan lebih dari empat puluh hari.” (H.r. Muslim, Abu Daud, dan An-Nasa’i).
Dari sini setidaknya bisa kita petik beberapa pelajaran. Bahwa pekerjaan merawat diri adalah hal yang disunnnahkan oleh agama dalam hal ini Islam. Merawat diri adalah perwujudan dari rasa syukur kita kepada Allah SWT.

           Bila semuanya kita dilakukan dengan baik, maka hal yang baik pula akan kita dapat. 
Dalam tatacaranya, mencukur bulu kemaluan bisa kita gunakan gunting dan lain-lain. Sebaiknya dalam mencukur dilakukan sendiri tanpa bantuan orang lain. Jika dibantu seorang istri, dalam agama diperbolehkan karena sudah muhrimnya. Jika menyuruh orang lain, apa lagi lain jenis. Jelas ini semua diharamkan karena telah mempertontonkan aurat tubuh.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Mengapa suami sukar menerima nasihat isteri???

 http://drjuanda.com/wp-content/uploads/2011/10/www.omaQ_.org274.jpg
Kenapa seorang lelaki sukar menerima nasihat dari seorang isteri? 
Jawapannya kerana ia datang dari seorang perempuan asing yang dikahwini.

Kenapa seorang lelaki boleh mendengar kata-kata ibunya?
Kerana ia datang dari seorang perempuan yang dihormati dan mempunyai kemuliaan dan bercakap dgn penuh kasih sayang.

Jadilah isteri yang menasihati suami seperti seorang ibu menasihati anaknya dengan kasih sayang, tidak pernah jemu dan sentiasa mengharap yang terbaik.

Batu yg keras akan lekuk bila selalu dititikkan titisan air hujan.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

mekap cara islam!

 
 
mudah dan simple!
 
tak perlu pergi mac ke, shishedo ke, za ke, sendayu tinggi ke, maybeline ke, kose ke, etude house ke, de wajah ke, apa ke... dan boleh mekap di mana2 sahaja, bila2 masa:)
 
 

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

hatyai malaysia-- tak perlu pergi thailand dah

Bandar Puchong mirip Hatyai

SEORANG wanita sedang menunggu pelanggan di lorong belakang sebuah pusat hiburan di bandar Puchong, Selangor.


KUALA LUMPUR - Daerah Puchong di Selangor yang selama ini terkenal sebagai pusat pengeluar pelbagai barang industri kini bertukar imej sebagai bandar yang menyediakan khidmat urut dan seks secara berleluasa.

Tinjauan Kosmo! di kawasan tersebut baru-baru ini menimbulkan kejutan apabila jumlah pusat urut dan seks bukannya seberkurangan sebaliknya bertambah kepada sekurang-kurangnya 40 buah.

Bagi sesiapa yang sekali-sekala berkunjung ke Puchong pada waktu malam pasti terkejut dengan gemerlapan lampu-lampu neon menerangi unit-unit kedai yang dijadikan pusat seks.

Dipendekkan kata, kewujudan pusat urut seks di sekitar bandar ini sejak empat tahun lalu menukar imejnya seakan-akan Hatyai di Thailand yang terkenal dengan tawaran khidmat seks.

Lebih memburukkan keadaan, bisnes haram itu bukan sahaja semakin berkembang malah menyaingi kepesatan aktiviti perniagaan komersial yang terdapat di situ.

gelang kristal rm5!!

gambar cara pakai masker vagina :)

ibu kolagen asli (pure marine collagen)

cara masukkan pengantin dara dalam vagina


kalo suka sila share :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...